Mrazící skříň RILLING AHK MT130 0002 1400 l, série 1300 s LED osvětlením a zámkem, s nuceným oběhem vzduchu a automatickým odmrazováním i odpařováním kondenzátu za pomocí horkého plynu a s nastavitelným digitálním displejem. Agregát ve formě monobloku je umístěn v horní části chladící skříně. Centrální chlazení s vypouštěním kondenzátu. Teplota: od -15 do -22°C. Chladivo: R290. Spotřeba energie: 13 kWh/24h. Chladící skříň je vyrobená z nerezové oceli.
Skříň lze objednat s různými variantami, např. s centrálním chlazením AHK ON130 0002 (vnitřní agregát).
V nabídce také máme potřebné příslušenství pro Chladící skříň RILLING AHK MT130 0002 1400 l:
Do úschovny
Chladící skříň RILLING AHK MN130 0002 1400 l, série 1300 s LED osvětlením a zámkem, s nuceným oběhem vzduchu a automatickým odmrazováním i odpařováním kondenzátu za pomocí horkého plynu a s nastavitelným digitálním displejem. Agregát ve formě monobloku je umístěn v horní části chladící skříně. Centrální chlazení s vypouštěním kondenzátu. Teplota: od -2 do +12°C. Chladivo: R290. Spotřeba energie: 4,1 kWh/24h. Chladící skříň je vyrobená z nerezové oceli.
Skříň lze objednat s různými variantami, např. s centrálním chlazením AHK ON130 0002 (vnitřní agregát).
V nabídce také máme potřebné příslušenství pro Chladící skříň RILLING AHK MN130 0002 1400 l:
Do úschovny
Chladící barový stůl RILLING AGT M732R 81-1/2/2 má 4 zásuvky o užitkové výšce 345 mm a 2 dřezy. Součástí je také cirkulace studeného vzduchu a elektronická regulace. Výparník je obložen nerezovými pláty. Celý stůl je vyplněn PUR pěnou. Celý stůl je jak uvnitř tak i vně vyroben z nerezové oceli. V pracovní desce, která je také z nerezové oceli je zabudovaný dřez s odkapávačem a odtokem. Teplota: +2 do +10°C. Chladivo: R134A. Výkon chlazení 440 W. Součástí sady jsou: 1 nerezový rošt, 1 pár kolejnic, přepadová trubka. Součástí sady není baterie a kohoutek. Chladící barový stůl lze objednat ve verzi s centrálním chlazením AGT O732R 81-1/2/2 (vnitřní agregát).
V nabídce máme také potřebné příslušenství pro Chladící barový stůl RILLING AGT M732R 81-1/2/2:
Do úschovny
Chladící stůl na pizzu RILLING AKT P0795 00EV 270 l, série BR 95, s žulovou pracovní deskou, nerezovým nádstavcem a otvorem na nádobu o rozměru GN. Výparník je umístěn v zadní stěně. Chladící stůl má nucenou cirkulaci vzduchu, automatické odmrazování a odpařování kondenzátu a elektronický ovladač. Stůl je připraven k okamžitému použití. Neobsahuje nádoby GN, které je zapotřebí dokoupit samostatně. Teplota od +2 do +12°C. Chladivo: R134A. Spotřeba energie: 2,9 kWh/24h. Je vyroben z nerezové oceli. Součástí sady jsou: 2 nerezové rošty, 2 páry kolejnic.
V nabídce také máme potřebné příslušenství pro Chladící stůl na pizzu RILLING AKT P0795 00EV 270 l:
Do úschovny
Chladící stůl 2dvéřový GN 1/1 RILLING AKT T0795 0CEV 270 l, série BR 95 s pracovní deskou a zadní stěnou h=50 mm (typ C). Výparník je umístěn v zadní stěně stolu. Dále má nucenou cirkulaci vzduchu, automatické odmrazování a odpařování kondenzátu a elektronický ovladač. Splňuje i náročné hygienické požadavky a je připraven k okamžitému připojení. Teplota od +2 do +12°C. Chladivo: R134A. Spotřeba energie: 2,7 kWh/24h. Je vyroben z nerezové oceli. Součástí sady jsou: 2 nerezové rošty, 2 páry kolejnic.
V nabídce také máme potřebné příslušenství pro Chladící stůl GN 1/1 RILLING AKT TO795 0CEV 270 l:
Do úschovny
Chladící stůl 2dvéřový GN 1/1 RILLING AKT T0795 0UEV 270 l, série BR 95 bez pracovní desky. Výparník je umístěn v zadní stěně stolu. Dále má nucenou cirkulaci vzduchu, automatické odmrazování a odpařování kondenzátu a elektronický ovladač. Splňuje i náročné hygienické požadavky a je připraven k okamžitému připojení. Teplota od +2 do +12°C. Chladivo: R134A. Spotřeba energie: 2,7 kWh/24h. Je vyroben z nerezové oceli. Součástí sady jsou: 2 nerezové rošty, 2 páry kolejnic.
