Tradiční japonské nože z dřevěnou ručkou. Vyrobené z vysoké kvality uhlíkové oceli X500CrMoV15. Výrobní proces sestává z 50 etap. Každý nůž je zabalen v samostatném obalu. Nedoporučuje se mytí v myčkách na nádobí.
Do úschovny
Tradiční japonské nože z dřevěnou ručkou. Vyrobené z vysoké kvality uhlíkové oceli X500CrMoV15. Výrobní proces sestává z 50 etap. Každý nůž je zabalen v samostatném obalu. Nedoporučuje se mytí v myčkách na nádobí.
Do úschovny
Tradiční japonské nože z dřevěnou ručkou. Vyrobené z vysoké kvality uhlíkové oceli X500CrMoV15. Výrobní proces sestává z 50 etap. Každý nůž je zabalen v samostatném obalu. Nedoporučuje se mytí v myčkách na nádobí.
Do úschovny
Tradiční japonské nože z dřevěnou ručkou. Vyrobené z vysoké kvality uhlíkové oceli X500CrMoV15. Výrobní proces sestává z 50 etap. Každý nůž je zabalen v samostatném obalu. Nedoporučuje se mytí v myčkách na nádobí.
Do úschovny
Kapesní nůž Higonokami 9,5mm
Technické údaje:
- Celková délka- 210 mm
- Délka čepele- 9,5 cm
- Tvrdost- 60-62 HRC
- Typ oceli- vysokouhlíková ocel SK-5
Do úschovny
Nůž japonský Sashimi s délkou 21 cm od firmy Stalgast s indexem 298210 je vyroben z nerezové oceli s dřevěnou rukojetí. Nůž je vhodný do všech kuchyní, restaurací a dalších gastronomických zařízení. Lze jej mýt jak ručně, tak i v myšce na nádobí.
Do úschovny
Nůž S/D Satake Sashimi Yanagiba, levý 27 cm
Sashimi nůž (Yanagi) je tradiční japonský nůž, který se používá k řezání čerstvých filé na téměř průhledné plátky. Je ideální pro přípravu sushi, rybího carpaccia a dalších pokrmů z velmi jemných surovin. Dlouhá, úzká a tuhá čepel zajišťuje pečlivou přesnost a jednostranné broušení zajišťuje čistý řez. Nejlepší způsob, jak používat nůž Yanagi, je plynulý pohyb v jednom směru: směrem k sobě. Určeno pro leváky.
Technické údaje:
Čepel – ocel 420J2
Tvrdost – 56 HRC +/- 1
Celková délka – 40,7 cm
Délka čepele – 27 cm
Šířka čepele – 2,3 cm
Tloušťka čepele – cca 3 mm
Hmotnost – cca 120 g
Do úschovny
Saya Jap. lak Red, pro nůž šéfkuchaře, 21cm
Saya je vyrobena z dřeva červené magnólie pocházejícího ze stromů Honoki v Japonsku, ze stejného materiálu, který se po staletí používá k ochraně japonských katan. Ochranný povlak zvyšuje trvanlivost a odolnost proti poškrábání. Z bezpečnostních důvodů se k udržení čepele a krytu na správném místě používá čep.
Saya se hodí na všechny nože Mcusta Zanmai o délce 21 cm
Do úschovny
Nůž japonský Santoku s délkou 16 cm od firmy Sanelli s indexem 226161 je vyroben z molybdenového chromu s tvrdostí 54-56 HRC. Nůž má rukojeť, která je hladká a protiskluzová. Je vyráběna ve 2 barevných provedení červená barva rukojeti je tvrdá a zelená je měkčí. Rukojeť byla navržena díky Institutu Ergonomiky polytechniky v Miláně. Nůž je vhodný do všech kuchyní, restaurací, penzionech a dalších gastronomických zařízení. Široké ostří umožňuje sekání potravin, přenášení potravin. Nůž je možné mýt jak ručně, tak i v myčce na nádobí. Výrobce zajišťuje kompatibilitu výrobků s normou PE číslo 1935/2004 týkající se materiálů a předmětů povolených pro styk s potravinami.
