Bunmei kuchňský nůž Deba, 19,5 cm
Deba je tradiční nůž v japonském stylu, který slouží na kuchání a filetování ryb. Jeho docela tlustá a těžká čepel velmi snadno krájí kosti tvrdou kůži. Mnoho japonských kuchařů používá nože Deba také na porcování drůbeže. Není ale vhodné tímto nožem přesekávat hrubé kosti, protože by se mohla poškodit jeho velmi kvalitní čepel. Nejlepší je trup kuřete rozlomit rukou a nožem pak jen rozkrojit kost směrem k sobě.
Technické parametry:
Ostří – nerezová molybden-vanadová ocel (jednostranně broušen)
Tvrdost ostří – 56-57 HRC
Celková délka – 35,5 cm
Délka ostří – 19,5 cm
Šířka ostří – 5,7 cm
Tloušťka ostří – 4,7 mm
Rukojeť – magnoliové dřevo
Váha – okolo 317 g
Bunmei Gincho jsou tradiční japonské, kuchyňské nože, které jsou vyrobeny firmou Yoshikin, známou na celém světě díky nožům GLOBAL. Tyto nože jsou určeny pro profesionály, kteří potřebují při své práci speciální a nezávadné nože. Bunmei nože mají rukojeť z magnoliového dřeva, které v rukou neklouže. Čepel je vyrobená z velmi kvalitní nerezové oceli s přídavkem molibdenu a vanadu, díky čemuž nože zachovají svou ostrost dlouhou dobu. Tradiční rukojeť ve tvaru písmene D garantuje komfortní používání a jednostranné broušení je nepostradatelné při práci s čerstvými rybami a masem.
Do úschovny
Kuchyňský nůž loupací, Bunmei, 9 cm
Japonský kuchyňský nůž určený k loupání ovoce a zeleniny, užitečný také při činnostech vyžadujících mimořádnou přesnost, jako je čištění jahod, ořezávání krevet nebo dekorativní nakrojení hub. Tenká špičatá čepel v kombinaci s pohodlnou plochou rukojetí usnadňuje ovládání nože a eliminuje pocit nepohodlí.
Technické údaje:
Čepel – molybden vanadiová nerezová ocel
Rukojeť – magnolie
Tvrdost – 56-57 HRC
Celková délka – 21,8 cm
Délka čepele – 9,0 cm
Šířka čepele – 2,5 cm
Tloušťka čepele – 2,0 mm
Způsob ostření – symetrické oboustranné broušení
Hmotnost – cca.
Bunmei Gincho jsou tradiční japonské kuchyňské nože vyráběné společností Yoshikin, světově proslulým výrobcem nožů GLOBAL. Jsou určeny pro profesionály, kteří při práci potřebují specializované a spolehlivé nástroje. Nože Bunmei jsou vybaveny rukojetí z magnolie, která v ruce neklouže. Čepele jsou vyrobeny z vysokouhlíkové nerezové oceli s přídavkem molybdenu a vanadu, díky čemuž nože zůstávají po dlouhou dobu ostré. Tradiční rukojeti ve tvaru písmene D zaručují pohodlné uchopení a jednostranný řez je při práci se syrovými rybami a masem nepřekonatelný.
Do úschovny
Kuchyňský nůž Bunmei Santoku, 18 cm
Japonský kuchyňský nůž s univerzálním použitím, určený hlavně na maso, zeleninu a ryby. Protože má tenkou čepel, bude také ideální pro krájení pečiva, ovoce nebo sekání bylin. Velká čepel usnadňuje přenos nakrájených potravin do salátové mísy nebo pánve.
Technické údaje:
Čepel – molybden vanadiová nerezová ocel
Rukojeť – magnolie
Tvrdost – 56-57 HRC
Celková délka – 31,8 cm
Délka čepele – 18,1 cm
Šířka čepele – 4,9 cm
Tloušťka čepele – 2,9 mm
Způsob ostření – oboustranný symetrický řez
Hmotnost – cca.
Bunmei Gincho jsou tradiční japonské kuchyňské nože vyráběné společností Yoshikin, světově proslulým výrobcem nožů GLOBAL. Jsou určeny pro profesionály, kteří při práci potřebují specializované a spolehlivé nástroje. Nože Bunmei jsou vybaveny rukojetí z magnolie, která v ruce neklouže. Čepele jsou vyrobeny z vysokouhlíkové nerezové oceli s přídavkem molybdenu a vanadu, díky čemuž nože zůstávají po dlouhou dobu ostré. Tradiční rukojeti ve tvaru písmene D zaručují pohodlné uchopení a jednostranný řez je při práci se syrovými rybami a masem nepřekonatelný.
