-
Nerezový hrnec saténový na dušení 7 l | CONTACTO, Seria 2100
bez DPH: s DPH: -
Nerezový hrnec saténový na dušení 70 l | CONTACTO, Seria 2100
bez DPH: s DPH: -
Nerezový hrnec saténový na dušení 1 l | CONTACTO, Seria 2100
bez DPH: s DPH: -
Nerezový hrnec saténový na dušení 4,5 l | CONTACTO, Seria 2100
bez DPH: s DPH: -
Nerezový hrnec saténový na dušení 1,5 l | CONTACTO, Seria 2100
bez DPH: s DPH: -
Nerezový hrnec saténový na dušení 12 l | CONTACTO, Seria 2100
bez DPH: s DPH: -
Nerezový hrnec saténový na dušení 2,5 l | CONTACTO, Seria 2100
bez DPH: s DPH: -
Nerezový hrnec saténový na dušení 24 l | CONTACTO, Seria 2100
bez DPH: s DPH: -
Nerezový hrnec leštěný na dušení 35 l | CONTACTO, Seria 2000
bez DPH: s DPH: -
Nerezový hrnec saténový na dušení 5,5 l | CONTACTO, Seria 2100
bez DPH: s DPH: -
Nerezový hrnec saténový na dušení 17 l | CONTACTO, Seria 2100
bez DPH: s DPH: -
Nerezový hrnec saténový na dušení 2 l | CONTACTO, Seria 2100
bez DPH: s DPH: -
Nerezový hrnec saténový na dušení 3,5 l | CONTACTO, Seria 2100
bez DPH: s DPH: -
Nerezový hrnec leštěný na dušení 12 l | CONTACTO, Seria 2000
bez DPH: s DPH: -
Nerezový hrnec leštěný na dušení 24 l | CONTACTO, Seria 2000
bez DPH: s DPH: -
Nerezový hrnec leštěný na dušení 38 l | CONTACTO, Seria 2000
bez DPH: s DPH:
Hrnce a kastroly na dušení
(39)Dušení masa nebo zeleniny vyžaduje použití speciálních hrnců - s malou výškou a zároveň velkou plochou. Takové gastro hrnce vám umožní rovnoměrné dušení surovin v malém množství vody a získání jejich jedinečné chuti. Nabízíme hrnce a velké nerezové kastroly na dušení s různými objemy - od 1 do rovných 70 litrů. Každý z nich je vyroben z vysoce kvalitní nerezové oceli a má vícevrstvé dno. Prohlédněte si naše hrnce na dušení a vyberte si ten správný model!
Čím se vyznačuje hrnec na dušení?
Profesionální hrnce na dušení masa nebo zeleniny se vyznačují následujícími vlastnostmi:
- velký průměr - každý hrnec na dušení je široký, což umožňuje, vkládání surovin, aniž by se na sebe hromadily. Do hrnce se tak vejdou i větší suroviny v celku, například ryby nebo velké kusy masa. Velká plocha zajistí rovnoměrné ohřívání celého pokrmu, takže nebude ani syrový, ani nedovařený.
- vysoce kvalitní materiál - pro výrobu nabízených hrnců na dušení byla použita nerezová ocel nejvyšší kvality. Jedná se o materiál, který zajišťuje správné rozložení tepla v celém hrnci a je také mimořádně odolný vůči mechanickému poškození, jako je poškrábání nebo promáčknutí. Použití nerezové oceli navíc zajišťuje, že se vařené suroviny nepřichytávají k povrchu hrnce, což usnadňuje jeho čištění.
- vícevrstvé dno – hrnce na dušení masa by měly mít také dno složené z několika vrstev. Dvě vrstvy nerezové oceli oddělené vrstvou hliníku zajišťují, že se teplo ukládá a rovnoměrně rozvádí po povrchu dna hrnce. Tímto způsobem se výrazně snižuje riziko připálení pokrmu.
- možnost použití na všech typech sporáků - díky vícevrstvému dnu lze hrnce a kastroly na dušení používat na jakémkoli typu sporáku - plynovém, indukčním, elektrickém i sklokeramickém.
- vhodné provedení – námi nabízené hrnce a kastroly na dušení mají speciálně zakřivený okraj, který usnadňuje nalévání vody do hrnce a také široké, nezahřívající se rukojeti pro bezpečnou manipulaci.
- vhodné do myčky nádobí - díky nerezové oceli lze hrnce na dušení masa mýt v myčce nádobí bez obav ze skvrn nebo jiného poškození povrchu hrnce.
Jak se starat o hrnce na dušení?
Hrnce na dušení mohou v kuchyni vydržet mnoho let. Aby tomu tak ovšem bylo, je nutné se o toto nádobí řádně starat. Tzn. dodržovat doporučení výrobce a vhodně jej čistit. Stojí zato mít na paměti:
- nepokládejte hrnec na hořák nebo varnou desku bez obsahu;
- nesypte kuchyňskou sůl přímo do prázdného hrnce, nebo ji nepřidávejte do studené vody, protože by mohlo dojít k poškození nerezového povrchu;
- při přenášení plného hrnce držte současně obě rukojeti;
- na čištění hrnce používejte pouze čisticí prostředky a kartáče určené pro nerezovou ocel;
- používejte silikonová nebo dřevěná míchadla, tím zabráníte poškození povrchu hrnce;
- po umytí hrnec otřete měkkým hadříkem, zabráníte tím vzniku skvrn a fleků
Na co bychom měli brát ohled při výběru hrnce na dušení?
Při výběru hrnců na dušení pro gastronomii je důležité zvolit vhodný objem nádobí podle velikosti a potřeb provozovny. Pokud hledáte hrnce pro malý bar, budou dobrou volbou hrnce o objemu 2,5-5,5 litrů. Do velké restaurace budou vhodnější velké nerezové kastroly s objemem až 70 litrů. Měli byste také zvážit, zda potřebujete hrnce s poklicí, jelikož ne všechny modely jsou jí vybaveny. Naopak si nemusíte dělat starosti s tím, zda najdete vhodný typ hrnce pro váš typ sporáku. Z naší nabídky si vyberete hrnce pro všechny typy sporáku, ať už plynový, elektrický, sklokeramický nebo indukční.
Pokud si nevíte rady s výběrem toho správného hrnce na dušení, kontaktujte nás! Poradíme vám, který model bude vhodný pro vaší provozovnu a pomůžeme vám také s doplněním ostatního vybavení. Doporučujeme vám prohlédnout si celou naši nabídku!