Kolik stojí pec na pizzu

Italská pizza se stala jedním z oblíbených pokrmů Čechů, avšak správná pizza má svá vlastní pravidla přípravy. Chcete-li ji připravit v souladu s italskou tradicí a být si jisti, že uspokojíte chutě klientů, musíte zajistit správné vybavení pizzerie.

Nejdůležitějším prvkem, kromě těch nejkvalitnějších surovin přímo ze slunné Itálie a zajímavě sestaveného menu, je profesionální pec na pečení italských pochutin. Je to pověstné srdce každé pizzerie. Profesionální vybavení zaručuje vysokou a stálou kvalitu servírovaných pokrmů a má výrazný dopad na pohodlí práce v kuchyni. Správně uspořádaná a vybavená kuchyně plus zkušený pizzař jsou polovinou úspěchu dobře spravovaného zařízení.

Druhy pecí na pizzu

Profesionální pece na pizzu jsou rozděleny do několika typů, které se liší velikostí, počtem komor, metodou pečení a systémem napájení. V závislosti na potřebách máme na výběr jedno-, dvou- a tříkomorové pece. Vše v elektrické a plynové verzi. Existují také oboustranné, tunelové, jedno- a víceúrovňové pece a také tradiční pece na vytápění dřevem.

Ekonomické jednokomorové pece, v plynové i elektrické verzi, jsou ekonomickým a multifunkčním řešením pro malé a střední pizzerie. Umožňují Vám rychle upéct křupavou pizzu, italské pečivo, koláče a dorty. Přijatelná cena Vám umožní investovat bez přílišného zatížení rozpočtu, kterým disponujete.

Větší prostory vybízejí k vybavení efektivnějšími dvoukomorovými pecemi, které jsou k dispozici také ve dvouúrovňové verzi. Jejich konstrukce umožňuje pečení italské pochoutky ve dvou nezávislých komorách. Díky tomu jsme schopni obsluhovat větší počet zákazníků v relativně krátké době. Stejně jako v případě jednokomorových pecí si můžeme vybrat mezi elektrickými a plynovými.

Přívod elektrické energie do pece zaručuje udržování konstantní, optimální teploty uvnitř komory, což výrazně urychluje pečení následných objednaných pizz. Je však třeba si uvědomit, že elektrická trouba je vyhrazena pro menší prostory nebo pro ty, kde pizza není základem menu a je pouze doplňkem. Skutečné pizzerie by měly být vybaveny plynovými nebo pecemi vytápěnými dřevem. 

Investice do kvality a budoucnosti

Výběr profesionální pece na pizzu není snadný úkol, ale vyplatí se investovat do zařízení optimálně přizpůsobeného velikosti prostoru, typu podávané pizzy a průměrnému počtu návštěvníků. V dnešní době, kdy mnoho restaurací nabízí pizzu jsou nejoblíbenější pizzerie, které podávají italskou pochoutku pečenou v profesionální peci. Stojí za to postarat se o pestré menu a originální nabídku pokrmů, které v kombinaci s kvalitou ingrediencí zajistí rovnoprávnost s pizzerií a pomohou vybudovat konkurenční výhodu.

Dodatečním, ale velmi užitečným zařízením, jsou speciální podstavce pro pece na pizzu, které zabezpečují a stabilizují pec a umožňují její umístění kdekoli v kuchyňském prostoru.

 

Mobilní pizzerie

Pokud jste si již vybrali pec, která splňuje Vaše očekávání, měli byste přemýšlet o investování do malé, přenosné jednokomorové pícky, která Vám umožní diverzifikovat prodejní a podnikatelské aktivity i mimo prostory lokálu - na různých outdoorových akcích, jako jsou koncerty, pikniky, festivaly, tématické akce, shromáždění a pivní slavnosti. Přenosná pec také umožňuje pečení pečiva, koláčů, zeleniny, masa a ryb.

Je také dobré mít po ruce speciální tašky na pizzu, díky nimž bude pizza doručená zákazníkovi vždy horká a nenavlhne.

Tak co si vybrat?

Na tuto obtížnou otázku si musí odpovědět každý majitel či manager pizzerie, přičemž je třeba vzít v úvahu několik klíčových otázek: rozpočet na kuchyňské vybavení a další části areálu, jeho velikost, průměrný počet upečené pizzy za hodinu, počet zákazníků během dne a pohodlí při obsluze zařízení.
Pece na pizzu mají různou cenu, která závisí na typu, velikosti a pokrokovosti zařízení. Jednokomorové pece obvykle stojí 3 000 až 66 000 korun, zatímco cena dvoukomorových zařízení je v rozmezí 9 000 až 150 000 korun

Přidej komentář

Údaje označené (*) jsou povinné Vaše údaje budeme zpracovávat v souladu s našimi Zásady ochrany osobních údajů.