V profesionální kuchyni se nelze obejít bez některých úkonů, mezi které patří například změkčování a porcování masa. Ačkoli to zabere spoustu času a vyžaduje to jen malou zručnost, je to zodpovědné za kvalitu pokrmů. Můžete však zabít dvě mouchy jednou ranou - pomocí kotletovačky na maso.

S ohledem na velké gastronomické provozy a závody jsme sortiment naší prodejny doplnili o profesionální elektrické kotletovačky s výkonem až 800 kotlet za hodinu. Kotletovačky nenarušují strukturu masa a nezbavují ho přirozené šťávy. Vyrábějí dokonalé kotlety, kousky nebo steaky v krátkém čase a téměř bez údržby.

U nás naleznete steakery, příslušenství i sestavy nožů pro různé druhy masa, s nimiž se Vaše vaření posune na ještě vyšší úroveň.

číst dál >

Elektrické kotletovačky - přizpůsobte vybavení svým potřebám!

Krájecí stroje z naší nabídky jsou profesionální stroje pro gastronomii, které se používají mimo jiné ve velkých restauracích, hotelech, cateringových společnostech, řeznictvích, na trzích nebo v masokombinátech. Všechny se používají k porcování a křehčení masa, které se postupně smaží, peče, dusí, griluje nebo marinuje a vakuově balí - především kotlety, bifteky nebo steaky.

Každá profesionální gastronomická kotletovačka na maso má však jiné parametry, vlastnosti a funkce, takže zařízení přizpůsobíte přesně potřebám svého provozu.

  • Elektrické a ruční kotletovačky. Kotletovačky pro gastronomii jsou většinou elektrické stroje. Ruční gastro kotletovačka je vhodnější pro malé cateringové a domácí kuchyně. Pro velké kuchyně a řeznictví doporučujeme elektrický stroj na naklepání masa na kotlety s celkovým výkonem alespoň 0,35 nebo 0,75 kW (nejvyšší výkon).
  • Kapacita stroje na naklepávání masa. Elektrická kotletovačka s výkonem 0,35-0,37 kW připraví až 400-500 kotlet nebo kousků za hodinu. Kotletovačka s výkonem vyšším než 0,75 kW - již dvakrát tolik. Mezi oběma kategoriemi zařízení však existují značné rozdíly, pokud jde o velikost a cenu, proto je vhodné co nejpřesněji odhadnout současné a budoucí požadavky na vybavení kuchyně.
  • Rozměry a tloušťka kotlet. Kromě toho věnujte pozornost rozměrům a maximální vstupní tloušťce masa (optimálně alespoň 25 cm). Profesionální kotletovačka na vepřové kotlety obvykle vyrábí vepřové kotlety o maximální délce 16 cm a tloušťce 3 cm, takže bude dobře fungovat téměř v každém stravovacím zařízení, které podává standardní porce.

Kotletovačky, steakery, nožové sestavy - profesionální kuchyně s Gastromanií

Stroj na změkčování masa na kotlety může být samostatným zařízením nebo může mít podobu modulu pro mlýnek na maso - takové řešení šetří mnoho místa. Pokud servírujete více než jen vepřové kotlety, podívejte se na různé typy nástavců pro stroj na sekání, například na shoarme nebo drůbeží maso. Ještě více tak zautomatizujete práci ve své kuchyni. Těm, kteří hledají univerzální vybavení, naopak doporučujeme steakery. Kotletovačka na steaky zpracovává jakýkoli druh masa a je navíc určena pro nepřetržitý provoz.

České i slovenské restaurace vybavujeme již řadu let a dobře víme, jak důležitá je v profesionálním stravování spolehlivost zařízení a pracovní komfort. Proto každá kotletovačka v naší nabídce pochází od osvědčené značky, včetně Hendi, Ma-Ga nebo Bartscher. Jedná se o špičkové kuchynské stroje z nerezové oceli s odnímatelnými a snadno čistitelnými díly a chytrými řešeními, jako jsou "hřebeny", které zabraňují namotávání masa na hřídele.

Elektrické kotletovačky - získejte v kuchyni čas na to nejdůležitější

Profesionální kuchyňské vybavení pro gastronomii zvyšuje kvalitu a efektivitu časově a pracovně náročných procesů, které nelze eliminovat. Pokud celodenní práci několika lidí zvládne stroj za několik hodinzískáte zpět firemní zdroje - čas, energii, kreativitu týmu na důležitější úkoly. Například optimalizaci zásobování, dolaďování a vytváření nových originálních receptur, nebo hýčkání zákazníků. Zvyšujete tím kvalitu svého stravovacího zařízení a to láká zákazníky a zároveň přináší zisky.

Kotletovačka, změkčovač masa, steaků - nezbytný, nebo jen užitečný?

Stroje na kotlety se v gastronomii běžně používají, ale ne každá provozovna je nutně musí mít - zejména na začátku. Doporučujeme je především obchodům, provozovnám a těm kuchyním, které denně nebo často připravují velké množství kotlet, steaků nebo bifteků. V takovém případě se investice vrátí během krátké doby a stroj na kotlety generuje velkou návratnost v podobě úspory času a pracovní síly.

Na druhou stranu si můžete pořídit o něco méně výkonné zařízení za relativně nízkou cenu a díky němu zvýšit možnosti své kuchyně - a získat tak konkurenční výhodu. Rádi Vám poradíme, neváhejte nás kontaktovat!