Gastronádoba je vyrobená z nerezové oceli firmou Stalgast s indexem 111060 o rozměrech GN 1/1, tj. 530 × 325 mm. Tato gastronádoba je vysoká 65 mm, a objem je 8 l. Tuto gastronádobu lze používat v různých profesionálních stravovacích zařízeních, jako jsou jídelny, restaurace, kde se používají zařízení, do kterých lze vložit tyto nádoby. Těmito zařízeními jsou třeba konvektomaty kombinované, termosy, vodní lázně, chladící nebo mrazící skříně, šokové zchlazovače, trouby. Toto všestranné použití je díky teplotnímu rozmezí používání těchto gastronádob, které je od -40˚ až do +300˚C.
Do úschovny
Gastronádoba je vyrobená z nerezové oceli firmou Stalgast s indexem 113150 o rozměrech GN 1/3, tj. 325 × 175 mm. Tato gastronádoba je vysoká 150 mm, a objem je 5,7 l. Tuto gastronádobu lze používat v různých profesionálních stravovacích zařízeních, jako jsou jídelny, restaurace, kde se používají zařízení, do kterých lze vložit tyto nádoby. Těmito zařízeními jsou třeba konvektomaty kombinované, termosy, vodní lázně, chladící nebo mrazící skříně, šokové zchlazovače, trouby. Toto všestranné použití je díky teplotnímu rozmezí používání těchto gastronádob, které je od -40˚ až do +300˚C.
Do úschovny
Stohovací gastronádoba GN 1/6 vyrobená z nerezové oceli. Snadná na čištění. Může být použitá v konvektomatu, lednici, vodní lázní, chafingu. Speciálně zesílené rohy zajišťují stabilitu. Výška: 100 mm
Do úschovny
Víko pro gastronádoby GN z nerezové oceli. Vyrobené dle normy EN 631.
Do úschovny
Víko na gastronádoby GN 1/3 vyrobené z nerezové oceli.
Do úschovny
Stohovací gastronádoba GN 1/1 vyrobená z nerezové oceli. Snadná na čištění. Může být použitá v konvektomatu, lednici, vodní lázní, chafingu. Speciálně zesílené rohy zajišťují stabilitu. Výška: 65 mm
Do úschovny
Stohovací gastronádoba GN 1/6 vyrobená z nerezové oceli. Snadná na čištění. Může být použitá v konvektomatu, lednici, vodní lázní, chafingu. Speciálně zesílené rohy zajišťují stabilitu. Výška: 150 mm
Do úschovny
Stohovací gastronádoba GN 1/3 vyrobená z nerezové oceli. Snadná na čištění. Může být použitá v konvektomatu, lednici, vodní lázní, chafingu. Speciálně zesílené rohy zajišťují stabilitu. Výška: 150 mm
Do úschovny
Gastronádoba GN vyrobená z nerezové oceli 18/10. Tloušťka plechu od 0,6 mm do 0,7 mm. Vhodné pro ohřev, pečení a vaření jídla. Určené pro vodní lázně, termoporty, chafingy.
Do úschovny
Gastronádoba s víkem je vyrobená z polypropylénu HACCP s indexem 163155 o rozměrech GN 1/3, tj. 325×175 mm. Tato gastronádoba je vysoká 150 mm a objemem 6 l. Tuto gastronádobu lze používat v různých profesionálních stravovacích zařízeních, jako jsou jídelny, restaurace, kde se používají zařízení, do kterých lze vložit tyto nádoby. Těmito zařízeními jsou třeba termosy, vodní lázně, chladící nebo mrazící skříně, šokové zchlazovače. Toto všestranné použití je díky teplotnímu rozmezí používání těchto gastronádob, které je od -40˚ až do +95˚C. Každá nádoba je vybavena systémem ColorClip – což je sestava barevných označení shodné s HACCP. Gastronádoby jsou odolné vůči vstřebávání chutí a vůní. Dále také nabízíme gastronádoby od firmy Araven, ale vyrobené z různých materiálů. Gastronádobu lze mýt v myčce na nádobí, nebo ručně.