V nabídce také máme potřebné příslušenství pro Chladící stůl GN 1/1 RILLING AKT T0795 0UEV 270 l:
Do úschovny
Chladící stůl se 2mi zásuvkami a dveřmi GN 1/1 RILLING AKT T0795 2CEV 270 l, série BR 95 s pracovní deskou a zadní stěnou h=50 mm (typ C). Výparník je umístěn v zadní stěně stolu. Dále má nucenou cirkulaci vzduchu, automatické odmrazování a odpařování kondenzátu a elektronický ovladač. Splňuje i náročné hygienické požadavky a je připraven k okamžitému připojení. Teplota od +2 do +12°C. Chladivo: R134A. Spotřeba energie: 2,7 kWh/24h. Je vyroben z nerezové oceli. Součástí sady jsou: 1 nerezový rošt, 1 pár kolejnic.
V nabídce také máme potřebné příslušenství pro Chladící stůl GN 1/1 RILLING AKT T0795 2CEV 270 l:
Do úschovny
Chladící stůl se 4mi zásuvkami GN 1/1 RILLING AKT T0795 4CEV 270 l, série BR 95 s pracovní deskou a zadní stěnou h=50 mm (typ C). Výparník je umístěn v zadní stěně stolu. Dále má nucenou cirkulaci vzduchu, automatické odmrazování a odpařování kondenzátu a elektronický ovladač. Splňuje i náročné hygienické požadavky a je připraven k okamžitému připojení. Teplota od +2 do +12°C. Chladivo: R134A. Spotřeba energie: 2,7 kWh/24h. Je vyroben z nerezové oceli.
V nabídce také máme potřebné příslušenství pro Chladící stůl GN 1/1 RILLING AKT T0795 4CEV 270 l:
Do úschovny
Chladící stůl se 2ma zásuvkami a dveřmi GN 1/1 RILLING AKT EK731 1601-2/1 420 l, série KT s pracovní deskou a zadní stěnou h=50 mm (typ C). Výparník je umístěný v zadní stěně stolu. Dále má nucenou cirkulaci vzduchu, automatické odmrazování a odpařování kondenzátu a elektronický ovladač. Splňuje i náročné hygienické požadavky a je připraven k okamžitému připojení. Teplota od 0 do +12°C. Chladivo: R134A. Je vyroben z nerezové oceli. Součástí sady jsou: 3 nerezové rošty, 3 páry kolejnic. Chladící stůl lze objednat s různými variantami, např. s centrálním chlazením.
Do úschovny
Chladící stůl se 4mi zásuvkami a párem dveří GN 1/1 RILLING AKT EK731 1601-2/2 420 l, série KT s pracovní deskou a zadní stěnou h=50 mm (typ C). Výparník je umístěný v zadní stěně stolu. Dále má nucenou cirkulaci vzduchu, automatické odmrazování a odpařování kondenzátu a elektronický ovladač. Splňuje i náročné hygienické požadavky a je připraven k okamžitému připojení. Teplota od 0 do +12°C. Chladivo: R134A. Je vyroben z nerezové oceli. Součástí sady jsou: 3 nerezové rošty, 3 páry kolejnic. Chladící stůl lze objednat s různými variantami, např. s centrálním chlazením.
Do úschovny
Chladící stůl se 6ti zásuvkami GN 1/1 RILLING AKT EK731 1601-2/2/2 420 l, série KT s pracovní deskou a zadní stěnou h=50 mm (typ C). Výparník je umístěný v zadní stěně stolu. Dále má nucenou cirkulaci vzduchu, automatické odmrazování a odpařování kondenzátu a elektronický ovladač. Splňuje i náročné hygienické požadavky a je připraven k okamžitému připojení. Teplota od 0 do +12°C. Chladivo: R134A. Je vyroben z nerezové oceli. Součástí sady jsou: 3 nerezové rošty, 3 páry kolejnic. Chladící stůl lze objednat s různými variantami, např. s centrálním chlazením.