Do úschovny
Nůž šéfkuchaře Bunmei, 20 cm
Japonský kuchyňský nůž určený pro různé styly krájení: filirování, krájení na kostičky nebo třeba drcení. Široká, tenká čepel umožňuje rychle a úhledně krájet větší potraviny bez poškození jemných části. Vysoce kvalitní nůž šéfkuchaře je základem v každé sbírce kuchyňských nožů.
Technické údaje:
Čepel – molybden vanadiová nerezová ocel
Rukojeť – magnolie
Tvrdost – 56-57 HRC
Celková délka – 33,9 cm
Délka čepele – 20,2 cm
Šířka čepele – 4,5 cm
Tloušťka čepele – 3,2 mm
Způsob ostření – symetrický dvojitý řez
Hmotnost – cca.
Bunmei Gincho jsou tradiční japonské kuchyňské nože vyráběné společností Yoshikin, světově proslulým výrobcem nožů GLOBAL. Jsou určeny pro profesionály, kteří při práci potřebují specializované a spolehlivé nástroje. Nože Bunmei jsou vybaveny rukojetí z magnolie, která v ruce neklouže. Čepele jsou vyrobeny z vysokouhlíkové nerezové oceli s přídavkem molybdenu a vanadu, díky čemuž nože zůstávají po dlouhou dobu ostré. Tradiční rukojeti ve tvaru písmene D zaručují pohodlné uchopení a jednostranný řez je při práci se syrovými rybami a masem nepřekonatelný.
Do úschovny
Univerzální kuchyňský nůž Bunmei, 15 cm
Japonský kuchyňský nůž určený ke krájení a loupání zeleniny a ovoce. Krátká, tenká čepel má ostrý hrot, který zaručuje přesné řezání při odstraňování jadřince z jablek, stonků rajčat nebo ok na bramborách. Rukojeť plných tvarů vám umožní efektivně ovládat nůž.
Technické údaje:
Čepel – nerezová ocel molybden vanadiová
Rukojeť – magnolie
Tvrdost – 56-57 HRC
Celková délka – 27,9 cm
Délka čepele – 15,1 cm
Šířka čepele – 2,5 cm
Tloušťka čepele – 2,0 mm
Způsob ostření – oboustranný symetrický řez
Hmotnost – cca.
Bunmei Gincho jsou tradiční japonské kuchyňské nože vyráběné společností Yoshikin, světově proslulým výrobcem nožů GLOBAL. Jsou určeny pro profesionály, kteří při práci potřebují specializované a spolehlivé nástroje. Nože Bunmei jsou vybaveny rukojetí z magnolie, která v ruce neklouže. Čepele jsou vyrobeny z vysokouhlíkové nerezové oceli s přídavkem molybdenu a vanadu, díky čemuž nože zůstávají po dlouhou dobu ostré. Tradiční rukojeti ve tvaru písmene D zaručují pohodlné uchopení a jednostranný řez je při práci se syrovými rybami a masem nepřekonatelný.
Do úschovny
Kuchyňský nůž Bunmei Usuba, 18 cm
Japonský kuchyňský nůž určený k řezání bylin a zeleniny. Tenká obdélníková čepel vám umožní získat téměř průhledné plátky a také přenést nakrájené přísady do salátové mísy nebo na pánev. Rovná řezná hrana se používá především pro krájení ve svislé pozici, pomocí mnoha různých technik, jako je julienne a šifonáda.
Technické údaje:
Čepel – molybden vanadiová nerezová ocel (jednostranné ostří)
Rukojeť – dřevo z magnólie
Tvrdost – 56-57 HRC
Celková délka – 31,6 cm
Délka čepele – 18 cm
Šířka čepele – 4,7 cm
Tloušťka čepele – 2,0 mm
Způsob ostření – jednostranný
Hmotnost – cca 175 g
Bunmei Gincho jsou tradiční japonské kuchyňské nože vyráběné společností Yoshikin, světově proslulým výrobcem nožů GLOBAL. Jsou určeny pro profesionály, kteří při práci potřebují specializované a spolehlivé nástroje. Nože Bunmei jsou vybaveny rukojetí z magnólie, která je v ruce neklouzavá. Čepele jsou vyrobeny z vysoce uhlíkové nerezové oceli s přídavkem molybdenu a vanadu, díky čemuž nože zůstávají po dlouhou dobu ostré. Tradiční rukojeti ve tvaru písmene D zaručují pohodlné uchopení a díky kombinaci s jednostranným ostřím jsou při práci se syrovými rybami a masem bezkonkurenční.
