Speciální hrnce jsou určené především k přípravě specifických surovin - mořských plodů, ryb nebo chřestu. Tyto hrnce najdou uplatnění v každé kuchyni, umožní Vám dosáhnout jedinečné chuti pokrmů a také zlepší práci kuchařů. Speciální hrnce jsou vyrobeny z nerezové nebo smaltované oceli (podle účelu použití) a dodávají se v různých objemech, čímž se přizpůsobí možnostem daného prostoru v kuchyni.

číst dál >

Typy speciálních hrnců

Rozlišujeme následující typy:

  1. Hrnce na chřest - jedná se o vysoké hrnce se speciální vložkou pro napařování, které umožňují rovnoměrné vaření i velmi dlouhého chřestu.
  2. Hrnce na vaření mléka - některé z nich jsou vybaveny vodním pláštěm, tj. dvojitými stěnami, mezi nimiž se ohřívá voda, což umožňuje nejen správně uvařit mléko, ale také rozpustit čokoládu nebo ohřát omáčku.
  3. Hrnce na ryby - mají charakteristický podlouhlý tvar, takže se do nich vejde celá ryba. Jsou vybaveny perforovanou vložkou, která umožňuje vaření v páře.
  4. Hrnce s kohoutkem - jedná se o velké hrnce určené mimo jiné k vaření brambor. Díky použití kohoutku z nich lze snadno vypustit horkou vodu, aniž by hrozilo riziko opaření, což usnadňuje vyjmutí uvařených produktů.
  5. Hrnce na škeble - jsou vybaveny víkem, které lze použít jako nádobu na prázdné skořápky. Jsou ideální pro vaření škeblí i mušlí a dalších mořských plodů.

Výběr speciálních hrnců

Speciální gastro hrnce umožňují dokonale připravit náročné suroviny, jako jsou mušle, ryby nebo chřest. Zároveň  usnadňují práci, např. díky kohoutku pro vypouštění vody nebo vodnímu plášti. Naše nabídka zahrnuje různé typy speciálních hrnců o různých kapacitách. Většina z nich je vyrobena z nerezové oceli, takže je lze použít na všech typech sporáků, včetně indukčních. Prohlédněte si naši širokou nabídku!