Voděodolný teploměr od firmy Testo s indexem 05601113 je vhodný do gastronomických zařízení, jako jsou bary, jídelny, foodtrucků a kuchyní k měření teploty jak hotových pokrmů, tak i k během výroby surovin, kdy je nutné kontrolovat jejich teplotu během jejich přípravy. Teploměr lze používat při měření teplot od -20 až do 230°C. Přesnost měření je 1°C při teplotě -20 až +53,9 °C a +90,1 až 180°C, a 0,8°C v rozmezí od +54 do 90°C, a 1,5°C 3% o teploty +180,1 až +230°C. Teploměr je na baterie LR44, kterou lze snadno vyměnit. Teploměr je s LCD displejem, a měřenou teplotu ukazuje, jak ve °C, tak i °F. Teploměr lze za poplatek nechat kalibrovat.
Do úschovny
Plastová krabička na 36 makronek, průsvitná barva – 1 ks. Krabička 023/36, od italské firmy Alcas, je vyrobena z polykarbonátu a byla navržena pro elegantní vystavení a bezpečnou manipulaci či přenášení makronek (složením dvou krabiček je možné vytvořit krabičku s víkem). Je to ideální řešení pro cukrárny a cateringové firmy. Uvedená cena je za 1 ks.
Do úschovny
Sáčky pro vakuové baličky 150×200 mm vyrobené z PA / PE fólie o tloušťce 70 mikronů. Balení obsahuje 100 sáčků, které splňují příslušné požadavky pro potravinářský průmysl a pro bezpečný kontakt s potravinami. Sáčky jsou vyrobeny z bariérové fólie z polyamidu a polyethylenu a jsou určeny k balení všech potravinářských výrobků, jako jsou: sýry, maso, ovoce a zelenina. Vakuové balení potravinářských výrobků je jedním z nejpopulárnějších způsobů skladování potravin a prodloužení jejich trvanlivosti. Hermetické balení výrobků spočívá v odstranění vzduchu z vaku a jeho následném utěsnění tak, aby se zabránilo opětovné migraci vzduchu do obalu. Nedostatek vzduchu se rovná značnému snížení dopadu kyslíku na potravinářský výrobek, potlačení růstu aerobních bakterií, hub a plísní, a tím prodloužení jeho trvanlivosti. Vyrábíme také vaky jiných velikostí pro vakuové balení a vaky pro balení do směsí inertních plynů nebo modyfikované atmosféry – jsme schopni dodat vaky vyrobené z PA / PE, PET / PE, OPA / PE fólie všech rozměrů od 10 × 10 cm do 90 × 140 cm v bezbarvé verzi, hromadně barvené, s metalizovanými filmy, s povrchovým nebo mezivrstvým potiskem. Na přání zákazníka můžeme dodat bariérové vaky: typ DOYPACK, typ STAND UP, s europřívěskem, s řezem EASY OPEN a se zapínáním na zip. Nabízíme vaky barevné i se zlatým nebo stříbrným podkladem. Můžeme také vyrobit flexografické potisky jak povrchové tak i mezivrstvové až do 8 barev. Určené pouze pro komorové vakuové baličky.
Do úschovny
Víčko z plastu v průhledné barvě, které pasuje na krabičku na 6, nebo 12 makronek. Krabička 023/6-C od italské firmy Alcas, je vyrobena z polypropylenu. Víčko je vhodné k prezentaci, nebo k transportu makronek. Je to vhodný výrobek do cukráren a cateringových firem. Výrobek je prodáván po 1 kuse. POZOR – produkt se prodává bez krabičky. Krabička je dostupná pod kódem 023109060 i 023109090.