Do úschovny
Kuchyňský nůž Nakiri, Bunmei, 18 cm
Japonský kuchyňský nůž určený ke krájení bylin a zeleniny. Tenká obdélníková čepel vám umožní získat průsvitné plátky a také přenést nakrájené přísady do salátové mísy nebo na pánev. Rovná řezná hrana se používá především pro krájení ve svislé poloze pomocí mnoha různých technik, jako je julienne a šifonáda.
Technické údaje:
Čepel – nerezová ocel molybden vanadiová
Rukojeť – dřevo z magnólie
Tvrdost – 56-57 HRC
Celková délka – 30,8 cm
Délka čepele – 18 cm
Šířka čepele – 4,7 cm
Tloušťka čepele – 2,0 mm
Způsob ostření – oboustranný
Hmotnost – cca 110 g
Bunmei Gincho jsou tradiční japonské kuchyňské nože vyráběné společností Yoshikin, světově proslulým výrobcem nožů GLOBAL. Jsou určeny pro profesionály, kteří při práci potřebují specializované a spolehlivé nástroje. Nože Bunmei jsou vybaveny rukojetí z magnólie, která je v ruce neklouzavá. Čepele jsou vyrobeny z vysoce uhlíkové nerezové oceli s přídavkem molybdenu a vanadu, díky čemuž nože zůstávají po dlouhou dobu ostré. Tradiční rukojeti ve tvaru písmene D zaručují pohodlné uchopení a díky kombinaci s jednostranným ostřím jsou při práci se syrovými rybami a masem bezkonkurenční.
Do úschovny
Bunmei kuchňský nůž Tako Sashimi, 21 cm
Nůž Takohiki, nebo Tako, je Nůž Oroshi, známý také jako Mioroshi Deba, slouží hlavně k filetování a zpracování středně velkých a velkých ryb. Díky úzké a dlouhé čepeli, oproti standartnímu noži Deba, se skvěle hodí na kuchání rybích filetů nebo jiného masa, a zastupuje tak trochu funkci nože Yanagi. Zkušení japonští kuchaři často používají tento relativně těžký nůž i při běžných kuchyňských pracích, aby ušetřili čas i peníze.
Technické parametry:
Ostří – nerezová molybden-vanadová ocel (jednostranně broušen)
Tvrdost ostří – 56-57 HRC
Celková délka – 39 cm
Délka ostří – 24 cm
Šířka ostří – 4,2 cm
Tloušťka ostří – 4,7 mm
Váha – 264 g
Rukojeť – magnoliové dřevo
Bunmei Gincho jsou tradiční japonské, kuchyňské nože, které jsou vyrobeny firmou Yoshikin, známou na celém světě díky nožům GLOBAL. Tyto nože jsou určeny pro profesionály, kteří potřebují při své práci speciální a nezávadné nože. Bunmei nože mají rukojeť z magnoliového dřeva, které v rukou neklouže. Čepel je vyrobená z velmi kvalitní nerezové oceli s přídavkem molibdenu a vanadu, díky čemuž nože zachovají svou ostrost dlouhou dobu. Tradiční rukojeť ve tvaru písmene D garantuje komfortní používání a jednostranné broušení je nepostradatelné při práci s čerstvými rybami a masem.
Do úschovny
Bunmei kuchňský nůž Yanagi Sashimi, 21 cm
Kuchyňské nože Yanagi jsou nejpopulárnějšími noži na výrobu sashimi, které pochází z Japonského regionu Kansai. “Yanagi” znamená v překladu “vrba”, protože čepel nože připomíná svým tvarem tenký list vrby. Čepel je tedy dlouhá a úzká a je velmi vhodná na krájení na plátky syrové ryby, nebo jiných druhů masa, pouze jedním říznutím bez výraznějšího přitlačení na nůž. Yanagi také slouží na čištění ryb a stahování z kůže.
Technické parametry:
Ostří – nerezová molybden-vanadová ocel (jednostranně broušen)
Tvrdost ostří – 56-57 HRC
Celková délka – 36 cm
Délka ostří – 21 cm
Šířka ostří – 3,2 cm
Tloušťka ostří – 2,8 mm
Rukojeť – magnoliové dřevo
Váha – okolo 122 g
Nůž je určen pro levoruké uživatele.
