Nůž Hideo Kitaoka Shirogami Black Kiritsuke, 24 cm
Japonský kuchyňský nůž mistra Hideo Kitaoka. Nože Kiritsuke, jsou profesionální japonské nože naostřené na jedné straně. Perfektní volba pro přípravu sushi, rybí filé, zeleniny a ovoce. Je to jeden z mála univerzálních tradičních japonských nožů a lze jej použít jako nůž yanagi nebo usuba. Tento typ nože tradičně používají japonští kuchaři.
Technické údaje:
Čepel – 11vrstvá vysokouhlíková ocel, jádro – # 2 Shirogami
Rukojeť – palisandr
Tvrdost – 61 HRC +/- 1
Celková délka – 39,5 cm
Délka čepele – 27,0 cm
Šířka čepele – 3,7 cm
Tloušťka čepele – 3,9 mm
Způsob ostření – jednostranný
Hmotnost – cca 160 g
Do úschovny
Nůž Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Matsuba, 12cm
Kuchyňský nůž Matsuba je malý univerzální nůž s jednostranným řezem. Velmi praktický pro malé a střední potraviny, jako jsou ředkvičky nebo citron.
Technické údaje:
Čepel – dvouvrstvá vysokouhlíková ocel, jádro – # 2 Shirogami
Rukojeť – osmiboký palisandr
Tvrdost – 62 HRC +/- 1
Celková délka – 25,2 cm
Délka čepele – 12,0 cm
Šířka čepele – 2,4 cm
Tloušťka čepele – 3,3 mm
Způsob ostření – jednostranné broušení pravou rukou
Hmotnost – cca 74 g
Do úschovny
Kuchyňský nůž Hideo Kitaoka Shirogami Satin Kaisaki 15 cm
Japonský kuchyňský nůž mistra Hideo Kitaoka. Nože Kiritsuke jsou profesionální japonské nože naostřené na jedné straně. Perfektní volba pro přípravu sushi, rybího filé, zeleniny a ovoce.
Technické údaje:
Čepel – 11vrstvá vysokouhlíková ocel, jádro – # 2 Shirogami
Rukojeť – palisandr
Tvrdost – 61 HRC +/- 1
Celková délka – 28,5 cm
Délka čepele – 15,5 cm
Šířka čepele – 3,3 cm
Tloušťka čepele – 3,0 mm
Způsob ostření – jednostranný- pro praváky
Váha- cca 105 g
Do úschovny
Nůž Hideo Kitaoka Shirogami Satin Deba, 16,5 cm
Nůž Deba je tradiční japonský nůž, který funguje také jako filetovací nůž na ryby nebo drůbež, nůž na porcování masa a univerzální, lehký sekáček. Broušený na jedné straně, dostatečně sofistikovaný na krájení potravin na tenké plátky a dostatečně silný na krájení drobných kostí. Relativně krátká čepel umožňuje plnou kontrolu nad nožem. Klasická rukojeť v japonském stylu je velmi lehká a perfektně padne do ruky.
Technické údaje:
Čepel – 11vrstvá vysokouhlíková ocel, jádro – # 2 Shirogami
Rukojeť – palisandr
Tvrdost – 61 HRC +/- 1
Celková délka – 30,9 cm
Délka čepele – 16,5 cm
Šířka čepele – 4,9 cm
Tloušťka čepele – 7,0 mm
Způsob ostření – jednostranný
Hmotnost – cca 274 g
Do úschovny
Nůž Hideo Kitaoka Shirogami Black Kiritsuke, 21 cm
Japonský kuchyňský nůž mistra Hideo Kitaoka. Nože Kiritsuke, jsou profesionální japonské nože naostřené na jedné straně. Perfektní volba pro přípravu sushi, rybí filé, zeleniny a ovoce. Je to jeden z mála univerzálních tradičních japonských nožů a lze jej použít jako nůž yanagi nebo usuba. Tento typ nože tradičně používají japonští kuchaři.
