Čínský nůž- sekáček, Satake Tomoko, 18 cm
Čínský sekáček, se v asijské kuchyni používá každý den ke krájení různých potravin a slouží jako kuchařský nůž. Má pevnou, ale relativně tenkou čepel, takže byste s ní neměli sekat kosti ani mražené jídlo. Široký, ostrý nůž je dokonalým nástrojem pro úkoly, jako je krájení zeleniny, porcování drůbeže, krájení syrového masa a drcení česneku nebo zázvoru.
Technické údaje:
Čepel – ocel 420J2
Rukojeť – přírodní dřevo
Tvrdost – 56 HRC +/- 1
Celková délka -28,7 cm
Délka čepele – 18 cm
Šířka čepele – 8,3 cm
Tloušťka čepele – 2,1 mm
Způsob ostření – symetrický oboustranný
Hmotnost – cca 288 g
Do úschovny
Satake Megumi kuchyňský nůž Yanagi Sashimi, 21 cm
Nůž na sashimi (Yanagi) je typický japonský nůž, určen hlavně na krájení čerstvých ryb na tenké, takřka průsvitné plátky. Je ideální na přípravu sushi, rybího carpaccia a jiných pokrmů z velmi delikátních surovin, které vyžadují precizní krájení. Jeho dlouhé, úzké a pevné ostří zaručuje přesnost a čistý řez. Nožem Yanagi se nejlépe krájí směrem od sebe.
Technické parametry:
Ostří – ocel 420J2
Tvrdost – 56 HRC +/- 1
Celková délka – 33,9 cm
Délka ostří – 21 cm
Šířka ostří – 3 cm
Tloušťka ostří – okolo 2 mm
Váha – okolo 67 g
Nože Satake Megumi Classic jsou klasické japonské nože. Kvalitní čepel, která je vyrobená z nerezové oceli 420J2, je odolná vůči korozi a snadno se ostří. Klasická, kulatá rukojeť z přírodního dřeva, je vyztužená plastovým kroužkem, který zabraňuje vysunutí čepele. Nože z této série jsou velkým pomocníkem k objevování tajemství japonské kuchyně.
Do úschovny
Sada 2 japonských kuchyňských nožů v dřevěném pouzdře
Jde o tradiční dřevěné balení, které se ideálně hodí jako dárek pro každého milovníka vaření. Nože jsou vyrobeny z oceli 420J2, která je kalená do tvrdosti 56 HRC a jsou ideální pro použití v domácnosti. Na přání zákazníka lze také vyrobit personalizovanou rytinu, která můž připomínát zajímavou vzpomínku ze života.
Profesionální japonský nůž Satake Megumi Classic Santoku, 17 cm
Ostří – ocel 420J2
Tvrdost – 56 HRC +/-1
Celková délka – 30 cm
Délka čepele – 17 cm
Šířka čepele – 4,5 cm
Tloušťka čepele – okolo 1,7 mm
Váha – okolo 90 g
Profesionální japonský nůž pro Satake Megumi Classic Nakiri, 16 cm
Ostří – ocel 420J2
Tvrdost – 56 HRC +/-1
Celková délka – 30 cm
Délka čepele – 16 cm
Šířka čepele – 5,1 cm
Tloušťka čepele – okolo 1,3 mm
Váha – okolo 95 g
Do úschovny
Nůž S/D Satake Sashimi Yanagiba, levý 27 cm
Sashimi nůž (Yanagi) je tradiční japonský nůž, který se používá k řezání čerstvých filé na téměř průhledné plátky. Je ideální pro přípravu sushi, rybího carpaccia a dalších pokrmů z velmi jemných surovin. Dlouhá, úzká a tuhá čepel zajišťuje pečlivou přesnost a jednostranné broušení zajišťuje čistý řez. Nejlepší způsob, jak používat nůž Yanagi, je plynulý pohyb v jednom směru: směrem k sobě. Určeno pro leváky.
