délka | 230 mm |
---|---|
materiál: | nerezová ocel, polypropylen |
barva: | nerez (inox), černá |
Nůž na sekání zeleniny. Dvojitá čepel. Nerezová ocel.
Nůž Macaron White Satake Nakiri 17 cm
Japonský nůž určený ke krájení bylin a zeleniny. Díky obdélníkové čepeli můžete nakrájené ingredience rychle přenést do salátové mísy nebo pánve. Zkušený kuchař může pomocí tenkého nože Nakiri získat dekorativní průsvitné plátky (metoda katsura-muki). Rovná řezná hrana se používá pro řezání ve svislé pozicii a umožňuje mnoho různých technik, jako je julienne a šifonáda.
Technické údaje:
Čepel – molybden vanadiová ocel
Rukojeť – polypropylen
Tvrdost – 56-58 HRC
Celková délka – 31,2 cm
Délka čepele – 17 cm
Šířka čepele – 5,0 cm
Tloušťka čepele – 1,2 mm
Způsob ostření – oboustranný
Hmotnost – cca 123 g
Do úschovny
Bunmei kuchňský nůž Oroshi, 24 cm
Nůž Oroshi, známý také jako Mioroshi Deba, slouží hlavně k filetování a zpracování středně velkých a velkých ryb. Díky úzké a dlouhé čepeli, oproti standartnímu noži Deba, se skvěle hodí na kuchání rybích filetů nebo jiného masa, a zastupuje tak trochu funkci nože Yanagi. Zkušení japonští kuchaři často používají tento relativně těžký nůž i při běžných kuchyňských pracích, aby ušetřili čas i peníze.
Technické parametry:
Ostří – nerezová molybden-vanadová ocel (jednostranně broušen)
Tvrdost ostří – 56-57 HRC
Celková délka – 39 cm
Délka ostří – 24 cm
Šířka ostří – 4,2 cm
Tloušťka ostří – 4,7 mm
Váha – 264 g
Rukojeť – magnoliové dřevo
Bunmei Gincho jsou tradiční japonské, kuchyňské nože, které jsou vyrobeny firmou Yoshikin, známou na celém světě díky nožům GLOBAL. Tyto nože jsou určeny pro profesionály, kteří potřebují při své práci speciální a nezávadné nože. Bunmei nože mají rukojeť z magnoliového dřeva, které v rukou neklouže. Čepel je vyrobená z velmi kvalitní nerezové oceli s přídavkem molibdenu a vanadu, díky čemuž nože zachovají svou ostrost dlouhou dobu. Tradiční rukojeť ve tvaru písmene D garantuje komfortní používání a jednostranné broušení je nepostradatelné při práci s čerstvými rybami a masem.
Do úschovny
Nůž vykosťovací rovný s délkou 16 cm od firmy Sanelli s indexem 207160 ze série Premana. Rukojeti nožů Sanelli byly navrženy v institutu ergonomie a polytechniky v Miláně tak, aby minimalizovaly veškeré potíže, které mohou vadit uživateli. Jsou vyrobeny ze dvou druhů plastů: tvrzeného plastu (červená barva), který zajišťuje ještě větší upevnění ostří a měkkého plastu (zelená barva) se speciální strukturou, který umožňuje pevný úchyt a minimalizuje možnost vyklouznutí. Ostří je vyrobeno z oceli chromo molybdenové s tvrdostí 54-56 HRC. Ostří je odolné proti zlomení. Nůž je vhodný do všech kuchyní, restaurací, hotelů a dalších gastronomických zařízení. Lze jej mýt jak ručně, tak v myčce na nádobí. Výrobce zajišťuje kompatibilitu výrobků s normou PE číslo 1935/2004 týkající se materiálů a předmětů povolených pro styk s potravinami.
Do úschovny
Nůž šéfkuchaře Tamahagane Tsubame Black VG-5, 24 cm
Nejuniverzálnější kuchyňský nůž určený ke krájení, sekání, filirování a řezání různých pokrmů. Šéfkuchařův nůž je dostatečně dlouhý na to, aby řezal opravdu velké plochy, a je řádně profilován, aby zaručil uživatelský komfort a svobodu pohybu.
Technické údaje:
Čepel -jádro VG-5 okované nerezovou ocelí SUS410
Rukojeť – černá micarta
Tvrdost – 61 HRC +/- 1
Celková délka – 37,5 cm
Délka čepele – 24,2 cm
Šířka čepele – 4,8 cm
Tloušťka čepele – 2,1 mm
Způsob ostření – symetrický oboustranný
Hmotnost – cca 240 g
Do úschovny
Jednoduchý nůž na ústřice.
Do úschovny
Přihlaste se k odběru našeho newsletteru,
budeme Vás informovat o aktuálních novinkách a slevách.
+420 593 035 134
info@gastromania.cz
Pracovní doba:
pondělí – pátek: 8:00 – 16:00
Gastromania.cz 2011-2019. Všechna práva vyhrazena.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Přečíst si víc.