Technické data:
Čepel – 11vrstvá vysokouhlíková ocel, jádro – # 2 Shirogami
Rukojeť – palisandr
Tvrdost – 61 HRC +/- 1
Celková délka – 34,0 cm
Délka čepele – 21,0 cm
Šířka čepele – 3,5 cm
Tloušťka čepele – 3,4 mm
Způsob ostření – jednostranný
Hmotnost – asi 137 g
Do úschovny
Nůž Hideo Kitaoka Shirogami, Black Yanagi, 27 cm
Klasický japonský krájecí kuchyňský nůž s dlouhou, úzkou a tenkou čepelí ve tvaru vrbového listu, určený ke krájení syrových rybích filetů na tenké, téměř průhledné plátky. Je ideální pro přípravu sashimi, rybího carpaccia a různých variant sushi. Nejlepší je použít nůž Yanagi k neustálému pohybu v jednom směru: směrem k sobě. V tomto modelu má hrana hřbetu šikmý řez, což zvyšuje komfort vedení nože ukazováčkem.
Technické údaje:
Čepel – 11vrstvá vysokouhlíková ocel, jádro – # 2 Shirogami
Rukojeť – palisandr
Tvrdost – 61 HRC +/- 1
Celková délka – 41,5 cm
Délka čepele – 27 cm
Šířka čepele – 4,2 cm
Tloušťka čepele – 3,1 mm
Způsob ostření – jednostranný
Hmotnost – cca 180 g
Do úschovny
Nůž Hideo Kitaoka Shirogami, Satin Yanagi, 27 cm
Klasický japonský krájecí kuchyňský nůž s dlouhou, úzkou a tenkou čepelí ve tvaru vrbového listu, určený ke krájení syrových rybích filetů na tenké, téměř průhledné plátky. Je ideální pro přípravu sashimi, rybího carpaccia a různých variant sushi. Nejlepší je použít nůž Yanagi k neustálému pohybu v jednom směru: směrem k sobě. V tomto modelu má hrana hřbetu šikmý řez, což zvyšuje komfort vedení nože ukazováčkem.
Technické údaje:
Čepel – 11vrstvá vysokouhlíková ocel, jádro – # 2 Shirogami
Rukojeť – palisandr
Tvrdost – 61 HRC +/- 1
Celková délka – 41,5 cm
Délka čepele – 27 cm
Šířka čepele – 3,3 cm
Tloušťka čepele – 3,8 mm
Způsob ostření – jednostranný
Hmotnost – cca 172 g
Do úschovny
Nůž Hideo Kitaoka Shirogami, Satin Yanagi, 24 cm
Klasický japonský krájecí kuchyňský nůž s dlouhou, úzkou a tenkou čepelí ve tvaru vrbového listu, určený ke krájení syrových rybích filetů na tenké, téměř průhledné plátky. Je ideální pro přípravu sashimi, rybího carpaccia a různých variant sushi. Nejlepší je použít nůž Yanagi k neustálému pohybu v jednom směru: směrem k sobě. V tomto modelu má hrana hřbetu šikmý řez, což zvyšuje komfort vedení nože ukazováčkem.
Technické údaje:
Čepel – 11vrstvá vysokouhlíková ocel, jádro – # 2 Shirogami
Rukojeť – palisandr
Tvrdost – 61 HRC +/- 1
Celková délka – 37,5 cm
Délka čepele – 24 cm
Šířka čepele – 3,1 cm
Tloušťka čepele – 3,8 mm
Způsob ostření – jednostranný
Hmotnost – cca 147 g
Do úschovny
Nůž Hideo Kitaoka Shirogami Satin Deba 18 cm
Deba je tradiční japonský nůž, který funguje také jako filetovací nůž na ryby nebo drůbež, nůž na porcování masa a univerzální, lehký sekáček. Broušený jednostranně, dostatečně sofistikovaný na krájení produktů na tenké plátky a dostatečně silný na krájení drobných kostí. Relativně krátká čepel umožňuje plnou kontrolu nad nástrojem. Klasická rukojeť v japonském stylu je velmi lehká a perfektně padne do ruky.
Technické údaje:
Čepel – 11 vrstvá vysokouhlíková ocel, jádro – Shirogami # 2
Rukojeť- palisandr
Tvrdost – 61 HRC +/- 1
Celková délka – 33,0 cm
Délka čepele – 18 cm
Šířka čepele – 5,3 cm
Tloušťka čepele – 7,4 mm
Způsob ostření- jednostranný
Hmotnost – cca 320 g
Do úschovny
Nůž Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Kaisaki, 15cm
Stejně jako nůž yanagiba má jednostranný řez a je obvykle doplněn dřevěnou rukojetí. Díky krátké čepeli úspěšně nahradí i nůž petty ve většině kuchyňských prací. Pokud dáváte přednost jednostrannému ostření a hledáte vhodný nástroj pro malé kuchyňské práce, pak je pro vás Kaisaki tím pravým nožem.