Technické údaje:
Čepel – ocel 420J2
Tvrdost – 56 HRC +/- 1
Celková délka – 40,7 cm
Délka čepele – 27 cm
Šířka čepele – 2,3 cm
Tloušťka čepele – cca 3 mm
Hmotnost – cca 120 g
Do úschovny
Satake Satoru kuchyňský nůž Nakiri 16 cm
Japonský nůž je určen na krájení bylinek a zeleniny. Tenká, obdelníková čepel je schopna krájet skoro průhledné plátky (metoda katsura-muki) a díky své velikosti s ní můžete nakrájené suroviny rovnou přenášet do salátu nebo přímo na pánev. Rovná čepel se používá především na svislé krájení za pomocí různých technik, jako je např. julienne a chiffonade.
Technické parametry:
Ostří – molybden-vanadová ocel
Tvrdost – 56-58 HRC
Celková délka – 29,7 cm
Délka čepele – 16 cm
Šířka čepele – 4,8 cm
Tloušťka čepele – okolo 1,7 mm
Váha – okolo 175 g
Kuchyňské nože Satake Satoru nabízí svým uživatelům skvělou kvalitu za optimální cenu. Odolná čepel je vyrobená ze silné nerezové oceli s přídavkem molybdenu, který zvyšuje životnost nože a odolnost proti korozi. Nýtovaná rukojeť z hladkého bakelitu plněného dřevěnou dření ,je odolná proti poškrábání a vysokým teplotám. Nože z této série jsou pevné, vyvážené a jsou ideální pro každodenní práci v kuchyni.
Do úschovny
Nůž Satake Satoru Santoku Bunka, 17 cm
Všestranný japonský kuchyňský nůž určený ke krájení zeleniny, ovoce, masa a ryb. Široká čepel usnadňuje přenášení nakrájených potravin do salátové mísy nebo pánve a je také vhodná k drcení česneku. Vysoká rukojeť zabraňuje nárazu kloubů o desku. Díky svým velkým rozměrům je nůž ideální pro krájení velkého ovoce a zeleniny, jako je meloun, cuketa nebo zelí.
Technické údaje:
Čepel – molybden vanadiová ocel
Tvrdost – 56-58 HRC
Celková délka – 30,0 cm
Délka čepele – 17,0 cm
Šířka čepele – 4,8 cm
Tloušťka čepele – 2,2 mm
Hmotnost – cca 170 g
Kuchyňské nože Satake Satoru nabízejí uživatelům optimální poměr ceny a kvality. Odolné čepele jsou vyrobeny ze silné nerezové oceli s přídavkem molybdenu, který zvyšuje jejich životnost a odolnost proti korozi. Nýtované rukojeti jsou vyráběny z hladkého bakelitu s výplní z dřevité moučky, která je odolná proti poškrábání a vysokým teplotám. Nože této řady jsou pevné, vyvážené a jsou ideální pro každodenní práci.
Do úschovny
Nůž šéfkuchaře Satake Saku Magoroku, 21 cm
Nejuniverzálnější kuchyňský nůž určený ke krájení, filírování a sekání nejrůznějších pokrmů. Protože má ostrý hrot, lze jej také použít k oddělení masa od kostí, porcování kuřete nebo filetování menších ryb, je-li to potřeba. Čepel s optimální délkou umožňuje řezat větší plochy a zaručuje plnou kontrolu nad nožem. Kvalitní kuchařský nůž je nepostradatelnou součásti výbavy každého kuchaře.
Technické údaje:
Čepel – molibden vanadiová ocel
Rukojeť- magnolie, plastový prstenec
Tvrdost – 56-58 HRC
Celková délka – 34 cm
Délka čepele – 21,3 cm
Šířka čepele – 4,6 cm
Tloušťka čepele – cca 1,6 mm
Způsob ostření- oboustranný
Hmotnost – cca 115 g
Do úschovny
Nůž MV Natural Satake Nakiri 16 cm
Japonský nůž určený ke krájení bylin a zeleniny. Díky obdélníkové čepeli můžete nakrájené ingredience rychle přenést do salátové mísy nebo pánve. Zkušený kuchař může pomocí tenkého nože Nakiri získat dekorativní průsvitné plátky (metoda katsura-muki). Rovná řezná hrana se používá pro řezání ve svislé pozicii a umožňuje mnoho různých technik, jako je julienne a šifonáda.