Do úschovny
Chladící stůl 2dvéřový GN 1/1 RILLING AKT EK721 1601-2/2 270 l, série KT s pracovní deskou a zadní stěnou h=50 mm (typ C). Výparník je umístěný v zadní stěně stolu. Dále má nucenou cirkulaci vzduchu, automatické odmrazování a odpařování kondenzátu za pomocí horkého plynu a elektronický ovladač. Splňuje i náročné hygienické požadavky a je připraven k okamžitému připojení. Teplota od 0 do +12°C. Chladivo: R134A. Je vyroben z nerezové oceli. Součástí sady jsou: 2 nerezové rošty, 2 páry kolejnic. Chladící stůl lze objednat s různými variantami, např. s centrálním chlazením.
V nabídce také máme potřebné příslušenství pro Chladící stůl GN 1/1 RILLING AKT EK721 1601-2/2 270 l:
Do úschovny
Chladící stůl 3dvéřový GN 1/1 RILLING AKT EK731 1601-1/1 420 l, série KT s pracovní deskou a zadní stěnou h=50 mm (typ C). Výparník je umístěný v zadní stěně stolu. Dále má nucenou cirkulaci vzduchu, automatické odmrazování a odpařování kondenzátu a elektronický ovladač. Splňuje i náročné hygienické požadavky a je připraven k okamžitému připojení. Teplota od 0 do +12°C. Chladivo: R134A. Je vyroben z nerezové oceli. Součástí sady jsou: 3 nerezové rošty, 3 páry kolejnic. Chladící stůl lze objednat s různými variantami, např. s centrálním chlazením.
Do úschovny
Chladící stůl 2dvéřový GN 1/1 RILLING AKT EK721 1601-1/1 270 l, série KT s pracovní deskou a zadní stěnou h=50 mm (typ C). Výparník je umístěný v zadní stěně stolu. Dále má nucenou cirkulaci vzduchu, automatické odmrazování a odpařování kondenzátu za pomocí horkého plynu a elektronický ovladač. Splňuje i náročné hygienické požadavky a je připraven k okamžitému připojení. Teplota od 0 do +12°C. Chladivo: R134A. Je vyroben z nerezové oceli. Součástí sady jsou: 2 nerezové rošty, 2 páry kolejnic. Chladící stůl lze objednat s různými variantami, např. s centrálním chlazením.
V nabídce také máme potřebné příslušenství pro Chladící stůl GN 1/1 RILLING AKT EK721 1601-1/1 270 l:
Do úschovny
Chladící stůl 2dvéřový GN 1/1 RILLING AKT EK721 1601-2/1 270 l, série KT s pracovní deskou a zadní stěnou h=50 mm (typ C). Výparník je umístěný v zadní stěně stolu. Dále má nucenou cirkulaci vzduchu, automatické odmrazování a odpařování kondenzátu za pomocí horkého plynu a elektronický ovladač. Splňuje i náročné hygienické požadavky a je připraven k okamžitému připojení. Teplota od 0 do +12°C. Chladivo: R134A. Je vyroben z nerezové oceli. Součástí sady jsou: 2 nerezové rošty, 2 páry kolejnic. Chladící stůl lze objednat s různými variantami, např. s centrálním chlazením.
V nabídce také máme potřebné příslušenství pro Chladící stůl GN 1/1 RILLING AKT EK721 1601-2/1 270 l:
Do úschovny
Chladící komora RILLING AAK M011 200 na 1 koš o objemu 120 l s výparníkem, který je zabudovaný v zadní stěně, s uzamykatelným víkem na odhazování odpadu a s ovládacím, digitálním displejem. Chladič má kabel se zástrčkou. Stěny i dno chladiče jsou vyplněny polyuretanovou pěnou. Koš na odpad není součástí chladící komory. V nabídce máme také potřebné příslušenství pro “Chladící komoru RILLING AAK M011 200*:
Do úschovny
Chladící komora RILLING AAK M021 200 na 2 koše o objemu 120 l s výparníkem, který je zabudovaný v zadní stěně, s uzamykatelným víkem na odhazování odpadu a s ovládacím, digitálním displejem. Chladič má kabel se zástrčkou. Stěny i dno chladiče jsou vyplněny polyuretanovou pěnou. Koš na odpad není součástí chladící komory. V nabídce máme také potřebné příslušenství pro “Chladící komoru RILLING AAK M021 200*:
Do úschovny
Chladící komora RILLING AAK M012 400 na 1 koš o objemu 240 l s výparníkem, který je zabudovaný v zadní stěně, s uzamykatelným víkem na odhazování odpadu a s ovládacím, digitálním displejem. Chladič má kabel se zástrčkou. Stěny i dno chladiče jsou vyplněny polyuretanovou pěnou. Koš na odpad není součástí chladící komory. V nabídce máme také potřebné příslušenství pro “Chladící komoru RILLING AAK M012 400*:
Do úschovny
Nejpopulárnějších zařízením zchlazování teploty produktů je samozřejmě obyčejná lednička. Chladničky však jsou v profesionální gastronomii využívány velmi málo, především kvůli jejich velmi malému objemu a skutečnosti že nejsou přizpůsobeny k častému otevíraní dveří, díky čemu obtížně udrží požadovanou teplotu. Lednice jsou však využívány jako pomocná zařízení pro skladování pravidelně používaných produktů. Profesionálním zařízením pro chlazení a mražení jsou Chladící a mrazící skříně a stoly – tedy zařízení s úplně jinou konstrukcí chladicího ústrojí než Lednice. Rozdíly v konstrukci umožňují mnohem rychlejší schlazení a tím pádem i častější otevírání těchto zařízení – protože mějte na paměti že personál využívá Chladicí a mrazicí zařízení mnohem častěji než je tomu v domácích podmínkách. Do skupiny Chladírenská zařízení počítáme také všelijaké Vinotéky a vinidory; Salátové stoly; Chladící pizza stoly; Cukrářské, zmrzlinové a nápojové vitríny, Chladicí nadstavby, Mrazící truhly a mrazáky a také Chladicí boxy, Chladící a mrazící kontejnery. Jedním z nejmodernějších chladících zařízení jsou Šokové zchlazovače a zmrazovače a taky skříně k uzrávání hovězího masa.
