Nagomi Maru kuchyňský univerzální nůž Santoku, 18 cm
Všestranný japonský, kuchyňský nůž, je určen na krájení zeleniny, ovoce, masa i ryb. Široká rukojeť usnadňuje krájení velkých kusů potravin, jako je např. kapusta nebo hlávkový salát a také přenášení nakrájených surovin z nože rovnou do salátové mísy, nebo na pánev. Nůž Santoku umí snadno naharadit funkci nože pro šéfkuchaře i japonského nože na zeleninu Nakiri, má vysoce umístěnou rukojeť, která zabraňuje obití kloubů prstů o prkénko.Technické parametry:
Ostří – vysoce uhlíková ocel 440
Tvrdost – 58 HRC +/- 1
Celková délka – 31,5 cm
Délka čepele – 18 cm
Šířka čepele – 4,7 cm
Tloušťka čepele – okolo 2,4 mm
Váha – okolo 155 g
Kuchyňské nože ze série Nagomi Maru navazují na japonský moderní design a profesionálním způsobem kombinují tradici s avantgardou. Kryogenicky tvrzená čepel s plným dříkem je vyrobená z kvalitní nerezové oceli 440A, ponořené do kapalného dusíku při teplotě -170 °C. Tento proces zlepšuje pružnost oceli, prodlužuje životnost čepele a zvyšuje odolnost nožů proti korozi. Hladká a pohodlná rukojeť je výsledkem dlouhé a časově náročné práce, během které se řada činností výroby provádí ručně.
Do úschovny
Nagomi Maru kuchyňský nůž na porcování, 22 cm
Speciální, kuchyňský nůž s prodlouženou čepelí je určen k porcování masa. Úzká, tenká čepel umožňuje krájení například hovězí pečeně, pečeného jehněčího, nebo pečené šunky na stejné plátky. Ostrá špička čepele pomáhá oddělit maso od kosti. Vzhledem k tomu, že je nůž pružný, funguje dobře během krájení filetů z lososa a jiných ryb.
Technické parametry:
Ostří – vysoce uhlíková ocel 440
Tvrdost – 58 HRC +/- 1
Celková délka – 35,3 cm
Délka čepele – 22 cm
Šířka čepele – 3,8 cm
Tloušťka čepele – okolo 2 mm
Váha – okolo 155 g
Kuchyňské nože ze série Nagomi Maru navazují na japonský moderní design a profesionálním způsobem kombinují tradici s avantgardou. Kryogenicky tvrzená čepel s plným dříkem je vyrobená z kvalitní nerezové oceli 440A, ponořené do kapalného dusíku při teplotě -170 °C. Tento proces zlepšuje pružnost oceli, prodlužuje životnost čepele a zvyšuje odolnost nožů proti korozi. Hladká a pohodlná rukojeť je výsledkem dlouhé a časově náročné práce, během které se řada činností výroby provádí ručně.
Do úschovny
Nagomi Shiro kuchyňský nůž na obírání, 10 cm
Menší, kuchyňský nůž určen na obírání a krájení zeleniny a ovoce. Ostrá špička čepele usnadňuje vykrajování jadérek, pecek a stopek a pomáhá také vyrobit dekorativní tvary. Speciálně upravený povrch nože zabraňuje ulpívání krájených surovin na noži.
Technické parametry:
Ostří – 33 vrstvá molybden vanadová ocel
Tvrdost – 58 HRC +/- 1
Celková délka – 21 cm
Délka čepele – 10 cm
Šířka čepele – 2,9 cm
Tloušťka čepele – okolo 2,1 mm
Váha – okolo 50 g
Kuchyňské nože ze série Nagomi Shiro jsou jedinečnou kombinací japonské tradice a moderní technologie. Odolné čepele jsou vyrobeny z vysoce uhlíkové, nerezové oceli s přídavkem molybdenu a vanadu. Ostří čepele je na obou stranách pokryto ocelovými vrstvami SUS410 a SUS430, které zvyšují odolnost nožů proti korozi a usnadňují proces broušení. Klasická dřevěná rukojeť ve tvaru písmene D je vyztužená nerezovým kroužkem. Nože z této série jsou extrémně lehké, odolné a snadno se udržují.
Do úschovny
Nagomi Shiro kuchyňský univerzální nůž, 14 cm
Všestranný kuchyňský nůž, který lze použít na obírání zeleniny a ovoce, ale také na krájení větších potravin. Díky širší čepeli je skvělý na sekání bylinek, krájení cibule, nebo menších filetů. Speciálně upravený povrch nože zabraňuje ulpívání krájených surovin na noži.
Technické parametry:
Ostří – 33 vrstvá molybden vanadová ocel
Tvrdost – 58 HRC +/- 1
Celková délka – 25,5 cm
Délka čepele – 14 cm
Šířka čepele – 2,9 cm
Tloušťka čepele – okolo 2,1 mm
Váha – okolo 60 g
Kuchyňské nože ze série Nagomi Shiro jsou jedinečnou kombinací japonské tradice a moderní technologie. Odolné čepele jsou vyrobeny z vysoce uhlíkové, nerezové oceli s přídavkem molybdenu a vanadu. Ostří čepele je na obou stranách pokryto ocelovými vrstvami SUS410 a SUS430, které zvyšují odolnost nožů proti korozi a usnadňují proces broušení. Klasická dřevěná rukojeť ve tvaru písmene D je vyztužená nerezovým kroužkem. Nože z této série jsou extrémně lehké, odolné a snadno se udržují.