Do úschovny
Sáčky pro vakuové baličky 200×200 mm vyrobené z PA / PE fólie o tloušťce 70 mikronů. Balení obsahuje 100 sáčků, které splňují příslušné požadavky pro potravinářský průmysl a pro bezpečný kontakt s potravinami. Sáčky jsou vyrobeny z bariérové fólie z polyamidu a polyethylenu a jsou určeny k balení všech potravinářských výrobků, jako jsou: sýry, maso, ovoce a zelenina. Vakuové balení potravinářských výrobků je jedním z nejpopulárnějších způsobů skladování potravin a prodloužení jejich trvanlivosti. Hermetické balení výrobků spočívá v odstranění vzduchu z vaku a jeho následném utěsnění tak, aby se zabránilo opětovné migraci vzduchu do obalu. Nedostatek vzduchu se rovná značnému snížení dopadu kyslíku na potravinářský výrobek, potlačení růstu aerobních bakterií, hub a plísní, a tím prodloužení jeho trvanlivosti. Vyrábíme také vaky jiných velikostí pro vakuové balení a vaky pro balení do směsí inertních plynů nebo modyfikované atmosféry – jsme schopni dodat vaky vyrobené z PA / PE, PET / PE, OPA / PE fólie všech rozměrů od 10 × 10 cm do 90 × 140 cm v bezbarvé verzi, hromadně barvené, s metalizovanými filmy, s povrchovým nebo mezivrstvým potiskem. Na přání zákazníka můžeme dodat bariérové vaky: typ DOYPACK, typ STAND UP, s europřívěskem, s řezem EASY OPEN a se zapínáním na zip. Nabízíme vaky barevné i se zlatým nebo stříbrným podkladem. Můžeme také vyrobit flexografické potisky jak povrchové tak i mezivrstvové až do 8 barev. Určené pouze pro komorové vakuové baličky.
Do úschovny
Sáčky pro vakuové baličky 200×300 mm vyrobené z PA / PE fólie o tloušťce 70 mikronů. Balení obsahuje 100 sáčků, které splňují příslušné požadavky pro potravinářský průmysl a pro bezpečný kontakt s potravinami. Sáčky jsou vyrobeny z bariérové fólie z polyamidu a polyethylenu a jsou určeny k balení všech potravinářských výrobků, jako jsou: sýry, maso, ovoce a zelenina. Vakuové balení potravinářských výrobků je jedním z nejpopulárnějších způsobů skladování potravin a prodloužení jejich trvanlivosti. Hermetické balení výrobků spočívá v odstranění vzduchu z vaku a jeho následném utěsnění tak, aby se zabránilo opětovné migraci vzduchu do obalu. Nedostatek vzduchu se rovná značnému snížení dopadu kyslíku na potravinářský výrobek, potlačení růstu aerobních bakterií, hub a plísní, a tím prodloužení jeho trvanlivosti. Vyrábíme také vaky jiných velikostí pro vakuové balení a vaky pro balení do směsí inertních plynů nebo modyfikované atmosféry – jsme schopni dodat vaky vyrobené z PA / PE, PET / PE, OPA / PE fólie všech rozměrů od 10 × 10 cm do 90 × 140 cm v bezbarvé verzi, hromadně barvené, s metalizovanými filmy, s povrchovým nebo mezivrstvým potiskem. Na přání zákazníka můžeme dodat bariérové vaky: typ DOYPACK, typ STAND UP, s europřívěskem, s řezem EASY OPEN a se zapínáním na zip. Nabízíme vaky barevné i se zlatým nebo stříbrným podkladem. Můžeme také vyrobit flexografické potisky jak povrchové tak i mezivrstvové až do 8 barev. Určené pouze pro komorové vakuové baličky.
Do úschovny
Sáčky pro vakuové baličky 250×350 mm vyrobené z PA / PE fólie o tloušťce 70 mikronů. Balení obsahuje 100 sáčků, které splňují příslušné požadavky pro potravinářský průmysl a pro bezpečný kontakt s potravinami. Sáčky jsou vyrobeny z bariérové fólie z polyamidu a polyethylenu a jsou určeny k balení všech potravinářských výrobků, jako jsou: sýry, maso, ovoce a zelenina. Vakuové balení potravinářských výrobků je jedním z nejpopulárnějších způsobů skladování potravin a prodloužení jejich trvanlivosti. Hermetické balení výrobků spočívá v odstranění vzduchu z vaku a jeho následném utěsnění tak, aby se zabránilo opětovné migraci vzduchu do obalu. Nedostatek vzduchu se rovná značnému snížení dopadu kyslíku na potravinářský výrobek, potlačení růstu aerobních bakterií, hub a plísní, a tím prodloužení jeho trvanlivosti. Vyrábíme také vaky jiných velikostí pro vakuové balení a vaky pro balení do směsí inertních plynů nebo modyfikované atmosféry – jsme schopni dodat vaky vyrobené z PA / PE, PET / PE, OPA / PE fólie všech rozměrů od 10 × 10 cm do 90 × 140 cm v bezbarvé verzi, hromadně barvené, s metalizovanými filmy, s povrchovým nebo mezivrstvým potiskem. Na přání zákazníka můžeme dodat bariérové vaky: typ DOYPACK, typ STAND UP, s europřívěskem, s řezem EASY OPEN a se zapínáním na zip. Nabízíme vaky barevné i se zlatým nebo stříbrným podkladem. Můžeme také vyrobit flexografické potisky jak povrchové tak i mezivrstvové až do 8 barev. Určené pouze pro komorové vakuové baličky.
