Všechny kategorie v sekci Lisy na citrusy

Profesionální lis na ovoce je nezbytným vybavením pro každý bar, kavárnu, restauraci nebo jiné stravovací zařízení, které se zabývá přípravou různých nápojů. Ruční lisy na citrusy se osvědčí jako neocenitelné, pokud je potřeba malé množství citrusové šťávy do nápojů, zatímco s elektrickými odšťavňovači nebude příprava lahodné čerstvé šťávy trvat příliš dlouho. V Gastromanii nabízíme ruční i elektrické odšťavňovače - všechny od renomovaných výrobců (Hamilton Beach, Contacto, Stalgast a dalších) a vyrobené z nejkvalitnějších materiálů. Doporučujeme vám prohlédnout si celou naši nabídku a vybrat si to správné zařízení!

číst dál >

Jaké jsou typy odšťavňovačů ovoce?

Lis na ovoce můžeme rozdělit na ruční a elektrické. Mezi těmito dvěma skupinami však můžeme rozlišit řadu jejich podtypů plnících mírně odlišné funkce.

Ruční lis ovoce

Ruční gastro lis na ovoce (především citrusů) je vhodný pro použití tam, kde není potřeba připravovat šťávu ve velkém množství, např. v barech, kde se podávají nápoje jako mojito, cuba libres nebo margarita. Existují následující typy ručních odšťavňovačů:

  • jednoruční lisy na citrusy - umožňují získat i jen několik kapek citronové nebo limetkové šťávy, které jsou užitečné pro dodání charakteru nápoje nebo koktejlu. Snadno se používají jednou rukou a jejich speciální konstrukce zabraňuje vniknutí pecek do připravovaného nápoje;
  • Stojanový lis na citrusy - užitečné, když potřebujete větší množství šťávy. Takový lis na ovoce má stabilní konstrukci a vhodně tvarovanou rukojeť, která umožňuje vymačkat šťávu z ovoce do poslední kapky;
  • lis plátků citronu - k tomu, abyste nápoj nebo pokrm pokapali malým množstvím citronové šťávy, stačí použít malý, praktický ždímač, který pojme jeden plátek ovoce;
  • odšťavňovače na polovinu citrusů - takový lis na džus je vybaven praktickou nádobou na připravenou šťávu, takže se nemusíte obávat jejího rozlití.

Každý ruční lis na ovoce, který je k dispozici v našem obchodě, je vyroben z nejkvalitnějších materiálů (nerezová ocel nebo odolný plast) a je vhodný pro styk s potravinami. Díky použití vhodně tvarovaných rukojetí je používání těchto přístrojů pohodlné a nevyžaduje příliš velkou námahu. Malý ruční odšťavňovač se elegantně vejde do každého šuplíku, a pokud si vyberete výraznou barvu (např. jasně zelenou nebo žlutou), snadno ho mezi ostatními odšťavňovači najdete. Naproti tomu stojanový odšťavňovač nezabere na pracovní desce příliš mnoho místa a lze jej také snadno přemístit na jiné místo.

Elektrické odšťavňovače

Ve větších stravovacích zařízeních, např. v barech nebo kavárnách, a také v cateringových firmách bude přítomnost vysokorychlostního odšťavňovače již nezbytná. Pomocí elektrického přístroje můžete získat šťávu nejen z měkkých citrusových plodů, ale také ze zeleniny, což vám umožní vytvářet jedinečné chuťové kombinace. V našem obchodě jsou k dispozici následující elektrické odšťavňovače:

  • vertikální odšťavňovače - jedná se o modely, do kterých obvykle vkládáte každé ovoce zvlášť. Jejich obsluha je snadná - ke spuštění přístroje stačí stisknout tlačítko nebo stisknout páčku na nich. Takový odšťavňovač se navíc často prodává se sadou kuželových podložek různých velikostí, což vám umožní přizpůsobit je lisovanému ovoci a plně je využít;
  • automatický gastronomický lis na ovoce - tento typ odšťavňovačů je vybaven automatickým podavačem, takže není třeba každou chvíli přidávat další ovoce. Tímto způsobem lze získat velké množství čerstvě vymačkané šťávy během několika málo sekund. Navíc je takový průmyslový odšťavňovač zajímavým doplňkem interiéru provozovny, protože zákazníci mohou sledovat výrobu šťáv v reálném čase;
  • odšťavňovače s pomalým chodem - tato zařízení se vyznačují pomalejším chodem než jejich tradiční protějšky. Nízkootáčkové odšťavňovače proto umožňují zachovat v připravované šťávě více živin. Zákazníci se zdravým životním stylem takové nápoje jistě ocení - i když si na sklenici džusu budou muset počkat o něco déle. Pomalý odšťavňovač také obvykle vydává méně hluku než jeho standardní protějšek.

Nejlepší cateringový odšťavňovač ovoce - který vybrat?

Výběr správného odšťavňovače závisí především na charakteru provozovny. Pro bary, hospody a kluby, kde se podávají pouze nápoje s malým množstvím citrusové šťávy, jsou správnou volbou manuální odšťavňovače - nezabírají v provozovně mnoho místa a také s nimi nevznikají zbytečné náklady kvůli vyšší spotřebě energie. Pokud však jde o provozovny, jako jsou kavárny, džusové bary nebo hotely, vyplatí se zvážit naš profesionální lis na ovoce, které vám umožní připravit čerstvé šťávy během okamžiku.

Průmyslový lis na ovoce - jak vybrat elektrický model?

Při rozhodování o koupi elektrického odšťavňovače je nezbytné věnovat pozornost jeho výkonu, přesněji počtu otáček za minutu. Nejlepší lis na ovoce může mít až 3000 otáček za minutu, což vám umožní obsloužit mnoho zákazníků v krátkém čase. Za zvážení stojí také pořízení pomalého odšťavňovače, který vám umožní připravovat zdravé, chutné šťávy z ovoce i zeleniny.

Některé přístroje jsou navíc vybaveny dalšími funkcemi, jako je regulace hustoty šťávy nebo možnost určit, kolik ovoce bude použito na výrobu jedné šťávy - vyplatí se jim věnovat pozornost, abyste zlepšili provoz své provozovny. Nezapomeňte ani na materiál konstrukce - dobrý ruční odšťavňovač by měl být vyroben z nerezové oceli nebo odolného plastu. U elektrických odšťavňovačů se naopak vyplatí zkontrolovat, zda je nádoba na šťávu vyrobena z nerezové oceli.

Nezbytné vybavení pro přípravu šťáv

V Gastromanii se můžete koupi profesionální barové vybavení, které potřebujete k získání čerstvé šťávy z ovoce a zeleniny - stačí vám elektrický přístroj nebo ruční zařízení. Pokud si nevíte rady s výběrem vhodného odšťavňovače, neváhejte se na nás obrátit - poradíme vám, zda bude ve vašem případě vhodnější pomaloběžný nebo automatický odšťavňovač. V naší nabídce najdete i další barové zařízení, např. drtiče ovoce a barmanské mixéry. Doporučujeme vám, abyste se seznámili s celou naší nabídkou a vybrali si to správné vybavení, které ohromí vaše zákazníky podávanými nápoji.