Bizerba

Bizerba je německá společnost, která byla založena již v roce 1866 a zaměřuje se na vážící a nářezovou technologii. Dnes má Bizerba své zasloužené místo mezi celosvětově nejlepšími poskytovateli zařízení a to v oblasti vážení, potravinářského zpracování, pokladních systémů, kontroly a označování zboží. Díky tomu je Bizerba zastoupená ve 120 zemích po celém světě. Od svého založení až do roku 1932 se firma specializovala pouze na váhy. V roce 1932 přišel první milník firmy a to vyvinutí první číselné tiskárny pro průmyslové váhy. V roce 1951 byla vyvinuta a patentována váha s označením Bizerba OP, která zobrazovala nejen údaje o hmotnosti ale zároveň i o ceně. Od roku 1952 firma rozšířila svoji specializaci i na nářezové stroje, které vyráběla z materiálu Eloxalu (eloxovaný hliník). Později to je v roce 1968, firma vyvinula inovativní krájení bez nutnosti manuálního odkládání. Což byl první náznak automatického krájení surovin. V roce 2001 přišel další velký milník u nářezových strojů a to možnost integrované váhy porce, která umožňovala krájení na cílovou hmotnost.

Nářezové stroje

Firma Bizerba, která se specializuje na nářezové stroje má ve své nabídce stroje jak manuální, tak i poloautomatické a automatické. Díky této široké nabídce je Bizerba vhodná pro všechny provozovny - od malých až po supermarkety. Od roku 2010 Bizerba vyrábí své nářezové stroje s patentovaným povrchem Ceraclean®. Tento povrch je vyroben ze směsi kompozitní keramiky a PTFE (polytetrafluoretylen). Díky tomuto složení jejich nářezové stroje odpovídají nejvyšším hygienickým požadavkům a mají dlouhodobou životnost. Dále je tento povrch také nepřilnavý, což značně usnadňuje čistění i obsluhu. Lze jej mýt v myčce, je odolný a to i vůči korozi. Oproti eloxalu je stroj až 30krát pevnější. Nářezové stroje od firmy Bizerba jsou vybaveny ještě jedním patentem a to Emotion®, který se stará o přizpůsobování výkonu motoru nářezového stroje podle toho, jaký produkt krájí. Rychlost nože je stále stejná a povrch zůstává chladný, což pomáhá prodlužovat životnost stroje. Pomocí těchto patentů se vyrábí každý detail nářezového stroje, díky čemuž je stroj odolný, robustní, snadno se udržuje a všechny jeho oddělitelné komponenty lze mýt v myčce nádobí.

Nářezové stroje od Bizerby jsou tedy jako stvořené pro obchody s potravinami - v oddělení lahůdek, řeznictví a také pro různé gastronomické zařízení jako jsou hotely a restaurace. Díky preciznímu a profesionálnímu provedení je lze použít ke krájení pečiva, zeleniny, ovoce, sýrů, uzenin. Ale lze jej i použít ke krájení již hotových pokrmů, jako jsou rolády, roastbeafy a mnoho dalších. Na strojích lze nastavit ukládání nakrájených potravin ať už do řádků či sloupců. Samozřejmostí je i nastavení tloušťky samotného řezu.

Bizerba VS12 A

Tento nářezový stroj patří do kategorie poloautomatických vertikálních nářezových strojů. Nože a vůbec celý stroj je vyroben z Careclean®, což je směs kompozitní keramiky a PTFE (polytetrafluoretylen). Díky tomuto povrchu jsou zaručeny odpovídající hygienické vlastnosti, kvalita a také vysoká odolnost proti abrazi, chemickému poškození, korozi a tím je zaručena dlouhodobá životnost. Předností stroje je rovněž nepřilnavost a kluzkost, což se v praxi ocení hlavně při údržbě, kdy i vysoce přilnavé suroviny lze snadno omýt nejen ze stroje, ale i z jeho součástí, třeba jako je tomu u mastnoty.

Stroj VS12 A je vhodný pro větší kuchyně a středné velké obchody. Je vybaven různými typy nožů s průměrem 330 mm a to nožem Ceraclean®, nožem na sýr a nožem na chléb. Nastavitelnou tloušťkou řezu od 0 do 24 mm. Je také vybaven držákem krájené suroviny v různých provedeních a kruhovým talířem. Maximální možná velikost krájeného zboží je 175 x 260 mm či o průměru 225 mm. Potřebné napětí k práci je 230 V. Tento typ umožňuje vybrat různé typy ukládání zboží, což lze navolit na bezdotykovém ovládání v již předem navolených variantách. U tohoto typu je také zohledněno bezpečí obsluhy, díky zakrytí celého nože je tak riziko úrazu minimalizované.

Přidej komentář

Údaje označené (*) jsou povinné Vaše údaje budeme zpracovávat v souladu s našimi Zásady ochrany osobních údajů.