Čepel – dvouvrstvá vysokouhlíková ocel, jádro – # 2 Shirogami
Rukojeť – osmiboký palisandr
Tvrdost – 62 HRC +/- 1
Celková délka – 29,4 cm
Délka čepele – 15,0 cm
Šířka čepele – 3,1 cm
Tloušťka čepele – 3,7 mm
Způsob ostření – jednostranné broušení, pravý
Hmotnost – cca 112 g
Do úschovny
Nůž Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Kaisaki, 12 cm
Stejně jako nůž yanagiba má jednostranný řez a je obvykle doplněn dřevěnou rukojetí. Díky krátké čepeli úspěšně nahradí i nůž petty ve většině kuchyňských prací. Pokud dáváte přednost jednostrannému ostření a hledáte vhodný nástroj pro malé kuchyňské práce, pak je pro vás Kaisaki tím pravým nožem.
Čepel – dvouvrstvá vysokouhlíková ocel, jádro – # 2 Shirogami
Rukojeť – osmiboký palisandr
Tvrdost – 62 HRC +/- 1
Celková délka – 25,2 cm
Délka čepele – 12,0 cm
Šířka čepele – 2,4 cm
Tloušťka čepele – 3,3 mm
Způsob ostření – jednostranné broušení, pravý
Hmotnost – cca 87 g
Do úschovny
Nůž Kitaoka Shirogami Black Oktagon Deba, 18 cm
Tradiční japonský nůž se silnou kuželovou čepelí, který se používá k odstranění hlavy a filetování ryb bez poškození jejich jemného masa. V Japonsku se často používá k přípravě drůbežího masa, ale nejedná se o klasický sekáček a nemělo by se s ním tvrdě zacházet. Chcete-li vyříznout kost, stačí lehce zatlačit na zadní část nože a provést rychlý a přesný řez. Ostrý hrot a krátká čepel usnadňují ovládání pohybů, což je důležité zejména v případě, že potřebujete nůž dostat na těsná místa. Titanová vrstva pokrývající čepel je netoxický kov, díky čemuž krájené jídlo zůstává chemicky neutrální.
Technické údaje:
Čepel – dvouvrstvá vysokouhlíková ocel, jádro – # 2 Shirogami
Rukojeť – osmiboký palisandr
Tvrdost – 62 HRC +/- 1
Celková délka – 33,0 cm
Délka čepele – 18,0 cm
Šířka čepele – 5,4 cm
Tloušťka čepele – 8,7 mm
Způsob ostření – jednostranné broušení, pravý
Hmotnost – cca 344 g
Do úschovny
Nůž Kitaoka Shirogami Black Oktagon Deba, 16,5 cm
Tradiční japonský nůž se silnou kuželovou čepelí, který se používá k odstranění hlavy a filetování ryb bez poškození jejich jemného masa. V Japonsku se často používá k přípravě drůbežího masa, ale nejedná se o klasický sekáček a nemělo by se s ním tvrdě zacházet. Chcete-li vyříznout kost, stačí lehce zatlačit na zadní část nože a provést rychlý a přesný řez. Ostrý hrot a krátká čepel usnadňují ovládání pohybů, což je důležité zejména v případě, že potřebujete nůž dostat na těsná místa. Titanová vrstva pokrývající čepel je netoxický kov, díky čemuž krájené jídlo zůstává chemicky neutrální.
Technické údaje:
Čepel – dvouvrstvá vysokouhlíková ocel, jádro – # 2 Shirogami
Rukojeť – osmiboký palisandr
Tvrdost – 62 HRC +/- 1
Celková délka – 30,6 cm
Délka čepele – 16,5 cm
Šířka čepele – 5,0 cm
Tloušťka čepele – 8,4 mm
Způsob ostření – jednostranné broušení, pravý
Hmotnost – cca 291 g
Do úschovny
Nůž Kitaoka Shirogami Black Oktagon Miroshi Deba 21 cm
Tradiční japonský nůž se silnou kuželovou čepelí, který se používá k odstranění hlavy a filetování ryb bez poškození jejich jemného masa. V Japonsku se často používá k přípravě drůbežího masa, ale nejedná se o klasický sekáček a nemělo by se s ním tvrdě zacházet. Chcete-li vyříznout kost, stačí lehce zatlačit na zadní část nože a provést rychlý a přesný řez. Ostrý hrot a krátká čepel usnadňují ovládání pohybů, což je důležité zejména v případě, že potřebujete nůž dostat na těsná místa. Titanová vrstva pokrývající čepel je netoxický kov, díky čemuž krájené jídlo zůstává chemicky neutrální.
