Profesionální hrnce na přípravu omáček mají dvojité stěny a dno, které se naplní vodou. Díky této konstrukci se připravovaná nebo ohřívaná omáčka nepřipaluje a zachovává si svou původní, vynikající chuť. Na Gastromania.cz jsme pro vás vybrali osvědčené gastro hrnce na omáčku, mimo jiné německé značky Contacto - jsou vyrobeny z leštěné nerezové oceli 18/10 a jsou k dispozici o různých objemech. Jsou vhodné pro všechny typy sporáků, včetně indukčních. Tyto speciální hrnce na přípravu omáček se skvěle hodí také na vaření mléčných výrobků, výrobu čokolády a polev. Sady obvykle obsahují poklici a nálevku, ukazatel hladiny omáčky je třeba dokoupit zvlášť.

číst dál >

Hrnce na omáčku - zapomeňte na připékání a připalování!

Investice do profesionálních hrnců pro gastronomii se vyplatí, jelikož usnadní každodenní práci v kuchyni. Oproti běžným kastrolům mají speciální hrnce na omáčku tu výhodu, že díky své konstrukci skutečně zabraňují připékání a připalování. Jejich dno a stěny jsou zdvojené a tento prostor je vyplněn vodou. To umožňuje rovnoměrný ohřev a udržení vysoké teploty bez rizika připálení omáčky na dně hrnce. Kuchař nemusí neustále hlídat a míchat pokrm, čímž zajistí, že se nezmění jeho chuť ani konzistence. Během této doby se může plně věnovat jiným činnostem a urychlit tím servírování pokrmů.

Tyto speciální hrnce na omáčky se hodí také na ohřívání mléčných výrobků , při přípravě čokolády a polev a to jak v profesionální, tak domácí kuchyni.

Nerezové hrnce na omáčku - odolné a praktické

  • Leštěná nerezová ocel (18/10). Díky obsahu 18 % chromu a 10 % niklu jsou ocelové hrnce na přípravu omáček odolné vůči korozi, kyselinám a vysokým teplotám. Jsou zcela bezpečné pro styk s potravinami. Díky leštění získávají hladkost a vysoký lesk. Jsou praktické a také elegantně vypadají. Díky správné péči je lze používat nejen k vaření, ale také k prezentaci a servírování pokrmů. Jsou robustní a odolné, takže i při intenzivním používání vydrží mnoho let.
  • Hrnec lisovaný z jednoho kusu plechu. Hrnec lisovaný z jednoho plechu je těsný, nikde neteče, zatímco u svařovaných hrnců již toto riziko hrozí. Když ještě přidáte vysoce kvalitní pevný materiál, investujete do mnohaleté spolehlivosti a trvanlivosti. Takový hrnec vás nezradí ve chvíli, kdy to nejmíň očekáváte a v dlouhodobém horizontu sníží finanční náklady na vybavení kuchyně.
  • Včetně různých kapacit a doplňků. Sady obsahují vše, co potřebujete: speciální nádoby na omáčky, odpovídající pokličky a nálevky, takže nemusíte ztrácet čas a nervy výběrem doplňků. Z pomůcek bychom možná doporučili náhradní ukazatel hladiny omáčky v hrnci, který velmi usnadňuje řízení kuchyně a servírování jídla. Stejný výrobek se obvykle dodává v různých objemech.
  • Efektivní a bezproblémová péče. Gastro hrnce na přípravu omáček z leštěné nerezové oceli jsou bezproblémové: potraviny se nepřipalují, takže není nutné je drhnout. Postačí teplá voda, prostředek na mytí nádobí a houbička. Pokud zbytky zaschnou, několik minut namáčení. Rychlé osušení hrnce měkkým hadříkem zabrání vzniku skvrn. Barevné skvrny od minerálních usazenin lze snadno odstranit např. kyselinou citronovou nebo octem.