Profesionální nádobový mixér najdou uplatnění v gastronomických zařízeních, kde se podávají koktejly a sladké dezerty, a také v těch, kde se připravují krémové polévky a různé omáčky. Se správným vybavením bude možné rychle rozmixovat i tvrdou zeleninu a ovoce na hladkou pastu. V naší nabídce najdete mixéry s různým příkonem (od 0,5 do 2,2 kW) a objemem nádoby (od 1,25 do dokonce 5 litrů), aby vyhovovaly velikosti a požadavkům vaší provozovny. Některé z našich přístrojů jsou navíc vybaveny dalšími funkcemi, jako jsou přednastavené recepty na nejoblíbenější nápoje, nebo mají odhlučněný kryt, který účinně snižuje hluk v provozovně. Podívejte se na naši nabídku na profesionální nádobové mixéry!

číst dál >

Jak vybrat nejlepší nádobový mixér?

Při výběru profesionálního nádobového mixéru stojí za to věnovat pozornost následujícím kritériím:

  • výkon mixéru - tyto přístroje mohou mít různý výkon motoru (od 0,5 do 2,2 kW). Čím vyšší je výkon, tím větší bude jeho výkonnost a možnosti. V barech, kde je poptávka po čerstvě rozmixovaném ovoci a zelenině velmi vysoká (např. objednávky na smoothie nebo polévky přicházejí téměř nepřetržitě), stojí za to zajímat se o modely s nejvyšším výkonem - umožní vám připravit velké množství surovin v krátkém čase. Na druhou stranu, pokud provozujete malý bar, kde si jen tu a tam někdo z vašich zákazníků objedná koktejl nebo smoothie, můžete zvolit méně výkonný mixér s nádobou, který bude často levnějším řešením.
  • kapacita nádoby - nádobové mixéry mohou být vybaveny nádobou o objemu od 1,25 do dokonce 5 litrů. Přístroje s velkou nádobou budou ideální pro všechny provozovny, kde je potřeba připravit velké množství stejného produktu najednou - jsou tedy ideální například pro mixování zeleniny na polévkový krém. Je však třeba poznamenat, že čím větší je objem nádoby, tím více místa takový model mixéru v restaurační kuchyni zabere. Pro menší provozovny bude proto lepší zvolit menší, snadno přenosný mixér, který mixování nebo sekání výrazně usnadní.
  • konstrukce nádoby - nádoba vyrobená z odolného materiálu umožní rychlé mixování ingrediencí bez obav, že se na jejím povrchu vytvoří škrábance nebo dokonce praskliny. Obzvláště pevným materiálem je polykarbonát. Některé nádoby (zejména ty z nerezové oceli) lze mýt v myčce nádobí, což výrazně usnadní udržování většího počtu spotřebičů v čistotě, zejména ve velkých provozovnách.
  • počet nožů - u mixéru platí, že čím více nožů, tím lépe. Dobrý nádobový mixér by měl mít alespoň dva páry nožů, aby byl zajištěn vysoký výkon.
  • materiál čepelí - nezáleží jen na počtu čepelí v mixéru. Neméně důležitý pro efektivní mixování je materiál, ze kterého jsou vyrobeny. Vyplatí se vybírat nože z nerezové oceli nebo oceli s titanovým povlakem. Ty si bez problémů poradí i s tvrdým ovocem a zeleninou, jako jsou hrušky nebo červená řepa.
  • odnímatelné nože - díky odnímatelným nožům je čištění mixéru mnohem snazší a rychlejší, což zajišťuje vysokou kvalitu připravovaných potravin a delší životnost zařízení.
  • možnost pulzního mixování - některé z mixérů mohou pracovat nejen v nepřetržitém, ale také v pulzním režimu. Tento režim umožňuje rozmělnit nejtvrdší suroviny, které by v nepřetržitém režimu nebylo možné rozmělnit, a rozmixovat ty, které je třeba vzhledem k jiným faktorům rozmělnit postupně. Ideální varianta pro mixér na drcený led. 
  • doplňkové funkce - některé nádobové mixéry jsou vybaveny časovačem, který přístroj po určité době vypne, abyste nemuseli sami kontrolovat dobu mixování. některé spotřebiče navíc mohou mít v paměti přednahrané nejoblíbenější recepty na koktejly, což proces přípravy značně urychlí. Moderní mixéry jsou také vybaveny přídavnými kryty, které snižují hlučnost motoru až o 80 %, což zajistí ticho zejména v intimních prostorách. Taková víka také zajišťují větší bezpečnost při používání, protože mixování nezačne, dokud není víko pevně zavřené.
  • osvědčený výrobce – nádobový mixér na smoothie od renomovaného výrobce, jako je Hamilton Beach, Stalgast nebo Hendi, je sázka na jistotu, že vaše nové zařízení bude vašim prostorám sloužit mnoho let a nezklame vás, když to budete nejméně čekat.

Pokud hledáte výkonný nádobový mixér a nevíte si rady, neváhejte nás kontaktovat. Na základě našich dlouholetých zkušeností vám rádi poradíme s výběrem nejlepšího pohárového mixéru pro vaši provozovnu - ať už hledáte praktický mixér na drcení ledu nebo výkonný nádobový mixér na smoothie. Správný mixér umožní efektivnější zpracování objednávek a barmanům dá příležitost předvést své dovednosti.

Jak funguje profesionální pohárový mixér?

Princip pohárových mixérů pro gastronomii je velmi jednoduchý. Motor uvede nože do pohybu tak, že se začnou otáčet vysokou rychlostí - vysokorychlostní mixéry poskytují až 30 000 otáček za minutu! Takto rotující čepele rozmělní ingredience umístěné v nádobě na hladkou pastu, kterou lze pozorovat přes průhledné stěny šálku. Tyčové mixéry zajišťují nejen účinné rozmělnění ovoce a zeleniny, ale také drcení ledu.

Obsluha mixérů je navíc velmi jednoduchá a intuitivní - stačí naplnit nádobu přísadami a upevnit ji na místě. Poté pomocí ovládání nebo elektronického panelu naprogramujte režim přístroje podle vložených produktů a vašich aktuálních potřeb. Mnoho spotřebičů dostupných v našem obchodě je vybaveno přednastavenými programy, které urychlují spuštění mixéru a přípravu potřebných ingrediencí. Po uplynutí nastavené doby mixér dokončí svou práci a vy můžete použít rozmixované ovoce nebo zeleninu.

Profesionální barové vybavení

Náš obchod nabízí kompletní barové vybavení, hospody nebo restaurace. Nabízíme nejrůznější barové zařízení - nejen mixéry s nádobou, ale i takové nepostradatelné vybavení každého gastronomického zařízení, jako jsou lisy na ovoce, kávovary nebo mixéry. Pokud budete mít s výběrem vhodného vybavení problémy nebo dotazy k němu, vždy vám rádi pomůžeme. Na základě našich dlouholetých zkušeností v oblasti gastronomie dokážeme vybrat barové mixéry, blendery i a jiné vabavení, které zajistí mnohem lepší chod každé provozovny. Seznamte se s naší kompletní nabídkou!