RM GASTRO - Ustroň, Polsko

Ve dnech 16. a 17. května se společnost Gatromania s.r.o. zúčastnila dvoudenního školení a to v sídle společnosti RM GASTRO v Polsku. Během prvního dne jsme byli seznámeni a později jsme si mohli prohlédnout produkty, které firma nabízí z nového katalogu firmy RM Gastro. Ale i další služby, jako je servis a plánování kuchyní. Druhý den probíhal formou praktické výuky, kdy jsme si jako ˝laici˝ a ne žádní profesionální šéfkuchaři z prvotřídních restaurací. Kdy jsme si mohli vyzkoušet novou řadu konvektomatů série Retigo Blue vision.

Historie společnosti

Společnost byla založena již v roce 1994 v České republice. Už v roce 1998 se firma rozšiřuje a to o novou výrobu ve Veselí nad Lužnicí. O rok později otevírají pobočku na Slovensku a o dalších 6 let později i v Polsku. Jejich výrobky jsou využívány v 50 zemích světa. Většinu produktů nabízených touto firmou si firma vyrábí sama, ať už se to týká malých, či větších produktů. Firma RM Gastro splňuje všechny standardy dané Evropskou Unií v oboru gastronomie.

RM Gastro nabízí širou škálu produktů spolu s širokým příslušenstvím, ať už konvektomaty, pečící trouby, chladničky a mrazničky, vakuovačky, kráječe, mixéry ruční i velkoobjemové, stroje na škrábání a krájení, krouhání zeleniny, mixéry, myčky na nádobí, salamandry, ale i celou linii kuchyní, kde najdeme fritézy, grily (i vodní grily), sporáky, wok příslušenství a vařiče, vařič na těstoviny, vařiče metodou sous-vide, přístroje potřebné k přípravě pizzy, vitríny a mnoho dalšího.

V čem je tedy lepší nová verze konvektomatů Retigo Blue Vision, oproti typu Retigo Orange?

U Blue Visoin máme možnost volby vlhkosti během vaření, chybí u Orange. Díky tomu, lze Blue Vision používat i k udržení teploty při odkladu podávání, aniž bychom jídlo vysušili. Regulací vlhkosti uvnitř konvektomatu docílíme ideální klimatické podmínky během přípravy pokrmů a zajistíme tak na konci procesu vaření dobrou barvu, konzistenci a chuť pokrmů. Blue Vision má 6 bodovou teplotní sondu, která nám hlídá teplotu v jádře potraviny, u Orange je pouze 2 bodovou teplotní sonda. Jak se říká v Polsku, je to dobré „sprzęt kuchenny„.

Konvektomaty Blue Vision jsou izolovány 5 centimetrovou vrstvou, oproti Orange, kde je izolace pouze 4,5 centimetrů. Vylepšené byly i dvířka, kdy Blue Vision má trojité sklo. Kdežto Orange pouze dvojité sklo. Tímto je u Blue Vision minimální únik tepla, nízká spotřeba energie a také bezpečí, kdy nedochází k popálení během vaření. U Blue Vision jsme schopni regulovat ventilátor, a to kontrolou rychlosti distribuce a cirkulace vzduchu. Také díky funkci Fan Stop, která nám okamžitě zastaví ventilátor, což zabrání úniku tepla a páry při otevření dveří a zabraňuje tím opaření obsluhy.

Výhodou je i robustní klika, která slouží nejen k pohodlné manipulaci s dvířky, ale je i antibakteriální díky přítomnosti stříbra. Delta T vaření nám slouží k přípravě velkých kusů potravin. U Blue Vision je počet lopatek u ventilátoru nižší, ale zato jsou větší, tím docílíme lepšího proudění vzduchu. Je zde možnost levého či pravého provedení dvířek. Funkce Cook & Hold, kdy konvektomat po skončení vaření přejde automaticky do funkce udržování teploty. Dále lze vařit metodou sous-vide, sušit, sterilizovat, konfitovat či udit pomocí speciálních programů. Pomocí funkce Active Cleaning lze konvektomat automaticky umýt s minimální spotřebou vody.

Dotykový panel

Blue Vision díky zaobleným hranám je konvektomat snadno udržitelný. Blue Vision je vybaven 8 palcovým displejem, díky kterému máme perfektní přehled, jednoduché a intuitivní ovládání. Díky dotykovému panelu nejsou na konvektomatu žádná tlačítka či kolečka. Displeji lze ukládat ke každému programu obrázky s výslednou potravinou, tím lze dosáhnout stejného vzhledu, bez ohledu na to, kdo pokrm připravoval. Funkce Easy Cooking, kdy je doporučena vhodná technologie dle požadovaného výsledku. Což v podstatě znamená, že nepotřebujte být profesionál, abyste konvektomat mohli zapnout, pomocí této funkce si vyberete, jakou potravinu chcete dělat, jak ji chcete připravit, a samotná funkce vše nastaví za vás.

Lze samozřejmě navolit i manuálně. V menu se nám také ukáže posledních 10 použitých programů. Možnost regulace klapky, kdy jsme schopni ji buďto zavřít či úplně otevřít. Napojení konvektomatu na PC pomocí USB, lze tak nahrávat obrázky, programy, stahovat data HACCP. Pomocí funkce EXTRAS si lze navolit několik varných funkcí, které využijete pro speciální úpravu pokrmů, neobvyklé postupy, anebo si jimi můžete ještě více zjednodušit a urychlit práci s konvektomatem. Lze časovat zásuvy, což nám umožní přiřadit k jednotlivým zásuvům odlišné časy ve stejném varném režimu.

Díky všem těmto funkcím patří konvektomaty Retigo Blue Vision k nejlepším na trhu, a díky jednoduchému ovládání lze ušetřit čas, který je možno využít i jinak.

Přidej komentář

Údaje označené (*) jsou povinné Vaše údaje budeme zpracovávat v souladu s našimi Zásady ochrany osobních údajů.