Do úschovny
Originální italská *lopatka na zmrzlinu * s průhlednou dlouhou rukojetí. Pracovní část s délkou 130 mm vyrobená z vysoce kvalitní nerezové oceli. Určená pro naložení zmrzliny a sorbetů z nádoby – může taky sloužit jako profesionální porcovačka. Celkový rozměr: 260×65 mm.
Do úschovny
Sada jednorázových cukrářských sáčků ROLLH55 od italské firmy Martellato. Sáčky jsou vyrobené z prvotřídního polyethylenu, který je bezpečný pro práci a styk s potravinami. Jsou ideální pro zdobení sladkých pochoutek – polevou, krémem, šlehačkou, cukrovou hmotou, a také slaných pochoutek – majonézou, kečupem, omáčkou. Sada jednorázových cukrářských sáčků ROLLH55 obsahuje 100 ks průsvitných sáčků – délka 55 cm. Doporučujeme pro profesionální cukráře, ale i pro domácí využití. Jednorázové sáčky jsou velmi pohodlné a hygienické, protože nevyžadují čištění ani složité skladování, což je obrovskou výhodou.
Do úschovny
Sáčky pro vakuové baličky 150×250 mm vyrobené z PA / PE fólie o tloušťce 70 mikronů. Balení obsahuje 100 sáčků, které splňují příslušné požadavky pro potravinářský průmysl a pro bezpečný kontakt s potravinami. Sáčky jsou vyrobeny z bariérové fólie z polyamidu a polyethylenu a jsou určeny k balení všech potravinářských výrobků, jako jsou: sýry, maso, ovoce a zelenina. Vakuové balení potravinářských výrobků je jedním z nejpopulárnějších způsobů skladování potravin a prodloužení jejich trvanlivosti. Hermetické balení výrobků spočívá v odstranění vzduchu z vaku a jeho následném utěsnění tak, aby se zabránilo opětovné migraci vzduchu do obalu. Nedostatek vzduchu se rovná značnému snížení dopadu kyslíku na potravinářský výrobek, potlačení růstu aerobních bakterií, hub a plísní, a tím prodloužení jeho trvanlivosti. Vyrábíme také vaky jiných velikostí pro vakuové balení a vaky pro balení do směsí inertních plynů nebo modyfikované atmosféry – jsme schopni dodat vaky vyrobené z PA / PE, PET / PE, OPA / PE fólie všech rozměrů od 10 × 10 cm do 90 × 140 cm v bezbarvé verzi, hromadně barvené, s metalizovanými filmy, s povrchovým nebo mezivrstvým potiskem. Na přání zákazníka můžeme dodat bariérové vaky: typ DOYPACK, typ STAND UP, s europřívěskem, s řezem EASY OPEN a se zapínáním na zip. Nabízíme vaky barevné i se zlatým nebo stříbrným podkladem. Můžeme také vyrobit flexografické potisky jak povrchové tak i mezivrstvové až do 8 barev. Určené pouze pro komorové vakuové baličky.
Do úschovny
Lžíce na zmrzlinu 10SGC01 od italské firmy Martellato je ideální alternativa ke klasickým porcovačům zmrzliny. Kvalitní nerezová ocel, ze které byla lžíce vyrobena, zaručí dlouhodobé používání. Průlomový návrh rukojeti, ergonomický tvar a geniální design je základ k úspěchu. Lžíce na zmrzlinu 10SGC01 je 20 cm dlouhá – z toho 10 cm dlouhá, bílá rukojeť. Doporučujeme pro zmrzlinárny, cukrárny a jiné gastronomické provozovny.
Do úschovny
Kuchyňská váha 50BI02 od inovativní italské firmy Martellato. Perfektní pro efektivní práci v domácnosti, cukrárnách, kavárnách a jiných gastronomických provozovnách. Byla vyrobena z nerezové oceli. Kuchyňská váha 50BI02 pro precizní určení váhy s maximálním zatížením 15 kg. Balení obsahuje 4 baterie 1,5 V.
