-
Kávovar ROMEO, jednopákový, automatický, černý | VERONA, 207642
bez DPH: s DPH: -
Odklepávací nádoba na kávu GN 1/6 | HENDI, 208335
bez DPH: s DPH: -
Espresso kávovar, bílý | HENDI, Top Line By Wega
bez DPH: s DPH: -
Espresso kávovar, černý | HENDI, Top Line By Wega
bez DPH: s DPH: -
Odklepávací nádoba na kávu GN 1/4 | HENDI, 208342
bez DPH: s DPH: -
Štětka pro čištění páky v kávovaru, 2 kusy | HENDI, 208724
bez DPH: s DPH: -
Pěchovací podložka 15x10x4,5 cm | HENDI, 208670
bez DPH: s DPH: -
Pěchovací stanice 9,3x14,2x6 cm | HENDI, 208687
bez DPH: s DPH: -
Espresso kávovar 315x425x480 mm | GRAEF, Contessa ES 1000
bez DPH: s DPH: -
Pěchovací podložka - dvojitá, 205x15x4,5 cm | HENDI, 208649
bez DPH: s DPH: -
Odklepávač na kávu GN 1/4 | STALGAST, 486014
bez DPH: s DPH: -
Espresso kávovar 270x335x325 mm | GRAEF, Pivalla
bez DPH: s DPH: -
Stůl pod kávovar 100 x 70 x 100 cm | STALGAST, 486700
bez DPH: s DPH:
Pákové kávovary
(186)Všechny kategorie v sekci Pákové kávovary
Pákové kávovary
Až donedávna se profesionální pákové kávovary objevovaly pouze v lepších kavárnách, elegantních restauracích a hotelových barech. Dnes lze stále častěji vynikající kávu objednat v mnoha cukrárnách, barech, hospodách, klubech a dokonce i na některých čerpacích stanicích. Spolu se zvyšováním povědomí spotřebitelů roste také poptávka po různých druzích vysoce kvalitních káv připravených a podávaných způsobem, který zaručuje plnou chuť a aroma.
Abychom zákazníkům poskytli dokonale připravenou kávu s trvale skvělou chutí, vůní a konzistencí, vyplatí se investovat do profesionálního pákového kávovaru. Tyto kávovary jsou dražší zařízení než automatické kávovary. Sice vyžadují hlubší školení obsluhy, avšak umožňují plnou kontrolu nad procesem přípravy kávy. Díky tomu kvalifikovaný barista i méně zkušený barista vykouzlí nápoj, který potěší i ty nejnáročnější milovníky malé černé.
Jednopákový kávovar
Při výběru správného kávovaru zvažte potřeby a počet obsluhovaných hostů. V cukrárnách, útulných barech a dalších malých gastronomických prostorech, kde je podávaná káva pouze doplňkem hlavní nabídky. Do těchto prostorů se nejlépe hodí menší jednopákové kávovary. Tato zařízení mají řadu prvků a užitečných funkcí. Některé modely poskytují odměrkové dávkování a inovativní systém SIS, který pomáhá uvolňovat všechny aromata a sílu chuti. Jsou vybaveny účinným systémem k napěňování, rotačními čerpadly a užitečným servisním modulem informujícím o jakýchkoli závadách.
Dvoupákový kávovar
Dvoupákové kávovary budou potřebné ve větších kavárnách a restauracích, stejně jako ve stravovacích zařízeních s velkým počtem zákazníků. Mají dvojitý dávkovací systém a umožňují vám připravit až čtyři šálky kávy současně, takže barista může efektivněji zpracovávat více objednávek. Stejně jako u jednopákových zařízení i nejmodernější modely dvoupákových kávovarů poskytují odměrkové dávkování. Mají také systém SIS odpovědný za uvolňování nejdůležitějších složek připravované kávy.
Výhody a ceny kávovarů
Největší výhodou, kterou nabízí pákové kávovary, je možnost získat espresso s konstantními parametry, což je vynikající základ pro kávu v jakémkoli stylu: americano, cappuccino, macchiato, latte a flat white.
Pákové kávovary představují značné náklady, ale na oplátku dostáváme záruku za podávání vynikající kávy za předpokladu, že používáme kávové zrna nejvyšší kvality od osvědčených pražíren. Pokud chceme, aby počet zákazníků rostl, stojí za to vyzkoušet několik nebo dokonce tucet druhů kávy. Doporučujeme nepoužívat oblíbené kávy dostupné v obchodech a lahůdkách.
Ceny jednopákových kávovarů se pohybují mezi 9 a 24 tisíci korun. Nejpokrokovější modely stojí kolem 90 000. Investice do středně vybaveného dvoupákového kávovaru činí kolem 42 000 korun. Ceny některých modelů značkových výrobců začínají na 120 000 korunách. Nejdražší modely s mnoha pokročilými funkcemi, krásným designem a skvělými výsledky stojí až 240 000 korun.
V případě jedno a dvoupákových kávovarů jsou dražší zařízení charakterizována zajímavějším designem, a proto se správně vybraný kávovar stane skutečnou ozdobou jakéhokoli prostoru v baru.