Hrnec s výpustným ventilem je speciální hrnec, který najdeme v různých stravovacích zařízeních. Tento hrnec je užitečným pomocníkem při vaření velkého množství zeleniny nebo těstovin. Vyznačuje se velkým objemem, který umožňuje umístit do něj velké množství vybraných surovin. Je vybaven kohoutkem, který usnadňuje vypouštění horké vody z hrnce. Díky tomu je tento gastro hrnec nejen praktický, ale také bezpečný.

Hrnce s výpustným ventilem se dodávají v široké škále objemů - od 25 až do 70 litrů, čímž se přizpůsobí možnostem daného prostoru v kuchyni.

číst dál >

Charakteristika hrnců s výpustným ventilem

Hrnec s kohoutkem se vyznačuje těmito vlastnostmi:

  1. Velká kapacita – do hrnce s kohoutkem se vejde minimálně několik litrů vody, což umožňuje vařit až několik kilogramů surovin najednou a tím získat rychlost v přípravě mnoha pokrmů bez nutnosti použití několika samostatných hrnců.
  2. Ventil / kohoutek - ventil umístěný na dně hrnce umožňuje vypouštění horké vody. Díky tomu není třeba vařenou zeleninu nebo těstoviny cedit přeléváním obsahu hrnce přes sítko. Nehrozí tedy riziko opaření. Výhodou je mnohem efektivnější záskání hotové suroviny.
  3. Materiál - všechny hrnce s ventilem jsou vyrobeny z nerezové oceli, díky tomu se vařené potraviny nelepí na stěny hrnce. Nerezová ocel je také velmi odolná vůči mechanickému poškození.
  4. Použití vícevrstvého dna - tyto gastro hrnce s kohoutkem jsou vybaveny sendvičovým dnem. Jednotlivé nerezové vrstvy hrnce jsou odděleny vrstvou hliníku. To umožňuje rovnoměrné rozložení tepla po povrchu hrnce, takže se každá surovina řádně uvaří, aniž by hrozilo riziko připálení nebo nedovaření.
  5. Vhodné pro použití na jakémkoli typu sporáku - díky nerezové oceli a sendvičovému dnu lze hrnce používat na plynových i indukčních sporácích.
  6. Lze mýt v myčce nádobí - speciální hrnce s kohoutkem lze bez problémů mýt v myčce nádobí, jelikož nerezová ocel, ze které jsou vyrobeny, při kontaktu s mycím prostředkem nemění barvu ani nekoroduje.
  7. Speciální poklice – hrnce s ventilem se vyznačují poměrně velkou šířkou, kvůli které by mohlo být obtížné najít vhodnou poklici. Z tohoto důvodu je každý hrnec dodáván s poklicí, která dokonale padne, umožňuje rychlejší přípravu surovin a chrání obsah hrnce před znečištěním.

Výběr správného hrnce s výpustným ventilem

Při výběru hrnce pro vaření brambor nebo jiných ingrediencí ve velkém množství je důležité přizpůsobit kapacitu nového nádobí kapacitním možnostem daného prostoru v kuchyni. Pokud má být hrnec používán v malém baru, lze zvážit variantu o objemu 25 nebo 35 litrů. Naopak pro velké restaurace, jídelny nebo kantýny, kde se denně obslouží stovky lidí, může být vhodnějším řešením hrnec o objemu alespoň 50 litrů.

Při nákupu hrnce se vyplatí dbát na to, aby byl vybaven vícevrstvým dnem pro rovnoměrné rozložení tepla a byl vyroben z jednoho kusu nerezové oceli, což zajistí dokonalou těsnost hrnce.

Prohlédněte si celou naši nabídku! Vyberte si ten správný hrnec s kohoutkem. Nabízíme gastro hrnce o různých objemech dle potřeb vaší provozovny. Pokud si ve výběru nebudete jisti, neváhejte se na nás obrátit!