Technické údaje:
Čepel – molybden vanadiová ocel
Rukojeť – přírodní dřevo
Tvrdost – 56-58 HRC
Celková délka – 30,0 cm
Délka čepele – 16 cm
Šířka čepele – 4,8 cm
Tloušťka čepele – 1,6 mm
Způsob ostření – oboustranný
Hmotnost – cca 132 g
Do úschovny
Nůž S/D Satake Sashimi Yanagiba, levý 24 cm
Sashimi nůž (Yanagi) je tradiční japonský nůž, který se používá k řezání čerstvých filé na téměř průhledné plátky. Je ideální pro přípravu sushi, rybího carpaccia a dalších pokrmů z velmi jemných surovin. Dlouhá, úzká a tuhá čepel zajišťuje pečlivou přesnost a jednostranné broušení zajišťuje čistý řez. Nejlepší způsob, jak používat nůž Yanagi, je plynulý pohyb v jednom směru: směrem k sobě. Určeno pro leváky.
Technické údaje:
Čepel – ocel 420J2
Tvrdost – 56 HRC +/- 1
Celková délka – 38,5 cm
Délka čepele – 24 cm
Šířka čepele – 3 cm
Tloušťka čepele – cca 2,5 mm
Hmotnost – cca 102 g
Do úschovny
Nůž univerzální Saku Satake 12 cm
Všestranný kuchyňský nůž, který se používá ke krájení malých a středních potravin a v případě potřeby také k loupání zeleniny a ovoce. Je ideální pro krájení česneku, rajčat nebo malých sendvičů. Úspěšně nahradí velké a ne příliš šikovné kuchařské nože.
Technické údaje:
Čepel – molibden vanadiová ocel
Rukojeť – polypropylen
Tvrdost – 56-58 HRC
Celková délka – 23,4 cm
Délka čepele – 12 cm
Šířka čepele – 2,7 cm
Tloušťka čepele – 1,1 mm
Způsob ostření – oboustranný
Hmotnost – cca 49 g
Do úschovny
Satake S/D kuchyňský nůž Yanagi Sashimi, 27 cm
Nůž na sashimi (Yanagi) je typický japonský nůž, určen hlavně na krájení čerstvých ryb na tenké, takřka průsvitné plátky. Je ideální na přípravu sushi, rybího carpaccia a jiných pokrmů z velmi delikátních surovin, které vyžadují precizní krájení. Jeho dlouhé, úzké a pevné ostří zaručuje přesnost a čistý řez. Nožem Yanagi se nejlépe krájí směrem od sebe.
Technické parametry:
Ostří – ocel 420J2
Tvrdost – 56 HRC +/- 1
Celková délka – 40,7 cm
Délka čepele – 27 cm
Šířka čepele – 2,3 cm
Tloušťka čepele – okolo 3 mm
Váha – okolo 120 g
Kategorie nožů Sashimi & Deba jsou dva charakteristické modely tradičních, japonských nožů o různé délce. Kvalitní čepel je vyrobená z nerezové oceli 420J2, která je velmi odolná proti korozi a snadno se brousí. Kulatá rukojeť z přírodního dřeva je vyztužená prstencem z plastu, který zabraňuje vysunutí čepele. Nože jsou ostřeny jednostranně a jsou určeny pro praváky.
Do úschovny
Sada 2 japonských nožů v dřevěné dárkové krabičce
Sada 2 kuchyňských nožů zabalená v tradičním dřevěném obalu je dokonalým dárkem pro každého milovníka vaření. Nože jsou vyrobeny z nerezové oceli kalené na 61 HRC. Nabízíme také gravírování iniciálů za účelem perzonalizace dárku a rytina tak může připomínat nejzajímavější vzpomínku ze života.