Do úschovny
Nagomi Shiro kuchyňský univerzální nůž, 15 cm
Všestranný kuchyňský nůž, který lze použít na obírání zeleniny a ovoce, ale také na krájení větších potravin. Díky širší čepeli je skvělý na sekání bylinek, krájení cibule, nebo menších filetů. Speciálně upravený povrch nože zabraňuje ulpívání krájených surovin na noži.
Technické parametry:
Ostří – 33 vrstvá molybden vanadová ocel
Tvrdost – 58 HRC +/- 1
Celková délka – 28,3 cm
Délka čepele – 15 cm
Šířka čepele – 3,8 cm
Tloušťka čepele – okolo 2,1 mm
Váha – okolo 100 g
Kuchyňské nože ze série Nagomi Shiro jsou jedinečnou kombinací japonské tradice a moderní technologie. Odolné čepele jsou vyrobeny z vysoce uhlíkové, nerezové oceli s přídavkem molybdenu a vanadu. Ostří čepele je na obou stranách pokryto ocelovými vrstvami SUS410 a SUS430, které zvyšují odolnost nožů proti korozi a usnadňují proces broušení. Klasická dřevěná rukojeť ve tvaru písmene D je vyztužená nerezovým kroužkem. Nože z této série jsou extrémně lehké, odolné a snadno se udržují.
Do úschovny
Nagomi Shiro kuchyňský univerzální nůž, 14 cm
Všestranný kuchyňský nůž, který lze použít na obírání zeleniny a ovoce, ale také na krájení větších potravin. Díky širší čepeli je skvělý na sekání bylinek, krájení cibule, nebo menších filetů. Speciálně upravený povrch nože zabraňuje ulpívání krájených surovin na noži.
Technické parametry:
Ostří – 33 vrstvá molybden vanadová ocel
Tvrdost – 58 HRC +/- 1
Celková délka – 24 cm
Délka čepele – 14 cm
Šířka čepele – 2,7 cm
Tloušťka čepele – okolo 2,1 mm
Váha – okolo 80 g
Kuchyňské nože ze série Nagomi Kuro jsou navrženy pro kuchaře, kteří pracují v náročných podmínkách. Odolná čepel z damaškové oceli se skládá z 33 vrstev vysoce uhlíkové nerezové oceli s příměsí molybdenu a vanadu. Čepele jsou navíc kované ocelovými vrstvami SUS410 a SUS430, které zvyšují odolnost nožů proti korozi a usnadňují proces broušení. Stylová rukojeť je vyrobená z černého vrstveného dřeva, které je vyztužené násadou z nerezové oceli. Její tvar tradici samurajských mečů a dává noži Nagomi kuro jedinečný charakter.
Do úschovny
Nagomi Shiro kuchyňský univerzální nůž, 15 cm
Všestranný kuchyňský nůž, který lze použít na obírání zeleniny a ovoce, ale také na krájení větších potravin. Díky širší čepeli je skvělý na sekání bylinek, krájení cibule, nebo menších filetů. Speciálně upravený povrch nože zabraňuje ulpívání krájených surovin na noži.
Technické parametry:
Ostří – 33 vrstvá molybden vanadová ocel
Tvrdost – 58 HRC +/- 1
Celková délka – 27,7 cm
Délka čepele – 15 cm
Šířka čepele – 3,7 cm
Tloušťka čepele – okolo 2,1 mm
Váha – okolo 160 g
Kuchyňské nože ze série Nagomi Kuro jsou navrženy pro kuchaře, kteří pracují v náročných podmínkách. Odolná čepel z damaškové oceli se skládá z 33 vrstev vysoce uhlíkové nerezové oceli s příměsí molybdenu a vanadu. Čepele jsou navíc kované ocelovými vrstvami SUS410 a SUS430, které zvyšují odolnost nožů proti korozi a usnadňují proces broušení. Stylová rukojeť je vyrobená z černého vrstveného dřeva, které je vyztužené násadou z nerezové oceli. Její tvar tradici samurajských mečů a dává noži Nagomi kuro jedinečný charakter.
Do úschovny
Nagomi Kuro kuchyňský nůž na porcování, 25 cm
Speciální, kuchyňský nůž s prodlouženou čepelí je určen k porcování masa. Úzká, tenká čepel umožňuje krájení například hovězí pečeně, pečeného jehněčího, nebo pečené šunky na stejné plátky. Ostrá špička čepele pomáhá oddělit maso od kosti. Vzhledem k tomu, že je nůž pružný, funguje dobře během krájení filetů z lososa a jiných ryb.
Technické parametry:
Ostří – 33 vrstvá molybden vanadová ocel
Tvrdost – 58 HRC +/- 1
Celková délka – 37 cm
Délka čepele – 25 cm
Šířka čepele – 3,5 cm
Tloušťka čepele – okolo 2,1 mm
Váha – okolo 200 g
Kuchyňské nože ze série Nagomi Kuro jsou navrženy pro kuchaře, kteří pracují v náročných podmínkách. Odolná čepel z damaškové oceli se skládá z 33 vrstev vysoce uhlíkové nerezové oceli s příměsí molybdenu a vanadu. Čepele jsou navíc kované ocelovými vrstvami SUS410 a SUS430, které zvyšují odolnost nožů proti korozi a usnadňují proces broušení. Stylová rukojeť je vyrobená z černého vrstveného dřeva, které je vyztužené násadou z nerezové oceli. Její tvar tradici samurajských mečů a dává noži Nagomi kuro jedinečný charakter.
Do úschovny
Přihlaste se k odběru našeho newsletteru,
budeme Vás informovat o aktuálních novinkách a slevách.
+420 593 035 134
info@gastromania.cz
Pracovní doba:
pondělí – pátek: 8:00 – 16:00
Gastromania.cz 2011-2019. Všechna práva vyhrazena.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Přečíst si víc.