Do úschovny
Gastronádoba s víkem je vyrobená z polypropylénu HACCP s indexem 161205 o rozměrech GN 1/1, tj. 530×325 mm. Tato gastronádoba je vysoká 200 mm a objemem 28 l. Tuto gastronádobu lze používat v různých profesionálních stravovacích zařízeních, jako jsou jídelny, restaurace, kde se používají zařízení, do kterých lze vložit tyto nádoby. Těmito zařízeními jsou třeba termosy, vodní lázně, chladící nebo mrazící skříně, šokové zchlazovače. Toto všestranné použití je díky teplotnímu rozmezí používání těchto gastronádob, které je od -40˚ až do +95˚C. Každá nádoba je vybavena systémem ColorClip – což je sestava barevných označení shodné s HACCP. Gastronádoby jsou odolné vůči vstřebávání chutí a vůní. Dále také nabízíme gastronádoby od firmy Araven, ale vyrobené z různých materiálů. Gastronádobu lze mýt v myčce na nádobí, nebo ručně.
Do úschovny
Stohovací gastronádoba GN 1/3 vyrobená z nerezové oceli. Snadná na čištění. Může být použitá v konvektomatu, lednici, vodní lázní, chafingu. Speciálně zesílené rohy zajišťují stabilitu. Výška: 100 mm
Do úschovny
Pečící plech perforovaný z hliníku
Do úschovny
Gastronádoba s víkem je vyrobená z polypropylénu HACCP s indexem 164155 o rozměrech GN 1/4, tj. 265×162 mm. Tato gastronádoba je vysoká 150 mm a objemem 4,3 l. Tuto gastronádobu lze používat v různých profesionálních stravovacích zařízeních, jako jsou jídelny, restaurace, kde se používají zařízení, do kterých lze vložit tyto nádoby. Těmito zařízeními jsou třeba termosy, vodní lázně, chladící nebo mrazící skříně, šokové zchlazovače. Toto všestranné použití je díky teplotnímu rozmezí používání těchto gastronádob, které je od -40˚ až do +95˚C. Každá nádoba je vybavena systémem ColorClip – což je sestava barevných označení shodné s HACCP. Gastronádoby jsou odolné vůči vstřebávání chutí a vůní. Dále také nabízíme gastronádoby od firmy Araven, ale vyrobené z různých materiálů. Gastronádobu lze mýt v myčce na nádobí, nebo ručně.
Do úschovny
Gastronádoba s víkem je vyrobená z polypropylénu HACCP s indexem 164105 o rozměrech GN 1/4, tj. 265×162 mm. Tato gastronádoba je vysoká 100 mm a objemem 2,8 l. Tuto gastronádobu lze používat v různých profesionálních stravovacích zařízeních, jako jsou jídelny, restaurace, kde se používají zařízení, do kterých lze vložit tyto nádoby. Těmito zařízeními jsou třeba termosy, vodní lázně, chladící nebo mrazící skříně, šokové zchlazovače. Toto všestranné použití je díky teplotnímu rozmezí používání těchto gastronádob, které je od -40˚ až do +95˚C. Každá nádoba je vybavena systémem ColorClip – což je sestava barevných označení shodné s HACCP. Gastronádoby jsou odolné vůči vstřebávání chutí a vůní. Dále také nabízíme gastronádoby od firmy Araven, ale vyrobené z různých materiálů. Gastronádobu lze mýt v myčce na nádobí, nebo ručně.
Do úschovny
Gastronádoba je vyrobená z nerezové oceli firmou Stalgast s indexem 112060 o rozměrech GN 1/2, tj. 325 × 265 mm. Tato gastronádoba je vysoká 65 mm, a objem je 3,5 l. Tuto gastronádobu lze používat v různých profesionálních stravovacích zařízeních, jako jsou jídelny, restaurace, kde se používají zařízení, do kterých lze vložit tyto nádoby. Těmito zařízeními jsou třeba konvektomaty kombinované, termosy, vodní lázně, chladící nebo mrazící skříně, šokové zchlazovače, trouby. Toto všestranné použití je díky teplotnímu rozmezí používání těchto gastronádob, které je od -40˚ až do +300˚C.
Do úschovny
Stohovací gastronádoba GN 1/9 vyrobená z nerezové oceli. Snadná na čištění. Může být použitá v konvektomatu, lednici, vodní lázní, chafingu. Speciálně zesílené rohy zajišťují stabilitu. Výška: 100 mm
Do úschovny
Víko na gastronádoby GN 1/6 vyrobené z nerezové oceli.