Při teplotě blížící se zamrzání vody (kolem 0°C – záleží podle atmosferického tlaku), dochází k výraznému zpomalení biologických procesů v chlazených potravinách což značně prodlužuje dobu trvanlivosti. V teplotě mezi – 18°C a – 30°C dochází k zastavení růstu všech mikroorganismů a většiny enzymů (I když některé např.: tukové enzymy zachovají své vlastnosti dokonce při – 70 °C) právě taková teplota je ideální pro dlouhodobé skladování potravin vhodných k mražení v potravinářském průmyslu nebo profesionální gastronomii.
Skladování potravin by mělo probíhat při vhodné teplotě pro každý druh jako: maso, uzeniny, tuky, vejce, ovoce v teplotě mezi 2 a 4°C, čerstvé ryby 0 – 2°C, produkty z masa nebo ryb mezi 6 a 8°C. Mimo jiné druhým a velmi důležitým faktorem je vlhkost. Vlhkost vzduchu na úrovni 50-95% při současném zajištění dostatečné cirkulace vzduchu chrání potraviny před vysycháním a vznikem nežádoucích vůní.
W Chladicí a mrazicí zařízení ke chlazení dochází pomocí jevu roztažitelnosti chladícího média. Je to velmi jednoduchý fyzikální jev spočívající v tom že každý stlačený plyn během expanze uvolňuje velké množství nízké teploty. Tento jev lze pozorovat v deodorantu – kdy rozšířující svůj objem kapalina mění svou formu na plyn, během tohoto procesu se také prudce ochlazuje. Oproti deodorantům, však chladící médium koluje v uzavřeném chladícím oběhu, což znamená že plyn který expandoval (a emitoval nízkou teplotu) je opětovně stlačen kompresorem pro opětovné použití. Proces chlazení a mražení lze rozdělit na několik etap.
Z důvodu faktu že chlazení je jednou z nejstarších a nejrozšířenějších metod uchovávání potravin, je tato technologie využívána také pro skladování masa v řeznictví a na jatkách. Vzhledem k tomu, že je dobré vědět k čemu se chlazení využívá v profesionální gastronomii níže uvádím nejdůležitější doporučení.
Úkolem chlazení po porážce je zpomalení rychlosti některých biochemických procesů, zabezpečení masa před zkažení a zajištění správného uzrávání svalové tkáně.
Jako v případě každého produktu velmi důležité je aby dodávané maso do chladící místnosti, Chladícího boxu nebo kontejneru, bylo vhodné kvality, protože pouze takové shodné s platnými normami lze chladit a skladovat. Maso určené ke konzumaci musí mít vhodnou kvalitu, nutriční hodnoty a především být bezpečné ze zdravotního hlediska. Ve svalové tkání po porážce dochází ke strukturálním změnám typickým každé buňce, ve které byl zastaven metabolizmus. Ze začátku měkké a pružné svaly, pomalu tuhnou – až do úplného ztuhnutí. Tento stav nazývaný posmrtnou ztuhlostí se projevuje v čase od 4 do 6 hodin od porážky v teplotě kolem 18°C, naopak při teplotě 0 – 15°C svalová tkáň silně tuhne a velmi pomalu měkne kvůli čemu je po tepelném zpracovaní maso tvrdé. Aby se zabránilo tomuto jevu, mělo by se maso uchovat minimálně 15 hodin v teplotě 12°C, pro dosažení posmrtné ztuhlosti. Poté je lze jakkoliv rychle zchlazovat.