Satake Tomoko Santoku 17cm
Čepel – ocel 420J2
Tvrdost – 56 HRC +/- 1
Celková délka – 28,5 cm
Délka čepele – 17,0 cm
Šířka čepele – 4,6 cm
Tloušťka čepele – cca 1,5 mm
Hmotnost – asi 95 g
Satake Tomoko Nakiri nůž 16cm
Čepel – ocel 420J2
Tvrdost – 56 HRC +/- 1
Celková délka – 28,5 cm
Délka čepele – 16 cm
Šířka čepele – 5 cm
Tloušťka čepele -cca 1,5 mm
Hmotnost – cca 97 g
Do úschovny
Nůž šéfkuchaře Satake Satoru, 21 cm
Nejuniverzálnější kuchyňský nůž určený ke krájení, filírování a sekání nejrůznějších pokrmů. Protože má ostrý hrot, lze jej také použít k oddělení masa od kostí, porcování kuřete nebo filetování menších ryb, je-li to potřeba. Čepel s optimální délkou umožňuje řezat větší plochy a zaručuje plnou kontrolu nad nožem. Kvalitní kuchařský nůž je nepostradatelnou součásti výbavy každého kuchaře.
Technické údaje:
Čepel – molibden vanadiová ocel
Rukojeť- bakelit vyplněný dřevitou moučkou
Tvrdost – 56-58 HRC
Celková délka – 34,1 cm
Délka čepele – 21 cm
Šířka čepele – 4,6 cm
Tloušťka čepele – 2,6 mm
Způsob ostření- oboustranný
Hmotnost – cca 173 g
Kuchyňské nože Satake Satoru nabízejí uživatelům optimální poměr ceny a kvality. Odolné čepele jsou vyrobeny ze silné nerezové oceli s přídavkem molybdenu, který zvyšuje jejich životnost a odolnost proti korozi. Nýtované rukojeti jsou vyráběny z hladkého bakelitu s výplní z dřevité moučky, která je odolná proti poškrábání a vysokým teplotám. Nože této řady jsou pevné, vyvážené a jsou ideální pro každodenní práci.
Do úschovny
Nůž šéfkuchaře Bunka Satoru Satake 20 cm
Nejuniverzálnější kuchyňský nůž určený ke krájení, filírování a sekání nejrůznějších pokrmů. Protože má ostrý hrot, lze jej také použít k oddělení masa od kostí, porcování kuřete nebo filetování menších ryb, je-li to potřeba. Čepel s optimální délkou umožňuje řezat větší plochy a zaručuje plnou kontrolu nad nožem. Kvalitní kuchařský nůž je nepostradatelnou součásti výbavy každého kuchaře.
Technické údaje:
Čepel – molybden vanadiová ocel
Tvrdost – 56-58 HRC
Celková délka – 33,4 cm
Délka čepele – 20 cm
Šířka čepele – 4,4 cm
Tloušťka čepele – cca 2,0 mm
Hmotnost – cca 175 g
Kuchyňské nože Satake Satoru nabízejí uživatelům optimální poměr ceny a kvality. Odolné čepele jsou vyrobeny ze silné nerezové oceli s přídavkem molybdenu, který zvyšuje jejich životnost a odolnost proti korozi. Nýtované rukojeti jsou vyráběny z hladkého bakelitu s výplní z dřevité moučky, která je odolná proti poškrábání a vysokým teplotám. Nože této řady jsou pevné, vyvážené a jsou ideální pro každodenní práci.
Do úschovny
Nůž na ovoce Satake, v dřevěném pouzdře
Jednoduchý nůž na ovoce vyrobený z oceli 420J2, perfektně se hodí pro loupání a krájení ovoce. Je vybaven dřevěným pouzdrem, které zajišťuje ochranu čepele, takže se skvěle hodí do přírody, na tábor nebo na výlet.
Technické údaje:
Čepel – ocel 420J2
Rukojeť – třešňové dřevo s plastovým kroužkem
Tvrdost – 56-58 HRC
Celková délka – 19,5 cm
Délka čepele – 9,5 cm
Šířka čepele – 2,1 cm
Tloušťka čepele – 1,0 mm
Způsob ostření – symetrický oboustranný řez
Hmotnost v pouzdře / bez – 33/24 g
Do úschovny
Sada 3 japonských nožů v dřevěné dárkové krabičce
Sada 3 kuchyňských nožů tradičně zabalená v dřevěné krabičce je dokonalým dárkem pro každého milovníka vaření. Nože z oceli 420J2, kalené na 56 HRC, jsou ideální pro domácí prostředí.