Bunmei Gincho jsou tradiční japonské, kuchyňské nože, které jsou vyrobeny firmou Yoshikin, známou na celém světě díky nožům GLOBAL. Tyto nože jsou určeny pro profesionály, kteří potřebují při své práci speciální a nezávadné nože. Bunmei nože mají rukojeť z magnoliového dřeva, které v rukou neklouže. Čepel je vyrobená z velmi kvalitní nerezové oceli s přídavkem molibdenu a vanadu, díky čemuž nože zachovají svou ostrost dlouhou dobu. Tradiční rukojeť ve tvaru písmene D garantuje komfortní používání a jednostranné broušení je nepostradatelné při práci s čerstvými rybami a masem.
Do úschovny
Bunmei kuchňský nůž Oroshi, 24 cm
Nůž Oroshi, známý také jako Mioroshi Deba, slouží hlavně k filetování a zpracování středně velkých a velkých ryb. Díky úzké a dlouhé čepeli, oproti standartnímu noži Deba, se skvěle hodí na kuchání rybích filetů nebo jiného masa, a zastupuje tak trochu funkci nože Yanagi. Zkušení japonští kuchaři často používají tento relativně těžký nůž i při běžných kuchyňských pracích, aby ušetřili čas i peníze.
Technické parametry:
Ostří – nerezová molybden-vanadová ocel (jednostranně broušen)
Tvrdost ostří – 56-57 HRC
Celková délka – 39 cm
Délka ostří – 24 cm
Šířka ostří – 4,2 cm
Tloušťka ostří – 4,7 mm
Váha – 264 g
Rukojeť – magnoliové dřevo
Bunmei Gincho jsou tradiční japonské, kuchyňské nože, které jsou vyrobeny firmou Yoshikin, známou na celém světě díky nožům GLOBAL. Tyto nože jsou určeny pro profesionály, kteří potřebují při své práci speciální a nezávadné nože. Bunmei nože mají rukojeť z magnoliového dřeva, které v rukou neklouže. Čepel je vyrobená z velmi kvalitní nerezové oceli s přídavkem molibdenu a vanadu, díky čemuž nože zachovají svou ostrost dlouhou dobu. Tradiční rukojeť ve tvaru písmene D garantuje komfortní používání a jednostranné broušení je nepostradatelné při práci s čerstvými rybami a masem.
Do úschovny
Bunmei kuchňský nůž Yanagi Sashimi, 30 cm, pro leváky
Kuchyňské nože Yanagi jsou nejpopulárnějšími noži na výrobu sashimi, které pochází z Japonského regionu Kansai. “Yanagi” znamená v překladu “vrba”, protože čepel nože připomíná svým tvarem tenký list vrby. Čepel je tedy dlouhá a úzká a je velmi vhodná na krájení na plátky syrové ryby, nebo jiných druhů masa, pouze jedním říznutím bez výraznějšího přitlačení na nůž. Yanagi také slouží na čištění ryb a stahování z kůže.
Technické parametry:
Ostří – nerezová molybden-vanadová ocel (jednostranně broušen)
Tvrdost ostří – 56-57 HRC
Celková délka – 44,5 cm
Délka ostří – 30 cm
Šířka ostří – 3,3 cm
Tloušťka ostří – 3,7 mm
Rukojeť – magnoliové dřevo
Váha – okolo 213 g
Nůž je určen pro levoruké uživatele.
Bunmei Gincho jsou tradiční japonské, kuchyňské nože, které jsou vyrobeny firmou Yoshikin, známou na celém světě díky nožům GLOBAL. Tyto nože jsou určeny pro profesionály, kteří potřebují při své práci speciální a nezávadné nože. Bunmei nože mají rukojeť z magnoliového dřeva, které v rukou neklouže. Čepel je vyrobená z velmi kvalitní nerezové oceli s přídavkem molibdenu a vanadu, díky čemuž nože zachovají svou ostrost dlouhou dobu. Tradiční rukojeť ve tvaru písmene D garantuje komfortní používání a jednostranné broušení je nepostradatelné při práci s čerstvými rybami a masem.
Do úschovny
Přihlaste se k odběru našeho newsletteru,
budeme Vás informovat o aktuálních novinkách a slevách.
+420 593 035 134
info@gastromania.cz
Pracovní doba:
pondělí – pátek: 8:00 – 16:00
Gastromania.cz 2011-2019. Všechna práva vyhrazena.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Přečíst si víc.