Do úschovny
Další výhodu, kterou gastronádoby vaření přinášejí, je i možnost jednotlivé nádoby stohovat na sebe. Dobře do sebe zapadají, ušetří významně prostor a minimalizují pády.
Konstrukce gastro nádob je velice promyšlená a svým formátem je kompatibilní se všemi profesionálními zařízeními v oboru, vychází z normy Gastronorm GN. Základním plošným rozměrem je modul GN 1/1, tedy 53 cm x 32,5 cm a každý výrobce profesionálního nádobí pro gastronomii rozměr GN plně respektuje. Tento promyšlený systém velikostí má samozřejmě letitou tradici, kterou používali a zavedli mistři gastronomie již v roce 1964 ve Švýcarsku. Jen na okraj, a aby vše nebylo tak snadné, americký trh používá svůj vlastní systém, který vychází z nemetrické míry, a základní modul zde bývá o něco větší. Pozor! Na evropském trhu se můžete také setkat s gastronomickým nádobím, které vychází z normy, jež se nazývá EURONORM. I ta sice využívá stejný systém proporcionality jako norma GN, ale vychází ze zcela jiného modulu, který má rozměry 60 cm x 40 cm.
Celý systém gastronádob je velmi důmyslný a při jeho výrobě je kladen vysoký důraz na maximální kvalitu. Dnešní trh je velmi pestrý, ale nejlepší je zaměřit se na renomované osvědčené výrobce: Stalgast, Hendi, Araven, Tomgast, Paderno, APS, Contacto, RM Gastro nebo Cheffy. Nejoblíbenějším a nejčastěji používaným gastronádobím je nádobí vyrobené z nerezu. Používá se potravinářská ocel o síle 0,7 mm a nádobí lze používat i při teplotách od -40 °C do +300 °C. Nerez, která se nejčastěji používá na vaření, pečení či při dalším zpracování potravin, však není jediným možným materiálem, který se při výrobě gastronádobí používá. Řada nádobí, včetně speciálních komponentů (víka a vložky), se vyrábí i z dalších unikátních materiálů. Patří k nim polykarbonát, polypropylen či polyethersulfon, ale také třeba i porcelán. Na trhu je k dispozici také gastronádobí z hliníku nebo smaltu, ale třeba i speciální oboustranný tác na grilování vyrobený z litiny.
Nerez je pro svoji pevnost, odolnost, snadnou omyvatelnost nejvíce využívaným materiálem v gastronomii nejen při výrobě nádobí, ale i samotných spotřebičů a vybavení kuchyně. Nerezové gastronádoby jsou celosvětově nejvyužívanějším vybavením právě pro svoje všestranné vlastnosti. V nerezových gastronádobách je možné pokrmy připravovat, ohřívat, vystavovat, skladovat, chladit i převážet. Nerezové gastronádoby jsou stohovatelné a v prázdném stavu tak nezabírají zbytečný prostor na provozovně.
Kde je u gastronádob vyžadována především minimální hmotnost a možnost hermetického uzavření, tedy zejména ve skladování potravin, nastupují praktické polyethylenové gastronádoby. Polyethylen snese hluboké zmražení na -40°C, ale ohřátí jen do 99°C. Pro běžné chlazení a přechovávání potravin v gastronomickém zařízení to ale zcela vyhovuje. Nadto jsou polyethylenové gastronádoby vybavené barevnými klipy pro odlišení různých typů potravin, a materiál sám nezachycuje chutě ani pachy.
Polypropylen je ve svých vlastnostech velmi podobný polyethylenu a tak i polypropylenové gastronádoby umožňují vesměs stejný rozsah využití a výhod. Konzultujte se svým prodejcem, který typ je pro Vás vhodnější.
Průhledný polykarbonát umožňuje vizuální kontrolu obsahu skladovaných potravin a v některých případech je velice praktický při prezentaci. Proto polykarbonátové gastronádoby zaujímají důležité místo ve vybavení všech gastronomických zařízení. Pevný, omyvatelný a odolný polykarbonát patří k plastům vhodným pro využití v gastronomii a gastronádoby z polykarbonátu jsou opět stohovatelné a skladné. Z polykarbonátu se vyrábějí i víka na všechny ostatní typy pevných gastronádob (ocel, keramika..).