Do úschovny
Nůž šéfkuchaře Satake Saku Magoroku, 21 cm
Nejuniverzálnější kuchyňský nůž určený ke krájení, filírování a sekání nejrůznějších pokrmů. Protože má ostrý hrot, lze jej také použít k oddělení masa od kostí, porcování kuřete nebo filetování menších ryb, je-li to potřeba. Čepel s optimální délkou umožňuje řezat větší plochy a zaručuje plnou kontrolu nad nožem. Kvalitní kuchařský nůž je nepostradatelnou součásti výbavy každého kuchaře.
Technické údaje:
Čepel – molibden vanadiová ocel
Rukojeť- magnolie, plastový prstenec
Tvrdost – 56-58 HRC
Celková délka – 34 cm
Délka čepele – 21,3 cm
Šířka čepele – 4,6 cm
Tloušťka čepele – cca 1,6 mm
Způsob ostření- oboustranný
Hmotnost – cca 115 g
Do úschovny
Satake Megumi kuchyňský nůž Yanagi Sashimi, 21 cm
Nůž na sashimi (Yanagi) je typický japonský nůž, určen hlavně na krájení čerstvých ryb na tenké, takřka průsvitné plátky. Je ideální na přípravu sushi, rybího carpaccia a jiných pokrmů z velmi delikátních surovin, které vyžadují precizní krájení. Jeho dlouhé, úzké a pevné ostří zaručuje přesnost a čistý řez. Nožem Yanagi se nejlépe krájí směrem od sebe.
Technické parametry:
Ostří – ocel 420J2
Tvrdost – 56 HRC +/- 1
Celková délka – 33,9 cm
Délka ostří – 21 cm
Šířka ostří – 3 cm
Tloušťka ostří – okolo 2 mm
Váha – okolo 67 g
Nože Satake Megumi Classic jsou klasické japonské nože. Kvalitní čepel, která je vyrobená z nerezové oceli 420J2, je odolná vůči korozi a snadno se ostří. Klasická, kulatá rukojeť z přírodního dřeva, je vyztužená plastovým kroužkem, který zabraňuje vysunutí čepele. Nože z této série jsou velkým pomocníkem k objevování tajemství japonské kuchyně.
Do úschovny
Do úschovny
Kapesní nůž Higonokami 7,5mm
Technické údaje:
- Celková délka- 170 mm
- Délka čepele- 7,5 cm
- Tvrdost- 60-62 HRC
- Typ oceli- vysokouhlíková ocel SK-5
Do úschovny
Nůž MV Natural Satake Nakiri 16 cm
Japonský nůž určený ke krájení bylin a zeleniny. Díky obdélníkové čepeli můžete nakrájené ingredience rychle přenést do salátové mísy nebo pánve. Zkušený kuchař může pomocí tenkého nože Nakiri získat dekorativní průsvitné plátky (metoda katsura-muki). Rovná řezná hrana se používá pro řezání ve svislé pozicii a umožňuje mnoho různých technik, jako je julienne a šifonáda.
Technické údaje:
Čepel – molybden vanadiová ocel
Rukojeť – přírodní dřevo
Tvrdost – 56-58 HRC
Celková délka – 30,0 cm
Délka čepele – 16 cm
Šířka čepele – 4,8 cm
Tloušťka čepele – 1,6 mm
Způsob ostření – oboustranný
Hmotnost – cca 132 g
Do úschovny
Nůž šéfkuchaře Bunka Satoru Satake 20 cm
Nejuniverzálnější kuchyňský nůž určený ke krájení, filírování a sekání nejrůznějších pokrmů. Protože má ostrý hrot, lze jej také použít k oddělení masa od kostí, porcování kuřete nebo filetování menších ryb, je-li to potřeba. Čepel s optimální délkou umožňuje řezat větší plochy a zaručuje plnou kontrolu nad nožem. Kvalitní kuchařský nůž je nepostradatelnou součásti výbavy každého kuchaře.
Technické údaje:
Čepel – molybden vanadiová ocel
Tvrdost – 56-58 HRC
Celková délka – 33,4 cm
Délka čepele – 20 cm
Šířka čepele – 4,4 cm
Tloušťka čepele – cca 2,0 mm
Hmotnost – cca 175 g
Kuchyňské nože Satake Satoru nabízejí uživatelům optimální poměr ceny a kvality. Odolné čepele jsou vyrobeny ze silné nerezové oceli s přídavkem molybdenu, který zvyšuje jejich životnost a odolnost proti korozi. Nýtované rukojeti jsou vyráběny z hladkého bakelitu s výplní z dřevité moučky, která je odolná proti poškrábání a vysokým teplotám. Nože této řady jsou pevné, vyvážené a jsou ideální pro každodenní práci.
