Zajisté každý zná originální sklenice WECK, které jsou v bezmála každé německé domácnosti už více než sto let a slouží k zavařování a domácímu konzervování potravin. Nevídaný úspěch firmy WECK začal 1. ledna roku 1900, kdy Johann Weck a Georg van Eyck založili v jižním Bádensku, v Öflingen, společnost J. WECK & Co. Cílem firmy bylo vyrobit sklenice pro opakované použití, ve kterých by bylo možné rychlé a efektivní zavařování široké škály potravin pomocí pasterizace. S časem začala firma vyrábět i jiné výrobky jako skleněné tvárnice (luxfera) pro stavebnictví, sklo pro svíčky nebo skleněné láhve pro stáčírny. Byly to ale právě sklenice s gumovým těsněním, které změnily dějiny skladování a zavařování potravin v domácích kuchyních i v profesionálních gastronomických provozovnách nejen v Německu, ale i po celém světě. Není náhoda, že slovo weckování pochází od zavařovacích skleniček s kaučukovým těsněním. Firma WECK je zároveň staromódní i prestižní, a stále se zdokonaluje v oblasti skladování a pasterizace potravin. Na trhu se objevuje mnoho padělků skleniček WECK, ale je to právě WECK, kterým to všechno začalo a je to firma WECK, která je stále věrná svým původním výrobním postupům – bez obsahu fenolu, olova, z kontrolovaných kaučukových plantáží. Sklenice WECK jsou naprosto nezávadné a bezpečné pro skladování, servírování a konzervování různých potravin.