-
Bambusový koš k vaření v páře 8 cm | COSY & TRENDY, 284985
bez DPH: s DPH: -
Vložka napařovací z nerezové oceli 7 l | CONTACTO, 1403/280
bez DPH: s DPH: -
Napařovací vložka | GASTRO-TIP, 400409412597
bez DPH: s DPH: -
Bambusový koš k vaření v páře 25 cm | COSY & TRENDY, 284988
bez DPH: s DPH: -
Vložka napařovací z nerezové oceli 5 l | CONTACTO, 1403/240
bez DPH: s DPH: -
Vložka napařovací z nerezové oceli 12 l | CONTACTO, 1403/320
bez DPH: s DPH: -
Vložka napařovací z nerezové oceli 16 l | CONTACTO, 1403/360
bez DPH: s DPH: -
Vložka napařovací Ø 280 mm | TOMGAST, E-60348
bez DPH: s DPH: -
Bambusový koš k vaření v páře 15 cm | COSY & TRENDY, 284986
bez DPH: s DPH: -
Bambusový koš k vaření v páře 18 cm | COSY & TRENDY, 284987
bez DPH: s DPH:
Pařáky a napařovací hrnce
(19)V této kategorii našeho obchodu najdete profesionální varné vložky do hrnce pro přípravu pokrmů v páře (vyrobené z nerezové oceli 18/10) a přírodní bambusové koše, ideální pro servírování pokrmů přímo na stůl. Všechny výrobky umožňují profesionální vaření v páře v univerzálních nádobách bez napařovače, ale se stejně skvělým výsledkem. Nabízíme výrobky od značek uznávaných v oboru, jako jsou Hendi, Contacto nebo Stalgast. Navrhujeme a komplexně vybavujeme restaurace, jídelny, firemní a hotelové kuchyně, různá další stravovací zařízení a zveme Vás ke spolupráci.
Vložka do parního hrnce: varianty produktu
Základním řešením je ocelová napařovací vložka do hrnce - tímto způsobem lze vařit v páře téměř všechny potraviny a to od zeleniny přes ryby až po maso, vhodná je také napařovací vložka na knedlíky. Kovové vložky mají různou podobu, nejčastěji jsou rozložitelné a mělké, nebo jednoduché a hluboké. Výběr závisí především na počtu surovin, které se mají vařit najednou, a na preferencích kuchařů. V první variantě se koše zcela zasunou do gastro hrnce, uprostřed mají kruhovou rukojeť. Zpravidla je lze také rozložit a přizpůsobit průměru hrnce a počtu ingrediencí. Hlubší vložky mají standardně dvě rukojeti a vyčnívají nad hrnec. Vše záleží na vašich preferencích, ale pro mnoho lidí může být druhé řešení při každodenním používání o něco pohodlnější.
Ocelové vložky jsou k dispozici v mnoha velikostech. Při vaření tak můžete používat různé gastro hrnce, stačí jen sladit průměr a hloubku příslušenství.
Ocelová napařovací vložka - odolná a hygienická
Výhodou kovových napařovacích vložek je jejich pevnost. Jsou odolné, hygienické a snadno se čistí. Jsou odolné vůči teplu, vodě, kyselinám, poškození a poškrábání, takže vydrží mnoho let, aniž by při používání způsobovaly jakékoli problémy. Vložky dostupné v našem obchodě jsou vyrobeny z nerezové oceli 18/10 - tj. s přídavkem niklu a chromu, které jim zajišťují vysokou odolnost proti korozi, estetický vzhled a snadné čištění. Příslušenství je buď leštěné (hladké, s vysokým leskem), nebo saténové (matné, s lehkou strukturou) a někdy se oba postupy kombinují (např. saténovaná napařovací vložka s leštěným okrajem).
Ocelové vložky do hrnců lze čistit v průmyslových myčkách, ale není obtížné je čistit ručně. Stačí kartáč a čisticí prostředek, nejlépe ten, který je určený pro nerezovou ocel. Pokud zaschnou zbytky jídla, lze vložku na několik minut namočit. Vysušením příslušenství po umytí zabráníte vzniku šmouh a barevných skvrn (minerálních usazenin) Ty jednoduše odstraníte pomocí kyseliny citronové nebo octa (ocel je vůči jejich účinkům odolná).
Bambusová vložka do hrnce - vaření v páře
Vaření v páře, které zachovává živiny v potravinách, se používá téměř ve všech kuchyních světa, ale za použití různého nádobí. V orientální kuchyni se místo kovových vložek obvykle používají přírodní bambusové koše. Toto řešení ochotně přejímají různé místní gastronomické podniky.
Bambusové koše mají především tu výhodu, že dobře absorbují vlhkost - pára kondenzující na stěnách a víku tak nekape na potraviny a nerozmáčí je, tím usnadňuje dosažení ideálního výsledku procesu. Bambus se také nezahřívá, koš lze snadno bez ochrany rukou přemístit. Jde také o vizuálně zajímavé řešení, lze jej použít k atraktivní prezentaci pokrmu pro hosty a servírovat jej v košíku přímo na stůl, bez přenášení na talíře. Bambusové napařovače mají samozřejmě i své nevýhody. Patří k nim obtížnější čištění a nutnost řádného vysušení, aby neplesnivěly nebo nepraskaly. Nejčastěji se v nich připravuje zelenina, ale také ryby a mořské plody.
Neváhejte se na nás obrátit, rádi Vám s výběrem vhodného produktu poradíme. Denně také navrhujeme a komplexně vybavujeme stravovací zařízení. Rádi se postaráme o Vaše profesionální kuchyňské zázemí. Jste srdečně zváni!