Téměř každá provozovna, kde se podávají alkoholické nápoje, zejména nápoje jako mojito nebo caipirinhas, potřebuje profesionální vybavení, aby se zkrátila doba přípravy. Do této kategorie patří muddlery - drtiče ovoce, s jejichž pomocí lze rychle rozdrtit ingredience všech druhů nápojů do požadované podoby. Muddlery jsou ve většině případů zakončeny specifickými zoubky, které usnadňují celý proces drcení ovoce. Koktejlový muddler lze použít také k drcení malého množství ledu pro použití v chlazených nápojích. Takové zařízení bude jistě neocenitelným pomocníkem v každém baru a klubu a v mnoha restauracích.

číst dál >

Muddler - drtič ovoce - nepostradatelný barmanský pomocník

Muddler na ovoce nebo barmanské drtítko na ovoce - pod těmito pojmy se skrývá stejný nástroj, ale jednotlivé modely se budou značně lišit. Věrný svému názvu je barmanský muddler určen především barmanům připravujícím různé alkoholické nápoje, které vyžadují drcené ovoce, led, cukr nebo bylinky (zejména mátu). V této kategorii najdete také barová drtítka na led a náčiní na drcení ořechů.

Tyto v podstatě jednoduché, ale důmyslně navržené nástroje do jisté míry připomínají paličky na maso, které známe z kuchyně - zejména svou zubatou "hlavou" (i když existují i muddlery s jiným zakončením). V činnosti však mají blíže k hmoždíři a navíc standardní barmanský drtič může být vyroben z různých materiálů - odolného plastu, polypropylenu, nerezové oceli nebo dřeva. Kvalitní suroviny používané při výrobě muddlerů zajišťují jednak delší životnost přístroje, jednak jeho ochranu před poškozením, které by mohlo vést ke vzniku drobných úlomků, jež by se následně mohly dostat do nápojů.

Nezapomnělo se samozřejmě ani na ergonomii - profilované rukojeti dokonce usnadňují intenzivní práci a činí celý proces bezpečnějším. Nerezové a plastové muddlery lze mýt v myčce nádobí, zatímco dřevěné je třeba mýt ručně. Dobré barmanské drtítka na ovoce bude odolné vůči kyselinám a dalším faktorům, které by mohly ovlivnit chuť nápojů.

Mudler na drinky - funkčnost, ale i estetika

Ačkoli je snadnější příprava alkoholických nápojů hlavním účelem muddlerů, díky různým tvarům, barvám, délkám a použitým materiálům mohou být také ozdobou každého baru. Modely z nerezové oceli jsou poměrně univerzální a podtrhují moderní charakter podniku, zatímco dřevěný muddler je volbou pro zastánce rustikálního designu interiéru.

Barevné plastové varianty zdůrazňují zábavný charakter klubu, diskotéky nebo baru s uvolněnějším stylem. Naproti tomu drtítka barová z nerezové oceli potažené mosazí budou vkusným doplňkem elegantních restaurací (zejména hotelů). Rozhodně však každý výrobek dostupný v této kategorii bude nástrojem, který podtrhne profesionalitu osoby pracující za barem.

Proč investovat do kvalitního barového drtiče?

Čerstvé ovocné šťávy jsou běžným základem nápojů, ale vzhledem k tomu, že je lze získat například pomocí odšťavňovače, jaké speciální využití mají muddlery? V první řadě se muddler dobře osvědčí, pokud recept na konkrétní nápoj nezahrnuje pouze ovocnou šťávu, ale také ovocné kousky. Ovoce (zejména měkké) je tedy třeba hníst ručně a použití muddleru k tomuto účelu zajišťuje vysokou míru přesnosti a kontroly.

Lehkým hnětením si ovoce zachová svou sladkost a strukturu a uvolní se z něj správné množství šťávy a chuťových látek, které umožní připravit prvotřídní nápoje. Barové drtítko na ovoce se proto vyplatí zvážit, zejména v podnicích, které si chtějí mít kompletní barové vybavení. Se správnou sadou nástrojů může barman uspokojit i ty nejneobvyklejší chutě zákazníků.

Barové příslušenství pro profesionály

Drtítko na ovoce je nepochybně užitečným nástrojem, které rozšiřuje možnosti profesionálního barmana. Pokud byste rádi potřebovali kvalitní barové zařízení, doporučujeme vám prozkoumat i další kategorie našeho obchod, kde najdete také i odšťavňovač na limetky. Máte-li jakékoli pochybnosti o nákupu položek z naší nabídky, neváhejte nás kontaktovat. Rádi vám s výběrem pomůžeme.