Výrobník kostek ledu bez zásobníku je typ výrobníku ledu, který nemá vestavěný zásobník na led. Funguje tak, že vyrábí led přímo ve formě kostek, které se z přístroje sypou a ukládají do samostatné nádoby. Ve společnosti Gastromania nabízíme širokou škálu výrobníků ledu bez zásobníku, které jsou ideální pro hotely, restaurace a bary s vysokou spotřebou ledu.

číst dál >

Výrobníky kostek ledu bez zásobníku – použití

Výrobníky ledu bez zásobníku se často používají v místech, kde je potřeba výroby velkého množství kostek ledu. Jsou pohodlným a efektivním řešením všude tak kde, je potřeba velkého množství ledu. Nejčastěji se používají v:

  • restauracích a barech - v gastronomii jsou bezzásobníkové výrobníky nezbytné nejen pro rychlé zásobování ledem na nápoje, koktejly a míchané nápoje, ale také pro chlazení potravin, jako jsou mořské plody nebo ovoce,
  • v hotelech a ubytovacích zařízeních - hotely a motely často používají výrobníky bez zásobníku k zajištění čerstvého ledu pro hosty, a to jak pro nápoje, tak pro chlazení hotelových chladniček,
  • potravinářský průmysl - v potravinářských závodech lze výrobníky použít k chlazení a skladování na výrobní lince. Výroba ledu je obvykle nezbytná v každých větších potravinářských zařízeních, jako jsou masny nebo pekárny, kde hraje klíčovou roli v procesu udržování čerstvosti a kvality výrobků.

Výrobník ledu bez zásovníku - technické parametry

  • Kapacita výroby ledu - označuje, kolik kostek ledu dokáže stroj vyrobit za určitou dobu, například za hodinu nebo den. Výrobníky ledu, ledovače pro místa s vysokou poptávkou musí mít odpovídající vyšší kapacitu - k odhadované spotřebě se vyplatí připočítat asi 20 % pro nepředvídané situace nebo zvýšený provoz. Důležité je také chladivo.
  • Typ a velikost kostek ledu - výrobníky ledu mohou vyrábět různé typy kostek ledu a každý má trochu jiné vlastnosti. Vyberte si typ kostek, který nejlépe vyhovuje vašim potřebám.
  • Doba výroby jedné dávky ledu - představuje čas potřebný k výrobě jedné dávky kostek ledu. Čím kratší je doba výroby, tím rychleji budete moci získat dodávku čerstvého ledu.

Rozměry a instalace - ujistěte se, že výrobník ledu bez zásobníku má správné vnější rozměry a lze jej snadno instalovat do určeného prostoru (zda je možné připojení vody). Zkontrolujte také, zda se vejde do vašeho pracovního prostoru. Při kompletaci vybavení baru nebo restaurace mějte na paměti ergonomii interiéru. Kvalitní barové vybavení je dostupné v široké škále variant a velikostí. Správný výběr výrazně přispívá k celkové spokojenosti zaměstnanců a zákazníků, což má přímý vliv na úspěšnost vašeho podnikání.