V této kategorii našeho obchodu najdete profesionální varné vložky do hrnce pro přípravu pokrmů v páře (vyrobené z nerezové oceli 18/10) a přírodní bambusové koše, ideální pro servírování pokrmů přímo na stůl. Všechny výrobky umožňují profesionální vaření v páře v univerzálních nádobách bez napařovače, ale se stejně skvělým výsledkem. Nabízíme výrobky od značek uznávaných v oboru, jako jsou Hendi, Contacto nebo Stalgast. Navrhujeme a komplexně vybavujeme restaurace, jídelny, firemní a hotelové kuchyně, různá další stravovací zařízení a zveme Vás ke spolupráci.

číst dál >

Vložka do parního hrnce: varianty produktu

Základním řešením je ocelová napařovací vložka do hrnce - tímto způsobem lze vařit v páře téměř všechny potraviny a to od zeleniny přes ryby až po maso, vhodná je také napařovací vložka na knedlíky. Kovové vložky mají různou podobu, nejčastěji jsou rozložitelné a mělké, nebo jednoduché a hluboké. Výběr závisí především na počtu surovin, které se mají vařit najednou, a na preferencích kuchařů. V první variantě se koše zcela zasunou do gastro hrnce, uprostřed mají kruhovou rukojeť. Zpravidla je lze také rozložit a přizpůsobit průměru hrnce a počtu ingrediencí. Hlubší vložky mají standardně dvě rukojeti a vyčnívají nad hrnec. Vše záleží na vašich preferencích, ale pro mnoho lidí může být druhé řešení při každodenním používání o něco pohodlnější.

Ocelové vložky jsou k dispozici v mnoha velikostech. Při vaření tak můžete používat různé gastro hrnce, stačí jen sladit průměr a hloubku příslušenství.

Ocelová napařovací vložka - odolná a hygienická

Výhodou kovových napařovacích vložek je jejich pevnost. Jsou odolné, hygienické a snadno se čistí. Jsou odolné vůči teplu, vodě, kyselinám, poškození a poškrábání, takže vydrží mnoho let, aniž by při používání způsobovaly jakékoli problémy. Vložky dostupné v našem obchodě jsou vyrobeny z nerezové oceli 18/10 - tj. s přídavkem niklu a chromu, které jim zajišťují vysokou odolnost proti korozi, estetický vzhled a snadné čištění. Příslušenství je buď leštěné (hladké, s vysokým leskem), nebo saténové (matné, s lehkou strukturou) a někdy se oba postupy kombinují (např. saténovaná napařovací vložka s leštěným okrajem).

Ocelové vložky do hrnců lze  čistit v průmyslových myčkách, ale není obtížné je čistit ručně. Stačí kartáč a čisticí prostředek, nejlépe ten, který je určený pro nerezovou ocel. Pokud zaschnou zbytky jídla, lze vložku na několik minut namočit. Vysušením příslušenství po umytí zabráníte vzniku šmouh  a barevných skvrn (minerálních usazenin) Ty jednoduše odstraníte  pomocí kyseliny citronové nebo octa (ocel je vůči jejich účinkům odolná).

Bambusová vložka do hrnce - vaření v páře

Vaření v páře, které zachovává živiny v potravinách, se používá téměř ve všech kuchyních světa, ale za použití různého nádobí. V orientální kuchyni se místo kovových vložek obvykle používají přírodní bambusové koše. Toto řešení ochotně přejímají různé místní gastronomické podniky. 

Bambusové koše mají především tu výhodu, že dobře absorbují vlhkost - pára kondenzující na stěnách a víku tak nekape na potraviny a nerozmáčí je, tím  usnadňuje dosažení ideálního výsledku procesu. Bambus se také nezahřívá,  koš lze snadno bez ochrany rukou přemístit. Jde také o vizuálně zajímavé řešení, lze jej použít k atraktivní prezentaci pokrmu pro hosty a servírovat jej v košíku přímo na stůl, bez přenášení na talíře. Bambusové napařovače mají samozřejmě i své nevýhody. Patří k nim obtížnější čištění a nutnost řádného vysušení, aby neplesnivěly nebo nepraskaly. Nejčastěji se v nich připravuje zelenina, ale také ryby a mořské plody.

Neváhejte se na nás obrátit,  rádi Vám s výběrem vhodného produktu poradíme. Denně také navrhujeme a komplexně vybavujeme stravovací zařízení. Rádi se postaráme o Vaše profesionální kuchyňské zázemí. Jste srdečně zváni!