Pákové kávovary

Až donedávna se profesionální pákové kávovary objevovaly pouze v lepších kavárnách, elegantních restauracích a hotelových barech. Dnes lze stále častěji vynikající kávu objednat v mnoha cukrárnách, barech, hospodách, klubech a dokonce i na některých čerpacích stanicích. Spolu se zvyšováním povědomí spotřebitelů roste také poptávka po různých druzích vysoce kvalitních káv připravených a podávaných způsobem, který zaručuje plnou chuť a aroma. 

číst dál >

Jednopákový kávovar

Při výběru správného kávovaru zvažte potřeby a počet obsluhovaných hostů. V cukrárnách, útulných barech a dalších malých gastronomických prostorech, kde je podávaná káva pouze doplňkem hlavní nabídky. Do těchto prostorů se nejlépe hodí menší jednopákové kávovary. Tato zařízení mají řadu prvků a užitečných funkcí. Některé modely poskytují odměrkové dávkování a inovativní systém SIS, který pomáhá uvolňovat všechny aromata a sílu chuti. Jsou vybaveny účinným systémem k napěňování, rotačními čerpadly a užitečným servisním modulem informujícím o jakýchkoli závadách. 

Dvoupákový kávovar

Dvoupákové kávovary budou potřebné ve větších kavárnách a restauracích, stejně jako ve stravovacích zařízeních s velkým počtem zákazníků. Mají dvojitý dávkovací systém a umožňují vám připravit až čtyři šálky kávy současně, takže barista může efektivněji zpracovávat více objednávek. Stejně jako u jednopákových zařízení i nejmodernější modely dvoupákových kávovarů poskytují odměrkové dávkování. Mají také systém SIS odpovědný za uvolňování nejdůležitějších složek připravované kávy.

Výhody a ceny kávovarů

Největší výhodou, kterou nabízí pákové kávovary, je možnost získat espresso s konstantními parametry, což je vynikající základ pro kávu v jakémkoli stylu: americano, cappuccino, macchiato, latte a flat white.