Do úschovny
Nůž Satake Satoru Santoku Bunka, 17 cm
Všestranný japonský kuchyňský nůž určený ke krájení zeleniny, ovoce, masa a ryb. Široká čepel usnadňuje přenášení nakrájených potravin do salátové mísy nebo pánve a je také vhodná k drcení česneku. Vysoká rukojeť zabraňuje nárazu kloubů o desku. Díky svým velkým rozměrům je nůž ideální pro krájení velkého ovoce a zeleniny, jako je meloun, cuketa nebo zelí.
Technické údaje:
Čepel – molybden vanadiová ocel
Tvrdost – 56-58 HRC
Celková délka – 30,0 cm
Délka čepele – 17,0 cm
Šířka čepele – 4,8 cm
Tloušťka čepele – 2,2 mm
Hmotnost – cca 170 g
Kuchyňské nože Satake Satoru nabízejí uživatelům optimální poměr ceny a kvality. Odolné čepele jsou vyrobeny ze silné nerezové oceli s přídavkem molybdenu, který zvyšuje jejich životnost a odolnost proti korozi. Nýtované rukojeti jsou vyráběny z hladkého bakelitu s výplní z dřevité moučky, která je odolná proti poškrábání a vysokým teplotám. Nože této řady jsou pevné, vyvážené a jsou ideální pro každodenní práci.
Do úschovny
Nůž na ovoce Satake, v dřevěném pouzdře
Jednoduchý nůž na ovoce vyrobený z oceli 420J2, perfektně se hodí pro loupání a krájení ovoce. Je vybaven dřevěným pouzdrem, které zajišťuje ochranu čepele, takže se skvěle hodí do přírody, na tábor nebo na výlet.
Technické údaje:
Čepel – ocel 420J2
Rukojeť – třešňové dřevo s plastovým kroužkem
Tvrdost – 56-58 HRC
Celková délka – 19,5 cm
Délka čepele – 9,5 cm
Šířka čepele – 2,1 cm
Tloušťka čepele – 1,0 mm
Způsob ostření – symetrický oboustranný řez
Hmotnost v pouzdře / bez – 33/24 g
Do úschovny
Nůž šéfkuchaře Satake Megumi Bunka 20 cm v dřevěné krabici
Nejuniverzálnější kuchyňský nůž určený ke krájení zeleniny, ovoce, masa a ryb. Tradičně zabalený v dřevěné krabičce je dokonalým dárkem pro každého milovníka vaření. Protože má ostrý hrot, lze jej také použít k vykosťování, porcování kuřete nebo filetování menších ryb, je-li to potřeba. Čepel optimální délky vám umožní řezat větší plochy a zaručuje plnou kontrolu nad nožem. Kvalitní kuchařský nůž je nepostradatelnou součásti výbavy každého kuchaře.
Technické údaje:
Čepel – ocel 420J2
Rukojeť – dřevo z magnolie, plastový prstenec
Tvrdost – 56 HRC +/- 1
Celková délka – 32,9 cm
Délka čepele – 20 cm
Šířka čepele – 4,4 cm
Tloušťka čepele – 1,7 mm
Způsob ostření – symetrický oboustranný řez
Hmotnost – cca 120 g
Nože Satake Megumi Classic jsou vynikajícím úvodem do světa tradičních japonských nožů. Robustní čepele jsou vyrobeny z vysokouhlíkové nerezové oceli 420J2, která je extrémně odolná proti korozi a snadno se ostří. Klasické, kulaté rukojeti z přírodního dřeva jsou vyztuženy prstencem z odolného plastu, který účinně zabraňuje vyklouznutí čepele. Nože z této řady jsou skvělé jako první krok na cestě k poznávání tajemství japonské kuchyně.
Do úschovny
Přihlaste se k odběru našeho newsletteru,
budeme Vás informovat o aktuálních novinkách a slevách.
+420 593 035 134
info@gastromania.cz
Pracovní doba:
pondělí – pátek: 8:00 – 16:00
Gastromania.cz 2011-2019. Všechna práva vyhrazena.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Přečíst si víc.