Odklepávač kávové sedliny s katalogovým číslem 486014 je vyroben z nerezové oceli s válečkem na odklepávání, který je vyroben z plastu. Rozměry: 26,5 × 16,2 × 10,2 cm. Odklepávač kávové sedliny Stalgast najde své uplatnění v kavárnách, restauracích, cukrárnách a v dalších zařízeních, kde se servíruje káva z kávovaru.
Do úschovny
Šuplík – hodí se jako podstavec pod mlýnek na kávu od firmy Hendi, s katalogovým číslem 208694, rozměry 350×250×90 mm. Vyrobený z uhlíkové oceli. Má perforovaný povrch a vyjímatelnou odklepávací tyč.
Do úschovny
Pěchovací podložka – jednotná, od firmy Hendi, katalogové číslo 208670, rozměry 150×100×45 mm. Vyrobena z černého silikonu. Podložka má výřez pro umístění páky pro pěchování kávy a místo pro jeden tamper.
Do úschovny
Do úschovny
Odklepávací nádoba na kávu, od firmy Hendi, katalogové číslo 208380, rozměry 275×175×110 mm, vnitřní nádoba GN 1/4 – vyrobena z nerezové oceli. Vnější kryt je vyroben z tmavého dřeva. Má vyjímatelnou odklepávací tyč obalenou silnou vrstvou silikonu pro nárazovou absorpci.
Do úschovny
Odklepávací nádoba na kávu, od firmy Hendi, katalogové číslo 208335, rozměry 176×162×100 mm (GN 1/6). Vyrobena z nerezové oceli, s vyjímatelnou odklepávací tyčí obalenou silnou vrstvou silikonu pro nárazovou absorpci.
Do úschovny
Dynamometrický tamper (pěchovadlo na kávu), od firmy Hendi, katalogové číslo 208625, které umožňuje kontrolu přesného a správného pěchování kávy – opakovaně. Má univerzální velikost a je tak vhodný pro většinu pák. Pěchovadlo je vyrobeno z nerezové oceli s pružinou a černou hliníkovou rukojetí.
Do úschovny
Pěchovací stanice od firmy Hendi, katalogové číslo 208687, rozměry 93×142×60 mm. Je vybavena výřezem pro umístění páky při pěchování kávy a místem na jeden tamper.
Do úschovny
Kulatá odklepávací nádoba na kávu, od firmy Hendi, katalogové číslo 208618, rozměry 153×185×165 mm, vyrobena z nerezové oceli. Má vyjímatelnou odklepávací tyč obalenou silnou vrstvou silikonu pro nárazovou absorpci.
Do úschovny
Zásuvka pod kávovar na sedliny, vyrobený z leštěné nerezové oceli.
Do úschovny
Odklepávací nádoba na kávu, od firmy Hendi, katalogové číslo 208342, rozměry 265×162×100 mm (GN 1/4). Vyrobena z nerezové oceli, s vyjímatelnou odklepávací tyčí obalenou silnou vrstvou silikonu pro nárazovou absorpci.
Do úschovny
Do úschovny
Odměrka na kávu z leštěné nerezové oceli 18/10, plochý úchyt.
Do úschovny
Pěchovací podložka – dvojitá, od firmy Hendi, katalogové číslo 208649, rozměry 205×150×45 mm. Vyrobena z černého silikonu. Podložka má 2 výřezy pro umístění páky pro pěchování kávy a místo pro dva pěchovadla.
Do úschovny
Odměrka na kávu z leštěné nerezové oceli 18/10, drátěný úchyt.
Do úschovny
Technologie espressa v pákových kávovarech značky Graef má svůj počátek v 1901r. Jemně mletá káva se extrahuje do zařízení pod vysokým tlakem (cca 9 barů) cca 23 sekund. V pákových kávovarech se mletá káva dává do ručně odnímatelného síta a přitlačuje.
