Barmanské mixéry jsou profesionální zařízení pro přípravu různých druhů koktejlů, sladkých dezertů, stejně jako mixování krémových polévek a omáček. Každý den se používají v zázemí barů, restaurací, diskoték, nočních klubů, hotelů a dalších restaurací s gastronomickým profilem.

číst dál >

Široce používané – smoothies mixéry nebo mixéry pro shakery

Profesionální mixéry ovoce a zeleniny jsou velmi robusní, odolné a efektivní. Větší modely mají vysokorychlostní motor s maximální rychlostí až 30 000 otáček za minutu. Jsou proto ideální pro větší bary, restaurace, jídelny a všechny druhy gastronomických zařízení s velkým počtem objednávek. Umožňují rychlé a důkladné mixování ovoce, přípravu sladkých koktejlů, zákusků a zdravých smoothies, stejně jako mixování polévek a zeleniny, jakož i rychlé drcení ledu. Výběr profesionálního multifunkčního barmanského mixéru eliminuje potřebu investic do dalších smoothies mixérů nebo mixérů pro shakery.

Nejdůležitější parametry 

Při výběru mixéru je třeba věnovat pozornost několika parametrům, které mají klíčový vliv na výkon zařízení. Nejdůležitější z nich jsou síla, kapacita nádoby, počet a kvalita ostří a další funkce. Čím větší je výkon mixéru, tím větší je účinnost a možnosti. Kapacita nádoby by měla být přizpůsobena průměrnému dennímu požadavku. K výběru máme zařízení s nádobami o objemu 1,25 až 2,6 litru. Ve většině modelů se jedná o trvanlivé polykarbonátové nádoby. V počtu ostří platí: čím více, tím lépe. Účinný barmanský mixér by měl mít nejméně dva páry ostří, nejlépe vyrobených z nerezové oceli nebo oceli s titanovým povlakem. Je třeba věnovat pozornost možnosti jejich vyjmutí – čištění mixéru je snazší a rychlejší. Dražší, ale lépe vybavené zařízení mají mnoho dalších funkcí a programů, které umožňují realizaci různých potřeb souvisejících s objednávkami.

Charakteristické vlastnosti

Barové mixéry vybavené vyměnitelnými čepelemi z nerezové oceli s titanovým povlakem zaručují dlouhodobé používání i při každodenní intenzivní práci. Koktejlové mixéry, které mají elektronický ovládací panel umožňující individuálně programovat provoz zařízení v závislosti na mixovaném produktu a aktuálních potřebách. Pulzní režim zase umožňuje pohodlné mixování produktů, které jsou příliš tvrdé na rozdrobení jich v kontinuálním pracovním systému, a produktů, které by měly být kvůli dalším faktorům postupně drceny.

Při nákupu barmanských mixérů pro menší, spíše komorní prostory, kde ticho zaručuje intimní atmosféru a spokojenost zákazníků, stojí za to věnovat pozornost modelům s dodatečným krytem. Jedná se o typ krytu z průhledného polykarbonátu, který může snížit až 80% hluku motoru a hluku generovaného pracujícím ostřím. Kromě funkce redukce hlasitosti poskytuje další ochranu před náhodnou aktivací, protože zařízení funguje pouze při pevně zavřeném víku.

Značnou úsporu času a bezproblémové čištění zajistí barmanské mixéry obsahující nádoby, které lze mýt v myčce nádobí. Ve větších gastronomických provozech, jako jsou jídelny, zařízení pro hromadné stravování nebo velké bary, je obvykle zapotřebí několika účinných mixérů. V tomto případě dokonale fungují modely s nádobami (džbány), které lze skvěle stohovat. To Vám umožní snížit množství obsazeného prostoru a udržet větší pořádek na pracovišti.

Většina modelů má protiskluzové nožičky nebo jiný typ stabilizace. Některá zařízení lze zabudovat do pultu či pracovní desky, což zaručuje jistou 100% stabilitu. Je třeba věnovat pozornost mixérům s tritanovou nádobou (např. barmanský blender značky Hendi), které kombinují nejlepší vlastnosti skla a plastu. Vyznačují se vysokou odolností proti rozbití a poškrábání a velkými teplotními rozdíly: od -40 do +90 stupňů Celsia.