Nůž šéfkuchaře Satake Megumi 21 cm
Čepel – ocel 420J2
Rukojeť – dřevo magnolie, plastový prstenec
Tvrdost – 56 HRC +/- 1
Celková délka – 33,8 cm
Délka čepele – 21 cm
Šířka čepele – 4,6 cm
Tloušťka čepele – 1,6 mm
Způsob ostření – symetrický oboustranný řez
Hmotnost – cca 118 g
Kuchyňský nůž Satake Megumi Santoku Bunka 17 cm
Čepel – ocel 420J2
Rukojeť – dřevo z magnolie, plastový prstenec
Tvrdost – 56 HRC +/- 1
Celková délka – 29,7 cm
Délka čepele – 17 cm
Šířka čepele – 4,9 cm
Tloušťka čepele – 1,5 mm
Způsob ostření – symetrický oboustranný řez
Hmotnost – cca 117 g
Univerzální nůž Satake Megumi 12 cm
Čepel – ocel 420J2
Rukojeť – dřevo z magnolie, plastový prstenec
Tvrdost – 56 HRC +/- 1
Celková délka – 23,3 cm
Délka čepele – 12 cm
Šířka čepele – 2,9 cm
Tloušťka čepele – 1,9 mm
Způsob ostření – symetrický oboustranný řez
Hmotnost – cca 55 g
Do úschovny
Nůž šéfkuchaře Satake Megumi Bunka 20 cm v dřevěné krabici
Nejuniverzálnější kuchyňský nůž určený ke krájení zeleniny, ovoce, masa a ryb. Tradičně zabalený v dřevěné krabičce je dokonalým dárkem pro každého milovníka vaření. Protože má ostrý hrot, lze jej také použít k vykosťování, porcování kuřete nebo filetování menších ryb, je-li to potřeba. Čepel optimální délky vám umožní řezat větší plochy a zaručuje plnou kontrolu nad nožem. Kvalitní kuchařský nůž je nepostradatelnou součásti výbavy každého kuchaře.
Technické údaje:
Čepel – ocel 420J2
Rukojeť – dřevo z magnolie, plastový prstenec
Tvrdost – 56 HRC +/- 1
Celková délka – 32,9 cm
Délka čepele – 20 cm
Šířka čepele – 4,4 cm
Tloušťka čepele – 1,7 mm
Způsob ostření – symetrický oboustranný řez
Hmotnost – cca 120 g
Nože Satake Megumi Classic jsou vynikajícím úvodem do světa tradičních japonských nožů. Robustní čepele jsou vyrobeny z vysokouhlíkové nerezové oceli 420J2, která je extrémně odolná proti korozi a snadno se ostří. Klasické, kulaté rukojeti z přírodního dřeva jsou vyztuženy prstencem z odolného plastu, který účinně zabraňuje vyklouznutí čepele. Nože z této řady jsou skvělé jako první krok na cestě k poznávání tajemství japonské kuchyně.
Do úschovny
Nůž Magoroku Saku Satake Nakiri 17 cm
Japonský nůž určený ke krájení bylin a zeleniny. Díky obdélníkové čepeli můžete nakrájené ingredience rychle přenést do salátové mísy nebo pánve. Zkušený kuchař může pomocí tenkého nože Nakiri získat dekorativní průsvitné plátky (metoda katsura-muki). Rovná řezná hrana se používá pro řezání ve svislé pozicii a umožňuje mnoho různých technik, jako je julienne a šifonáda.
Technické údaje:
Čepel – molybden vanadiová ocel
Rukojeť – magnolie s plastovým prstencem
Tvrdost – 56-58 HRC
Celková délka – 30,5 cm
Délka čepele – 17,0 cm
Šířka čepele – 5,0 cm
Tloušťka čepele – 1,7 mm
Způsob ostření – oboustranný
Hmotnost – cca 144 g
Do úschovny
Přihlaste se k odběru našeho newsletteru,
budeme Vás informovat o aktuálních novinkách a slevách.
+420 593 035 134
info@gastromania.cz
Pracovní doba:
pondělí – pátek: 8:00 – 16:00
Gastromania.cz 2011-2019. Všechna práva vyhrazena.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Přečíst si víc.