Kuchyň – srdce restaurace

Srdcem každé dobré restaurace, školní a závodní jídelny kavárny, cukrárny, pekárny a také každé cateringové firmy je kuchyň. Mít vybavenou kvalitním a funkčním kuchyňským nářadím kuchyň, je jedním ze základních pilířů úspěchů v profesionální gastronomii. Musí být vždy propojena funkčně s ostatními místnostmi v restauraci či zařízení, a hlavně se skladem a sálem, kde se vydává jídlo. Vybavení kuchyně je značnou položkou v rozpočtu celé restaurace. Naneštěstí zařízení kuchyně je poměrně drahá záležitost, proto před jeho zakoupením je potřeba si jej dobře promyslet a vybrat nejvíce optimalizovaný Vašim požadavkům každého gastroprovozu. Je ale na škodu na něm zbytečně šetřit, protože kvalitní stroje a zařízení pro gastronomii budou sloužit restauraci léta, a levnější zařízení mohou rychle dosloužit a pak potřebují neustálé opravy aby je udržet v provozu schopném stavu, nebo nakonec výměny. Je potřeba si pamatovat, že zařízení v profesionální kuchyni budou se používat neustále, a nejen občasně tak jak je tomu v domácnosti. Kvalita a výdrž profesionálních kuchyňských spotřebičů musí být tedy poměrně vysoká, a s tím se pojí poměrově i vyšší cena.

číst dál >