Do úschovny
Krabička z plastu ve stříbrné barvě na 12 makronek. Krabička 023/12 od italské firmy Alcas, je vyrobena z polypropylenu. Krabička je vhodná k prezentaci, nebo k transportu makronek. Je to vhodný výrobek do cukráren a cateringových firem. Výrobek je prodáván po 1 kuse. POZOR – produkt se prodává bez víčka. Víčko je dostupné pod kódem 023201120.
Do úschovny
Krabička v průhledné barvě na tiramisu s víčkem. Krabička 132/3 od italské firmy Alcas, je vyrobena z plastu. Krabička je vhodná k prezentaci, nebo k transportu tiramisu, nebo dalších druhů dezertů, či pokrmů. Je to vhodný výrobek do cukráren a cateringových firem. Výrobek je prodáván po 1 kusu.
Do úschovny
Sáčky pro vakuové baličky 250×300 mm vyrobené z PA / PE fólie o tloušťce 70 mikronů. Balení obsahuje 100 sáčků, které splňují příslušné požadavky pro potravinářský průmysl a pro bezpečný kontakt s potravinami. Sáčky jsou vyrobeny z bariérové fólie z polyamidu a polyethylenu a jsou určeny k balení všech potravinářských výrobků, jako jsou: sýry, maso, ovoce a zelenina. Vakuové balení potravinářských výrobků je jedním z nejpopulárnějších způsobů skladování potravin a prodloužení jejich trvanlivosti. Hermetické balení výrobků spočívá v odstranění vzduchu z vaku a jeho následném utěsnění tak, aby se zabránilo opětovné migraci vzduchu do obalu. Nedostatek vzduchu se rovná značnému snížení dopadu kyslíku na potravinářský výrobek, potlačení růstu aerobních bakterií, hub a plísní, a tím prodloužení jeho trvanlivosti. Vyrábíme také vaky jiných velikostí pro vakuové balení a vaky pro balení do směsí inertních plynů nebo modyfikované atmosféry – jsme schopni dodat vaky vyrobené z PA / PE, PET / PE, OPA / PE fólie všech rozměrů od 10 × 10 cm do 90 × 140 cm v bezbarvé verzi, hromadně barvené, s metalizovanými filmy, s povrchovým nebo mezivrstvým potiskem. Na přání zákazníka můžeme dodat bariérové vaky: typ DOYPACK, typ STAND UP, s europřívěskem, s řezem EASY OPEN a se zapínáním na zip. Nabízíme vaky barevné i se zlatým nebo stříbrným podkladem. Můžeme také vyrobit flexografické potisky jak povrchové tak i mezivrstvové až do 8 barev. Určené pouze pro komorové vakuové baličky.
Do úschovny
Nožík pro nařezávání baget CUTTER15 od inovativní italské firmy Martellato, je navržen tak, aby uspokojil jak profesionální tak jednotlivé klienty. Je vyroben z vysoce kvalitní nerezové oceli a ergonomická rukojeť je z prvotřídní umělé hmoty. Nožík pro nařezávání baget CUTTER15 oranžové barvy, je vybaven praktickým krytem pro bezpečné skladování a ochranu před poškozením samotného ostří. Rukojeť je navržena tak, aby bylo možné pohodlné, rychlé a efektivní nařezání baget.
Do úschovny
Nůž pro nařezávání chleba a baget CUTTER4 od inovativní italské firmy Martellato, je vyroben z prvotřídních materiálů, které jsou velmi odolné, díky tomu je nůž ergonomický a poslouží mnoho let. Ostří svým vzhledem připomíná žiletku a červená rukojeť je navržena tak, aby byla pohodlná a pro uchopení i práci. Nůž pro nařezávání chleba a baget CUTTER4 je vybaven důmyslným otvorem pro zavěšení a praktickým krytem pro ochranu před poškozením samotného ostří. Nůž doporučujeme pro pekárny, cukrárny i do domácnosti.
Do úschovny
Víčko z plastu v průhledné barvě, které pasuje na krabičku na 12 makronek. Krabička 023/12-C od italské firmy Alcas, je vyrobena z polypropylenu. Víčko je vhodné k prezentaci, nebo k transportu makronek. Je to vhodný výrobek do cukráren a cateringových firem.. Výrobek je prodáván po 1 kusu. POZOR – produkt se prodává bez krabičky. Krabička je dostupná pod kódem 023109120.