Melamin je na rozdíl od ostatních plastů využívaných v gastronomii skutečně pevný a nerozbitný zároveň. Melaminové gastronádoby vypadají jako z porcelánu, jsou bílé, lesklé, a zachovávají tvar. K tomu jsou navíc velmi odolné hrubému zacházení. Melaminové nádobí se masově používá ve školkách, což je nejlepší zátěžový test.
Smalt do kuchyně patří už desítky let a stále je v řadě faktorů nepřekonatelný. Pečení s velice dobrým rozložením tepla a s nízko přilnavým povrchem je hlavní výhodou smaltovaných gastronádob. S tepelnou odolností nad možnostmi nerezu, odolností proti poškrábání a výhodami masivních stěn a tepelné akumulace jsou smaltované gastronádoby i v dnešní moderní době velice oblíbené a používané.
Vysoce kvalitní keramika představuje v gastronomii výhody v oblasti prezentace, ale i pečení. Perfektní akumulační schopnosti a rovnoměrné rozložení teploty, odolnost gastronádob vůči opravdu vysokým teplotám, to všechno znamená, že se s gastronádobami z vysoce kvalitního porcelánu snadno setkáme v každém profesionálním gastronomickém zařízení.
Možnost tepelné přípravy pečením nebo smažením bez přítomnosti nebo s minimálním množstvím tuku dělá z nepřilnavých teflonových povrchů oblíbené vybavení kuchyně navzdory určité náchylnosti na poškrábání. Gastronádoby s nepřilnavým PTFE povrchem jsou vyrobeny z kvalitního nerezu s vnitřním nástřikem. Velmi vhodné jsou pro prezentaci a výdej potravin, kde při neustálém přihřívání nehrozí přichycení ke dnu.
Výrobci gastronádobí vycházejí ze zkušeností šéfkuchařů a reagují na speciální potřeby profesionálů z celého světa. Ve své nabídce mají skutečně široký sortiment výrobků, které se ale vždy odvíjí od standardního rozměru GN 1/1. Můžete si tedy vybrat velikost GN 2/1, GN 1/1, GN 2/3, GN 1/2, GN 1/3, GN 1/4, GN 1/6 či GN 1/9. V nabídce najdete nejen plné nádoby, děrované gastronádoby, nádoby pro mražené výrobky, gastronádoby non-stick , podnosy, vodící lišty, ale i nádoby a rošty pro profesionální konvektomaty a pece. Některé velikosti gastronádob jsou vyráběny pro lepší manipulaci i s bezpečnostními uchy. K běžnému gastronádobí si můžete objednat i celou řada speciálních doplňků. V nabídce jsou víka různých rozměrů, speciální poklice s výřezem pro naběračku nebo i poklice s těsněním.
Základní modul má velikost GN 1/1, tedy 53 cm x 32,5 cm. Nádoby s normou GN jsou samozřejmě vyráběny ve všech potřebných velikostech, například nádoby s rozměrem GN 1/3 jsou menší a mají třetinovou velikost 32,5 cm x 17,5 cm. Nádoba GN 2/3 má rozměr dvou třetin základního modulu a velikost 35,4 cm x 32,5 cm. Výrobci počítají třeba i s rozměry GN1/12 o velikosti 10,8 cm x 13,2 cm. Co se týká tvarů, všechny gastro nádoby do sebe zapadají, a tak se mění v zásadě jen jejich hloubka, pakliže se nejedná o speciální typ jako je například nádoba na špíz na jehně a sele. Záleží jen a jen na vás, na vašich potřebách, požadavcích a osobním vkusu.
Kvalitní gastronádoby všech rozměrů, tvarů a materiálů včetně doplňků si můžete objednat již dnes na našich stránkách www.gastromania.cz. Zde získáte i inspiraci a všechny potřebné informace, které vám usnadní výběr kvalitního gastro nádobí. Uvidíte, že budete spokojeni.
Přihlaste se k odběru našeho newsletteru,
budeme Vás informovat o aktuálních novinkách a slevách.
+420 593 035 134
info@gastromania.cz
Pracovní doba:
pondělí – pátek: 8:00 – 16:00
Gastromania.cz 2011-2019. Všechna práva vyhrazena.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Přečíst si víc.