Ruční citrusovače

Citrony, limetky a pomeranče jsou nejčastěji používanými přísadami pro všechny druhy nápojů. Často jsou nezbytnou součástí alkoholických nápojů a koktejlů a jiných chladných nápojů, jakož i horkých výluhů čaje a bylin. Citrusy jsou součástí klasických receptů na nejoblíbenější nápoje. Čím by bylo mojito, margarita nebo cuba libre bez těchto ovocných ingrediencí? Běžný, docela průměrný alkoholický nápoj. Lisy na citrusy by proto měly být nezbytnou součástí každého gastronomického zařízení.

číst dál >

Nevelký rozměr a ergonomie 

Pro rychlou přípravu nápoje s přídavkem čerstvé šťávy jsou nejvhodnější ruční citrusovače. Jsou velmi pohodlné, ergonomické, snadno se používají a umožňují Vám vylisovat správné množství šťávy během několika sekund. Vzhledem k jejich malé velikosti nezabírají tolik barmanského prostoru jako elektrické lisy a odšťavňovače. Kromě toho mohou být vizuálně atraktivní pomůckou. Jsou vyrobeny z různých materiálů schválených pro styk s potravinami – elegantní nerezová ocel a kvalitní barevné plasty.

Malé, jednoduché a šikovné ruční citrusovače jsou ideální pro rychlé vymačkání části citronu nebo pomeranče přímo do nápoje nebo čaje. Fungují skvěle v restauracích, bufetech a při všech druzích akcí typu švédské stoly. Umožňují pohodlné použití citrusových ingrediencí k horkým a studeným nápojům. Vyrobeny jsou z pevné nerezové oceli, což usnadňuje čištění a umožňuje bezpečné mytí v myčkách nádobí.  Ruční stojanové lisy na pomeranče a jiné citrusy jsou ideální pro všechny druhy stravovacích zařízení, které podávají přírodní, čerstvě vymačkané šťávy. Mají pohodlnou páku a držadlo, které zvyšuje stabilitu. Silná pružina zajišťuje, že se páka automaticky vrací do výchozí polohy. Díky tomu je ruční odšťavňování snadné a nevyžaduje mnoho síly.