Do úschovny
Investice do vybavení profesionální kuchyně přinese každé restauraci značné zisky. Pro firmu Gastromania CZ vhodný výběr gastronomického vybavení pro každou kuchyň je prioritní. Nabízíme zařízení nejlepší kvality renomovaných světových výrobců jako jsou CHEFFY, STALGAST, HENDI, DICK, GIESSER MESSER, ROBOT COUPE, TOMGAST, EDESA, EDENOX, ASBER, KROMET, LOZAMET, DE BUYER, CAMBRO, CHEF CHOICE, UNIS, JANPOL, BARTSCHER, RATIONAL, APS a CONTACTO. Poradíme Vám jak nejlépe vybavit gastronomický provoz tak, aby jeho kuchyň se opravdu stala důležitým srdcem v komplikovaném organizmu jako je restaurace.
V naší nabídce v rámci kategorie „Vybavení kuchyně“ najdete vše nezbytné vybavení pro profesionální kuchyně, od zařízení pro mechanické a tepelné zpracování potravin, přes kuchyňské náčiní, nádoby, profesionální hrnce, kuchyňské doplňky a příslušenství a také cukrářské pomůcky, až po oděvy pro kuchaře a číšníky. Pomůžeme vybrat každý element pro Vaši kuchyň – od nejmenších detailů jako lžičky na cukr, po velký konvektomat.
Jak je známo, tepelné zpracování potravin je podstatou vaření. Díky takovému zpracování maso a produkty rostlinného původu se stávají pro člověka lépe stravitelné. Mimo to, tepelně opracovaná potrava nabírá požadovanou chuť, vůni, barvu i konzistenci, a tedy všech těchto vlastností, které klient si přeje najít v potravě, kterou si v restauraci koupil.
Nejvíce známými zařízeními používaných pro tepelné zpracování potravin ve velkokapacitních kuchyních, gastronomii a gastroprovozech jsou trouby a pece, sporáky, varné desky, mikrovlnné trouby a přístroje pro smažení a vaření. Před koupi jednotlivých přístrojů se vyplatí dobře rozmyslet, jaké přístroje budou vhodné pro naši gastropovozovnu. Stačí nám základní vybavení jako je sporák, nebo budeme potřebovat varnou desku? A možná že chceme dát prostor naši fantazii a budeme využívat znalosti našeho šéfkuchaře a umožníme mu práci v konvektomatu, který dává prakticky neomezené možnosti v přípravě potrav? Níže vám představíme krátkou charakteristiku jednotlivých přístrojů.
Trouby jsou převážně součástí gastro sporáku, a pece jsou nejčastěji volně stojícím přístrojem osazeným na dřevěném podstavci. Rozlišujeme klasické horkovzdušné pece, konvektomaty a pizza pece. Jak zvolit nejvhodnější gastro pec? Samozřejmě vše záleží od individuálních potřeb klienta.
Konvektomaty jsou obecně nejčastěji doporučovaným řešením všech profesionálů. Ohřívají potravu při použití vodní páry a horkého vzduchu, které mohou pracovat najednou nebo samostatně. V takové peci můžeme připravit na různých stupních několik různých potrav najednou např. Pečenou husu a koláč. Jak je známo je to tuk, který přenáší vůni, proto profesionální konvektomaty mají funkci vysátí tuku ze vzduchu v komoře, díky čemu vůně různých pokrmů se nepřenáší. Moderní pece mají také funkci regeneraci potrav, kynutí těsta, cook-hold (uchovávání hotových jídel v teple), pasterizace, uzení a také rychlého schlazeni. Velkou výhodou konvektomatu je možnost libovolného nastavení parametrů práce. Stále více oblíbenu funkcí je možnost uložení do paměti několik nejčastějších program pečení potravin.
Pokrmy, které k nám přicházejí z kuchyní jiných států, se stávají ve světě gastronomie stále více oblíbené. Nepochybně nejvíce „módní“ je pizza. Tím pádem nabídka výrobců gastronomického zařízení je čím dál tím pestřejší. Pro přípravu pizzy mohou být využívané elektrické pece s jednou komorou nebo dvěma, modernější pece s infračerveným zářením nebo tzv. řetízkové.
