Ruční lisy na ovoce jsou drobným příslušenstvím, které by nemělo chybět v žádném baru, hotelu, vinárně nebo restauraci. Vyznačují se rychlostí použití a nejnižší cenou mezi všemi typy odšťavňovačů. Díky pohodlnému pákovému systému se nemusíte při vymačkávání šťávy namáhat. Jsou to výrobky po kterých sáhnete, když potřebujete malé množství šťávy.

Ruční odšťavňovače se dobře hodí jak pro domácí použití, tak pro profesionální gastronomii. Bezproblémové používání je zajištěno absencí složitých mechanismů. V naší nabídce najdete výrobky renomovaných výrobců, jako jsou Stalgast, Hendi, Bar up, Contacto nebo APS.

číst dál >

Ruční lisy na citrusy – výhody

Ruční lis na citrusy je jednoduchá, ale často používaná pomůcka, která díky své praktičnosti umožňuje rychle vymačkat malé množství šťávy. Mezi její výhody patří:

  • rychle se používá, snadno se čistí a má pevnou konstrukci,
  • zabírá málo místa a je levný,
  • nevyžaduje elektrickou energii  a proto je úsporný,
  • lze je zakoupit v široké škále barev.

Lisy na citrusy ruční lze ve většině případů bez obav mýt v myčce nádobí. Při výběru výrobku pro sebe je nejlepší věnovat pozornost jeho rozměrům, materiálu, ceně i designu. Některé modely jsou navíc vybaveny nádobami na šťávu nebo kyselinovzdornými nátěry.

Ruční lis na citrusy - hliníkový nebo plastový?

Vybírat můžete z kovového nebo plastového provedení. K dispozici jsou modely v přírodní barvě hliníku, nebo verze  s barveným povrchem v odstínech žluté, oranžové nebo zelené. Ruční lis na ovoce v intenzivní barvě snadno najdete v místě, kde máte uložené barové zařízení. Hliníková konstrukce zaručuje dlouhou životnost. Lis na citrusy ruční je nezbytnou součástí barmanského vybavení, nepostradatelnou v místech, kde se podává mohito nebo piňa colada!

Ruční lisy na ovoce – typy

Dostupné odšťavňovače mohou mít různé konstrukce. Mezi ně patří:

  • klasický lis na citrusy - nabízí bezproblémové použití a snadné čištění, protože se skládá z jedné nebo dvou částí. K jeho použití je třeba napíchnout citrusy na kužel k tomu určený. Často je rucni odstavnovac citrusu vybaven výsuvným sítkem, které sbírá semena
  • ruční lis na citrusy – skládá se z rukojeti a lisu. Ovoce se do něj musí vložit a poté stlačit.
  • Pákový lis na citrusy – má pružinový mechanismus, lis a páku. Po použití se ruční pákový lis na citrusy samostatně vrací do původní polohy. Má stabilní konstrukci a lze jej skladovat na pracovní desce. Umožňuje získat velké množství šťávy ve srovnání s jinými ručními odšťavňovači.

Ruční lisy na ovoce jsou také  lisy na plátky citrusových plodů. Jejich použití je jednoduché, protože do mechanismu jednoduše vložíte plátek (např. citronu) a poté jej sevřete - a je hotovo!

Najděte si barové vybavení v sortimentu Gastromania. Rádi Vám zodpovíme jakékoli dotazy týkající se produktů a pomůžeme Vám vybrat ten správný model - kontaktujte nás!