Potravinářský průmysl – pomůcky a vybavení pro cukrářskou výrobu

Potravinářská výroba, a konkrétněji zařízení a příslušenství pro výrobu potravin, umožňují výrobu hotových potravin nebo polotovarů, které jsou následně určeny pro přímou konzumaci. Příkladem takovýchto potravin a výrobků mohou být například – výroba cukrovinek, výroba zmrzliny, šlehačky nebo čokolády. Pokud potřebujete pro svou gastronomickou provozovnu nebo potravinářský podnik pořídit profesionální vybavení a příslušenství, nezapomeňte zvolit špičkové výrobky, které jsou vyrobeny z prvotřídních materiálů. Právě takové vybavení a příslušenství nám pak poslouží mnoho let, a není třeba se obávat, že je třeba stále něco opravovat, nebo kupovat nové. V tomto článku bychom se chtěli blíže věnovat vybavení a potřebám pro výrobu zmrzliny a čokolády. Pokud Vás toto téma zaujalo, neváhejte článek dočíst až do konce!

číst dál >

Výroba zmrzliny – inovativní gastronomická zařízení

Výroba zmrzliny je již několik let velmi oblíbenou a trendy záležitostí. Ne-li v každém, i tom nejmenším městečku, je alespoň jeden gastronomický podnik, který se o tuto oblíbenou pochoutku pokouší, a svým zákazníkům ji hrdě nabízí. Nejčastěji se takové body nacházejí v přímořských městech, a na místech, která jsou velmi zaměřená na cestovní ruch. Základní zařízení, která jsou při výrobě zmrzliny absolutní nutností, jsou pasterizátory a výrobníky zmrzliny (freezer). Tyto výrobky mají příslušné certifikáty a splňují veškeré požadavky a normy, díky nimž jsou zcela bezpečné a vhodné pro přímý kontakt s potravinami. Můžeme se také setkat s přístroji pro řemeslnou zmrzlinu – připravenou podle jedinečné receptury. Také zařízení na italskou zmrzlinu a dávkovače pro řemeslnou zmrzlinu. Výroba zmrzliny není příliš složitý proces, potřebujete pouze odpovídající vybavení, zařízení a stroje, bez kterých by celý proces byl velmi náročný.

Produkce čokolády – co potřebujete pro přípravu vlastní čokoládové tabulky?

V potravinářském výrobním průmyslu najdeme výrobu zmrzliny, najdeme také výrobu vlastní čokolády a čokoládových výrobků. Produkce čokolády vyžaduje vhodné kvalifikace, znalosti a dovednosti, ale také odpovídající vybavení, pomůcky a příslušenství. Prvním důležitým segmentem takového vybavení jsou stroje na výrobu čokolády, jako například dražovací stroj, temperovací stroje, stroje na výrobu lanýžů a pralin, strunové kráječe čokolády (kytara) a moučníků a stroje na potahování čokoládou. Samotná zařízení však nejsou vše, co budete pro svůj podnik potřebovat! Je také velmi důležité vybavit Vaši provozovnu užitečným příslušenstvím, jako jsou: ohřívače čokolády, čokoládové fontány, formy na čokoládu (formy na pralinky a lanýže, formy na čokoládové tyčinky, formy na čokoládové tabulky, formy na čokoládové figurky, dekorace, čokoládová lízátka atd.), obaly a stojany na pralinky a čokoládové výrobky, a také obtiskové fólie na čokoládu. Na trhu je opravdu široký výběr různých praktických a zajímavých pomůcek, které Vám zjednoduší Vaši práci a Vaše čokoládové výrobky budou zkrátka neodolatelné!