Tunelové pece ohřívají pokrmy tím, že na ně naráží proud teplého vzduchu. Díky tomu se teplo rychleji dostane dovnitř pokrmu. Takové pece jsou dobře izolované, a minimum tepla se uvolní ven. Děje se tak mezi jinými proto, že jsou „průchozí“ – pokrm vkládáme z jedné strany, a hotový bereme z druhé strany. Díky tomu se velmi zvětšuje výkon pečení. Kromě toho pečení v řetízkových pecích, se může pochlubit přirozenou chutí a aroma, jsou také více šťavnaté než připravované na tradiční způsob.
Pece pro pizzu jsou navržené pro zpracování pouze jednoho druhu pokrmu. Nahřívají se na teplotu až 500°C, protože kromě spirál v její komoře, se nachází často také vložka, vyrobena z přírodního kamene (žuly, čediče nebo vulkanické lávy), která se velmi silně nahřívá. Taková vysoká teplota je nezbytná pro přípravu opravdové pizzy za několik minut.
Pro jednotlivé způsoby smažení, jsou přizpůsobeny přístroje pro smažení. Desky na způsob plotny jsou doporučené pro bez tukové smažení, pánve pro smažení na nízké hladině tuku nebo pro dušení, a fritézy pro smažení v tuku.
K profesionálním přístrojům pro vaření patří zejména varné kotle a parní kotle.
Varné kotle jsou základním vybavením každé profesionální kuchyně. Je jich nesčetně množství druhů. Mohou být stacionární nebo sklápěné, ohřívané plynem, elektricky nebo párou. Kotle můžeme rozdělit podle typu ohřívání:
Tlakové kotle ohřívají potravu vodní párou při zvýšeném tlaku, díky čemu je čas přípravy kratší až trojnásobně, a potraviny tratí méně vitamínů a minerálních látek než při vaření ve vodě.
Dnes si restauraci, a ještě více jídelnu, neumíme představit bez tak zásadního přístroje jako je mikrovlnná trouba. Její základním úkolem je rychlé ohřátí jídla nebo její rozmražení. Ohřívání v mikrovlnné troubě je o 60-70% rychlejší než při použití konvenčních metod. Zdrojem mikrovlnného záření v mikrovlnných troubách je magnetron.
V našem obchodě prodáváme základní typy mikrovlnných troub, které jsou používány hlavně v domácnostech, a také profesionální trouby jako vybavení gastronomických provozů. Proč profesionální mikrovlnné trouby jsou lepší? Ve standardních troubách ohřívané jídlo je umístěno na otočném talíři. Mikrovlnné záření je směřováno celý čas ve stejném směru, proto jídlo nebude nikdy ideálně rovnoměrně ohříváno. V profesionálních mikrovlnkách se nacházejí dva magnetrony, díky čemu se mikrovlnné záření rozkládají rovnoměrně, potrava nemusí být umístěna na otočném talíři a celé jídlo bude ohřáto na identickou teplotu.
V naši nabídce v kategorii „kuchyňský inventář“ máme také široký výběr profesionálních nerezových hrnců, nádob na pečení a zapékání, kuchyňských mis, profesionálních pánví, rendlíků, různých druhů gastronádob, vík na gastronádoby, forem, plechů, pánví a woků.
Máme zde formy obdélníkové, kulaté, rozkládací, na dorty, bábovky, formičky na cukroví, a taky netypické formy na pečení. V internetovém obchodě www.gastromania.cz je také speciální oddělený obor „cukrářské potřeby“, ve kterém nabízíme produkty vybrané konkrétně pro potřeby profesionálních cukrářů. Jsou mezi nimi různě druhy vykrajovátek, značkovačů, štětců, válečků, pytlíků a dávkovačů, kuchařských stěrek, špachtlí, hořáků na karamelizování a mnoho drobných nástrojů pro práci s cukrářskými surovinami. Nezapomněli jsme ani na různé typy přístrojů pro dekoraci.
Na stránkách gastromania.cz nabízíme také i jiné potřebné v profesionální gastronomii přístroje. Najdete zde vysoké kvality profesionální vakuové baličky, váhy pro gastronomické provozy, kuchyňské teploměry, špalky, masodesky a taky oblečení pro kuchaře.
V naši nabídce najdete všechny potřebné prvky k vybavení profesionální kuchyně restaurace, baru, jídelny, školních jídelen, kaváren, pizzerie a všech ostatních gastronomických zařízeních, také cukráren, pekáren, mlékáren a také průmyslových zpracovatelů potravin. V naši firmě Gastromania CZ pomůžeme Vám zařídit Vaši kuchyň a odpovíme na veškeré dotazy.
