Skříňové mrazící truhly, mrazáky jsou typem mrazniček, které se otevírají stejným způsobem jako truhla. Obvykle jsou širší než vysoké, ale v nabídce se objevily i modely vysoké. Jedná se o mrazničky s jednou přihrádkou. Nejlépe se hodí ke skladování velkých zmrazených potravin, uzavřených například v sáčcích.

Profi skříňové mrazící truhly jsou nezbytností pro obchody s potravinami, bary, restaurace, každou profesionální kuchyni a stravovací zařízení. Vyznačují se mnohem větší kapacitou než na jakou jsme zvyklí v domácnosti.  Umožňují rychlé nalezení potřebných produktů díky snadnému přístupu z horní části do každé části oddílu.

číst dál >

Výhody truhlicové mrazničky

Truhlicové mrazničky pracují tiše a díky jejich horizontálnímu provedení můžete maximálně využít dostupnou kapacitu. Vyznačují se nejnižší cenou ze všech typů mrazniček. Kromě toho se  mohou pochlubit i dalšími výhodami:

  • udržují stálou teplotu výrobků, protože pracují nepřetržitě,
  • mají delší životnost než jiné mrazničky,
  • jsou odolnější vůči poškození a poruchám než domácí mrazničky,
  • lze v nich skladovat velké množství potravin.

Gastro skříňové mrazící truhly mají univerzální konstrukci. Protože mají pouze jednu přihrádku, lze do nich umístit i velmi velké produkty. Nic však nebrání tomu, aby byla komora vybavena koši na výrobky nebo přihrádkami. Takovou mrazničku lze proto snadno a rychle přizpůsobit měnícím se potřebám každého podniku.

Když je truhlicová mraznička zavřená, získáte další prostor, protože její víko může dočasně sloužit jako pracovní deska. Konstrukce některých modelů je navíc ideální pro vestavbu. Podrobné parametry (kapacita, mrazicí výkon, roční spotřeba energie a energetická třída) navíc umožňují přesné přizpůsobení poptávce, např. v obchodech, skladech, na trzích nebo v barech.

Mrazicí box – typy

Mezi základní typy mrazniček pro gastronomii patří:

  • průmyslové mrazničky - obvykle jsou vybaveny víkem z nerezové oceli. Jsou uloženy v zadní části obchodu a umožňují snadný přístup k ovládacím prvkům s regulací chlazení. Nezřídka jsou vybaveny také kolečky, které umožňují rychlou přepravu například zmrazených potravin.
  • komerční mrazničky - nejčastěji se tato chladící a mrazící technika vyskytuje v obchodech. Plní zároveň prodejní funkci, proto jsou vybaveny průhlednými víky a ovládací prvky jsou umístěny na nenápadnějších místech. V jejich případě se více dbá na estetiku, ale jsou stejně objemné jako průmyslové modely.

Průmyslové i komerční mrazící truhly, mrazáky mohou být vybaveny osvětlením. V prvním případě plní osvětlení praktickou funkci, ve druhém slouží k lepší prezentaci výrobku.

Na co si dát pozor při výběru mrazničky?

Abyste si vybrali ten správný výrobek, věnujte pozornost parametrům, jako jsou:

  • třída mrazničky a roční spotřeba elektrické energie - což se přímo promítá do úspor nebo dodatečných nákladů během používání.
  • mrazicí kapacita - umožňuje určit, jakou hmotnost výrobků jsou mrazící boxy schopny zmrazit za den. Umožňuje porovnání výkonu konkrétních modelů.
  • rozměry -  tj. hloubka, šířka, výška a kapacita. Měly by odpovídat prostředí, do kterého hodláte mrazničku umístit.
  • nejnižší teplota, kterou spotřebič dokáže udržet - měla by odpovídat typu výrobků skladovaných uvnitř a požadavkům HACCP.

Truhlicová mraznička generuje určitou úroveň hluku, stejně jako každý jiný nepřetržitě běžící spotřebič. Před nákupem je vhodné zkontrolovat, kolik decibelů konkrétní model vydává.

Podívejte se na naši širokou nabídku mrazniček, stejně jako na ostatní sortiment na Gastromanii. V případě potřeby Vám rádi zodpovíme další otázky a pomůžeme Vám sladit výrobek s Vašimi představami!