Technické údaje:
Čepel – dvouvrstvá vysokouhlíková ocel, jádro – # 2 Shirogami
Rukojeť – osmiboký palisandr
Tvrdost – 62 HRC +/- 1
Celková délka – 36,5 cm
Délka čepele – 18,0 cm
Šířka čepele – 4,5 cm
Tloušťka čepele – 6,5 mm
Způsob ostření – jednostranné broušení pravou rukou
Hmotnost – cca 307 g
Do úschovny
Nůž Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Kiritsuke, 27cm
Japonský kuchyňský nůž mistra Hideo Kitaoka. Nože Kiritsuke jsou profesionální japonské nože naostřené na jedné straně. Perfektní volba pro přípravu sushi, rybího filé, zeleniny a ovoce.
Technické údaje:
Čepel – dvouvrstvá vysokouhlíková ocel, jádro – # 2 Shirogami
Rukojeť – osmiboký palisandr
Tvrdost – 62 HRC +/- 1
Celková délka – 41,4 cm
Délka čepele – 27,0 cm
Šířka čepele – 3,6 cm
Tloušťka čepele – 3,5 mm
Způsob ostření – jednostranné broušení pravou rukou
Hmotnost – cca 190 g
Do úschovny
Nůž Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Kiritsuke, 24cm
Japonský kuchyňský nůž mistra Hideo Kitaoka. Nože Kiritsuke jsou profesionální japonské nože naostřené na jedné straně. Perfektní volba pro přípravu sushi, rybího filé, zeleniny a ovoce.
Technické údaje:
Čepel – dvouvrstvá vysokouhlíková ocel, jádro – # 2 Shirogami
Rukojeť – osmiboký palisandr
Tvrdost – 62 HRC +/- 1
Celková délka – 38,2 cm
Délka čepele – 24,0 cm
Šířka čepele – 3,6 cm
Tloušťka čepele – 3,4 mm
Způsob ostření – jednostranné broušení pravou rukou
Hmotnost – cca 165 g
Do úschovny
Nůž Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Kiritsuke, 21cm
Japonský kuchyňský nůž mistra Hideo Kitaoka. Nože Kiritsuke jsou profesionální japonské nože naostřené na jedné straně. Perfektní volba pro přípravu sushi, rybího filé, zeleniny a ovoce.
Technické údaje:
Čepel – dvouvrstvá vysokouhlíková ocel, jádro – # 2 Shirogami
Rukojeť – osmiboký palisandr
Tvrdost – 62 HRC +/- 1
Celková délka – 34 cm
Délka čepele – 21,0 cm
Šířka čepele – 3,5 cm
Tloušťka čepele – 3,6 mm
Způsob ostření – jednostranné broušení pravou rukou
Hmotnost – cca 146 g
Do úschovny
Nůž Hideo Kitaoka Shirogami Satin Yanagi, 24 cm, levý
Klasický japonský krájecí kuchyňský nůž s dlouhou, úzkou a tenkou čepelí ve tvaru vrbového listu, určený ke krájení syrových rybích filetů na tenké, téměř průhledné plátky. Je ideální pro přípravu sashimi, rybího carpaccia a různých variant sushi. Nejlepší způsob, jak používat nůž Yanagi, je plynulý pohyb v jednom směru: směrem k sobě. V tomto modelu má hrana ostří šikmý řez, což zvyšuje komfort vedení nože ukazováčkem.
Technické údaje:
Čepel – 11vrstvá nerezová ocel, jádro – # 2 Shirogami
Rukojeť – palisandr
Tvrdost – 61 HRC +/- 1
Celková délka – 37,6 cm
Délka čepele – 24 cm
Šířka čepele – 3,4 cm
Tloušťka čepele – 3,8 mm
Způsob ostření – jednostranný pro leváky
Hmotnost – cca 149 g
Do úschovny
Přihlaste se k odběru našeho newsletteru,
budeme Vás informovat o aktuálních novinkách a slevách.
+420 593 035 134
info@gastromania.cz
Pracovní doba:
pondělí – pátek: 8:00 – 16:00
Gastromania.cz 2011-2019. Všechna práva vyhrazena.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Přečíst si víc.