Kuchyňské vybavení je klíčová a zcela stěžejní podmínka pro pružné fungování jakékoliv gastronomické provozovny. Je zřejmé, že je to právě kuchyně, která je jako tlučící srdce každé restaurace, baru a jiných gastronomických provozoven. Právě proto je tak důležité, aby vybavení každé kuchyně bylo promyšlené a profesionální. Kuchyňské vybavení, to nejsou jen základní zařízení pro tepelnou úpravu potravin, ale také různé specializovaná a sofistikovaná zařízení a přístroje pro rychlou a bezpečnou práci. Vyplatí se investovat do kvalitnějších zařízení, která jsou vyrobena z prvotřídních materiálů. Ten hlavní cíl není kupovat to nejdražší vybavení na trhu, ale precizně vybírat kvalitu materiálů, ze kterých jsou zařízení vyrobena a také dát na názory a recenze lidí, kteří je již stihli otestovat. Kuchyňské vybavení to je nádobí a kuchyňský příbor, gastronomické přístroje a zařízení pro ohřev, gastronomický oděv, balicí stroje, kuchyňské váhy, teploměry a časovače a příslušenství pro moderní gastronomii – molekulární gastronomii. Pokud Vás zajímají jednotlivé kuchyňské pomůcky, neváhejte si přečíst tento článek až do konce, a dozvědět se více informací a tipů!
Jednou z nejdůležitějších částí kuchyňského vybavení je kuchyňské nádobí. Díky kvalitnímu nádobí je snadné perfektně připravit, a zároveň krásně naservírovat skvělé pokrmy pro Vaše hosty. Samozřejmě základem pro každého kuchaře jsou profesionální hrnce a pánve, bez kterých by jen stěží bylo možné předvádět kuchařský um. Pánve se využívá k restování nebo smažení masa, zeleniny a dalších surovin. Hrnce jsou určené k vaření. Profesionální hrnce jsou nepostradatelnými pomocníky při vaření polévek či omáček. Speciální místo v kuchyni mají také mísy a misky. Jsou to právě misky, které přijdou vhod pro přípravu salátů, dipů nebo k marinování masa a dalších potravin. Jsou praktické, protože v nich lze rovněž servírovat brambory, zeleninu a také saláty. Nesmíme také zapomínat na pečicí plechy, které jsou zcela základním vybavením každého gastronomického podniku. Pečicí plechy a zapékací mísy jsou velmi odolné vůči vysokým teplotám. Takové kuchyňské nádobí lze umístit i ve velmi rozehřáté troubě. Rozlišujeme plechy na maso, specializované plechy na lasagne, grilovací plechy a také profesionální formy na moučníky a dorty. Plnohodnotné kuchyňské vybavení obsahuje také například pekáče, kuchyňské mísy a nádoby, vědra, odměrky nebo hmoždíře.
Je jasné, že žádná gastronomická provozovna nemůže správně fungovat, pokud nemá kvalitní, profesionální vybavení kuchyňského nářadí a náčiní. Toto náčiní a pomůcky výrazně usnadňují každodenní práci při přípravě pokrmů pro hosty. Kuchyňské nářadí je vyrobeno z velmi kvalitních materiálů, které jsou odolné vůči škodlivým vlivům vnějších faktorů, jako například voda, a také vůči vysokým i nízkým teplotám, či mechanickému poškození. Kuchyňské nářadí to není jen vařečka, naběračka na polévku, nebo klasické kuchyňské špachtle, ale také velmi pokročilé a sofistikované příslušenství. Každodenní práce v kuchyni je velmi náročná a stojí zato si ji co nejvíce zjednodušit. V tom pomohou například kuchyňské kleště na šneky, nebo příbor pro servírování ledu, porcovací lžíce a porcovače na zmrzlinu, gastronomické trychtýře pro odměření přesného množství surovin, gastronomické lopatky, kuchyňské síta atd. Nezapomeňte také na kvalitní kuchyňské nože, které jsou pravou rukou každého dobrého kuchaře, a jen stěží si lze vaření bez nich představit.
Přihlaste se k odběru našeho newsletteru,
budeme Vás informovat o aktuálních novinkách a slevách.
+420 593 035 134
info@gastromania.cz
Pracovní doba:
pondělí – pátek: 8:00 – 16:00
Gastromania.cz 2011-2019. Všechna práva vyhrazena.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Přečíst si víc.