Výchozím bodem pro přípravu dobrého espressa je zásada 4 M:
Do úschovny
Sítko pro páku Coffeline, Bartscher 190180 o kapacitě 7g. Vyrobeno z chromované mosazi a plastu. Výše uvedená kapacita je ideální pro jeden šálek kávy. Celkově o rozměrech 220×81×75 mm.
Do úschovny
Stůl pod kávovar s katalogovým číslem 486700 je celý vyroben z nerezové oceli. Má výsuvný šuplík s brzdou a odklepávačem na kávovou sedlinu, skříňku na filtr na změkčování vody, zásuvku na příbory, otvor v pracovní ploše stolu pro připojení kávovaru. Stůl je vhodný do kaváren, cukráren, hospůdek, restaurací a dalších gastronomických zařízení, kde se používá kávovar.
Do úschovny
Abychom zákazníkům poskytli dokonale připravenou kávu s trvale skvělou chutí, vůní a konzistencí, vyplatí se investovat do profesionálního pákového kávovaru. Tyto kávovary jsou dražší zařízení než automatické kávovary. Sice vyžadují hlubší školení obsluhy, avšak umožňují plnou kontrolu nad procesem přípravy kávy. Díky tomu kvalifikovaný barista i méně zkušený barista vykouzlí nápoj, který potěší i ty nejnáročnější milovníky malé černé.
Při výběru správného kávovaru zvažte potřeby a počet obsluhovaných hostů. V cukrárnách, útulných barech a dalších malých gastronomických prostorech, kde je podávaná káva pouze doplňkem hlavní nabídky. Do těchto prostorů se nejlépe hodí menší jednopákové kávovary. Tato zařízení mají řadu prvků a užitečných funkcí. Některé modely poskytují odměrkové dávkování a inovativní systém SIS, který pomáhá uvolňovat všechny aromata a sílu chuti. Jsou vybaveny účinným systémem k napěňování, rotačními čerpadly a užitečným servisním modulem informujícím o jakýchkoli závadách.
Dvoupákové kávovary budou potřebné ve větších kavárnách a restauracích, stejně jako ve stravovacích zařízeních s velkým počtem zákazníků. Mají dvojitý dávkovací systém a umožňují vám připravit až čtyři šálky kávy současně, takže barista může efektivněji zpracovávat více objednávek. Stejně jako u jednopákových zařízení i nejmodernější modely dvoupákových kávovarů poskytují odměrkové dávkování. Mají také systém SIS odpovědný za uvolňování nejdůležitějších složek připravované kávy.
Největší výhodou, kterou nabízí pákové kávovary, je možnost získat espresso s konstantními parametry, což je vynikající základ pro kávu v jakémkoli stylu: americano, cappuccino, macchiato, latte a flat white.
Pákové kávovary představují značné náklady, ale na oplátku dostáváme záruku za podávání vynikající kávy za předpokladu, že používáme kávové zrna nejvyšší kvality od osvědčených pražíren. Pokud chceme, aby počet zákazníků rostl, stojí za to vyzkoušet několik nebo dokonce tucet druhů kávy. Doporučujeme nepoužívat oblíbené kávy dostupné v obchodech a lahůdkách.
Ceny jednopákových kávovarů se pohybují mezi 9 a 24 tisíci korun. Nejpokrokovější modely stojí kolem 90 000. Investice do středně vybaveného dvoupákového kávovaru činí kolem 42 000 korun. Ceny některých modelů značkových výrobců začínají na 120 000 korunách. Nejdražší modely s mnoha pokročilými funkcemi, krásným designem a skvělými výsledky stojí až 240 000 korun.
V případě jedno a dvoupákových kávovarů jsou dražší zařízení charakterizována zajímavějším designem, a proto se správně vybraný kávovar stane skutečnou ozdobou jakéhokoli prostoru v baru.
Přihlaste se k odběru našeho newsletteru,
budeme Vás informovat o aktuálních novinkách a slevách.
+420 593 035 134
info@gastromania.cz
Pracovní doba:
pondělí – pátek: 8:00 – 16:00
Gastromania.cz 2011-2019. Všechna práva vyhrazena.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Přečíst si víc.