Nerezová ocel v moderní kuchyni

Nerezová ocel se díky svým vlastnostem často používá pro výrobu kuchyňských spotřebičů a doplňků. Vypadá moderně a elegantně a její funkční vlastnosti přesvědčují stále větší počet zákazníků. Do jakých nástrojů a příslušenství z nerezu se vyplatí investovat, aby byla kuchyně nejen funkční, ale také esteticky zajímavá?

Ocel a její vlastnosti

Nerezová ocel se vyznačuje velmi dobrou odolností vůči častému používání a mechanickému poškození, jako je oděr, poškrábání a nárazy. Nádoby z nerezové oceli neabsorbují pachy a chutě. Nereagují s kyselinami a jsou odolné vůči korozi. Mají hladký povrch, díky čemuž v nich nezustávají zbytky jídla neviditelné pouhým okem. Velmi dobře snášejí extrémní teplotní podmínky a zachovávají si všechny výkonnostní parametry. Použití výrobků z nerezové oceli je ve skutečnosti pouze výhodou - vaření v ocelových nádobách je nejen pohodlné, ale především bezpečné a hospodárné - jejich životnost je velmi dlouhá.

Nádobí a doplňky vyrobené z nerezi mají pozitivní vliv na estetiku místnosti, zejména pokud se zaměříme na uspořádání a design v průmyslovém nebo skandinávském stylu. V kombinaci s dřevěnými prvky vytvářejí designový prostor, kde se modernost a tradice mimořádně dobře doplňují. Bez ohledu na styl, který preferujeme, univerzálnost nerezové oceli dokonale ladí s jakoukoli kuchyní.

Ocel v profesionální kuchyni

Vybavení profesionální kuchyně se řídí mírně odlišnými zákony, takže byste měli přemýšlet o investování nejen do nádobí a ocelového příslušenství, ale také do správného nábytku. Nábytek z nerezové oceli pomáhá udržovat dokonalou hygienu a pořádek. Je konstruován tak, aby jeho čištění nezpůsobovalo žádný problém. Představuje perfektní řešení pro kuchyni v restauraci, hotelu, jídelně nebo cukrárně. Potraviny, které přicházejí do styku s pravidelně a řádně čištěnou ocelí, jsou bezpečné a doba strávená na čištění nádobí, příslušenství a ocelových pracovních desek je mnohem kratší. Nerezová ocel v profesionální kuchyni jsou samozřejmě nejen nádobí, ale i základní nábytek a police, ale také lázně a gastronomické dřezy, digestoře a odpařovače pro gastronomii, nerezové závěsné police či nerezová umyvadla. Prakticky tak můžeme z celé kuchyně udělat „ocelovou" - bezpečnou, hygienickou, funkční a estetickou.

Investice do ocelového zařízení

Kde začít s vybavováním nebo osvěžováním naší kuchyně? Od základu, tj. od dobrých ocelových nádob. V závislosti na typu sporáku se vyplatí investovat do celého kompletu různých velikostí a účelu. Pokud je naše kuchyně vybavena indukční varnou deskou, ujistěte se, že vybrané nádobí má feromagnetické dno. K výběru máme ocelové hrnce se speciální vrstvou nebo bez ní, nejčastěji v leštěné nebo matné verzi. Pro kuchyně v restauracích, hotelech nebo jiných gastronomických zařízeních stojí za to vybrat hrnce pro profesionály různých kapacit a výšek.

Jakmile máme hrnce, je čas nerezové rendlíky. Podle Vašich preferencí si můžete vybrat modely bez víka nebo s praktickou ocelovou nebo skleněnou poklicí. Pokud hledáte univerzální rendlík, vyplatí se vybrat nádobí se speciální nepřilnavou vrstvou, díky níž můžeme smažit ingredience bez rizika připálení. Důležitým prvkem dobrého kastrolu je pohodlná rukojeť, která musí být nejen ergonomická, ale musí být také vyrobena z bezpečného, ​​nenahřívajícího se materiálu.

V každé dobře fungující kuchyni nesmí chybět pánev. Široký sortiment umožňuje vybrat pánev tradičního tvaru s univerzálním účelem, stejně jako pánve pro profesionály, např. pánve wok nebo pánve přizpůsobené pro smažení jednoho vybraného typu jídla, např. vajec, palačinek, ryb a steaků. Tak jako v případě hrnců a rendlíků, můžeme si vybrat pánev bez nebo se speciálním povlakem, abychom zabránili přilepení a připálení.

Kuchyň by také měla být vybavena ocelovými pekáči a formami na pečení, jakož i nezbytným kuchyňským náčiním: vysoce kvalitní nože, příbory a lžíce, struhadla, česnekové lisy, obracečky a naběračky. Pokud se rozhodnete investovat do nádobí a příslušenství značkových výrobců, buďte si jisti, že se jednalo o dobře vynaložené peníze.

Přidej komentář

Údaje označené (*) jsou povinné Vaše údaje budeme zpracovávat v souladu s našimi Zásady ochrany osobních údajů.