Mrazicí a chladicí zařízení jsou základním vybavením pro jakoukoliv gastronomickou provozovnu. Jsou nezbytné pro uchovávání potravin a produktů, které vyžadují skladování v požadované teplotě. Mluvíme zde například o masu, mléčných výrobcích, ovoci, zelenině ale i mraženém sortimentu. Na trhu je dostupná široká paleta chladicích a mrazicích zařízení. Lze vybírat tak dlouho, jak je třeba, abyste se ujistili, že vybraný typ splňuje veškeré požadavky a parametry přesně pro vaši provozovnu. Široká nabídka takovýchto zařízení nabízí mezi jinými například – chladicí skříně, mrazicí skříně, chladicí stoly, mrazicí stoly, chladicí vitríny, gastronomické mrazáky, chladicí nástavby, samoobslužné chladicí bary, mrazicí truhly, šokové zchlazovače a zmrazovače, chladicí desky nebo chladicí lázně. Tato zařízení jsou ve většině případů vyrobena z prvotřídní nerezové oceli, která se pro takovéto zařízení v gastronomii používá nejčastěji. Nerezová ocel je odolná vůči korozi, to znamená vůči škodlivému vlivu vnějších faktorů, jako například vysoká nebo nízká teplota, voda či vlhkost. Je odolná také vůči mechanickému poškození a je velmi nenáročná na údržbu, což z ní dělá velmi praktický materiál nejen pro gastronomickou branži.
Zvláštní pozornost si zaslouží chladicí a mrazicí skříně, které jsou jedním z nejčastěji volených zařízení pro gastronomické provozovny. Jsou ideální pro restaurace, bary, kavárny, pizzerie a také cukrárny nebo pekárny. Největší výhodou těchto strojů je, že udržují skladované potraviny a produkty v požadované a stálé teplotě, kterou jsme si sami zvolili. Konstrukce chladicích skříní je velice jednoduchá, tak aby finální design šlo přizpůsobit Vašim potřebám a preferencím. Uvnitř skříně je mnoho polic, které jsou navrženy tak, aby šlo uskladnit co nejvíce potravin a produktů, spořádaně a úhledně. Chladicí skříně jsou dostupné na trhu v mnoha velikostech a různých parametrech. Zvolená skříň tak bude přesně odpovídat Vašim představám a potřebám Vaší provozovny. Dostupné jsou menší skříně – s kapacitou cca 150 l, ale také velká zařízení, která nabízejí až 1500 l! Chladicí skříně nabízejí teplotní rozmezí nejčastěji od -2 do 8 °C. Mrazicí skříně mají tuto teplotu daleko nižší, a to až od -18 do -22 °C.
Chladicí nástavba je další inovativní chladicí zařízení, které se zaručeně stane nedílnou součástí Vaší profesionální gastronomické provozovny. Nejčastěji se s nimi můžete setkat v barech s rychlým občerstvením – kebab, pizzerie nebo mléčné bary. K čemu chladicí nástavby slouží a jak je můžeme využít? Především pro skladování potravin, které budou následně použity k přípravě jídla pro zákazníky přímo před nimi. Skvělým příkladem je právě již zmíněný kebab, ke kterému je nutné mít po ruce zeleninu a omáčky. Právě tyto suroviny potřebují uchovávat v chladu a tudíž chladicí nástavba je pro tento účel jako stvořená. Díky chladicímu zařízení si může být zákazník jist, že použité suroviny jsou vždy čerstvé a celý proces přípravy je v souladu s hygienickými předpisy. Chladicí nástavba je většinou vybavena skleněným krytem, díky čemu je dobře viditelné, co je v nabídce. Dostupné na trhu jsou také chladicí nástavby s víkem. Chladicí nástavby lze zakoupit v mnoha variantách a provedeních. Vybrat si můžete, třeba kolik přihrádek bude chladicí nástavba mít, a také jaký objem se bude nejvíce hodit právě pro vaši provozovnu. Díky širokému výběru je snadné najít správné zařízení pro jakoukoliv provozovnu, přesně podle Vašich představ!
Přihlaste se k odběru našeho newsletteru,
budeme Vás informovat o aktuálních novinkách a slevách.
+420 593 035 134
info@gastromania.cz
Pracovní doba:
pondělí – pátek: 8:00 – 16:00
Gastromania.cz 2011-2019. Všechna práva vyhrazena.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Přečíst si víc.