Ruční drtiče ledu (sekáčky, vidličky, jehly na led, bodec na led a kladívka) jsou vhodné pro všechna gastronomická zařízení, kde se podávají studené nápoje, jako jsou drinky nebo koktejly. Lze s nimi v krátkém čase rozdrtit i velké bloky ledu a zajistit, aby měl připravovaný nápoj nízkou teplotu. Tyto nástroje mohou být vyrobeny ze dřeva nebo z nerezové oceli s dřevěnou rukojetí. Podívejte se na jejich kompletní nabídku! A udělejte výrobu ledu a jeho zpracování snadným a příjemným zážitkem.

číst dál >

Typy bodců na led

Mezi nástroje na drcení ledu patří nejčastěji:

  1. Ocelový bodec na led - takový nástroj na drcení ledu je vyroben z vysoce kvalitní nerezové oceli. Díky tomu snadno pronikne i velmi zmrzlým ledem a nepoškodí se při tom. Je zakončena robustní dřevěnou rukojetí, která umožňuje pevné uchopení při úderu do bloku ledu. Takový špíz může být zakončen různými hroty - jedním zubem, stejně jako třemi nebo dokonce šesti zuby. S více zuby může proniknout na několika místech povrchem ledu a ještě snadněji rozdrtit velký blok ledu na mnoho drobnějších kousků.
  2. Dřevěné kladivo - při výrobě tohoto nástroje se používá dřevo nejvyšší kvality, díky čemuž je mimořádně odolné. S jeho pomocí lze velký blok ledu snadno rozbít na menší kousky a led rozdrtit na extrémně jemné kousky.

Na co si dát pozor při výběru jehly na led?

Správný sekáček na led by měl:

  • být vyroben z vysoce kvalitních materiálů - použití vhodných materiálů (například nerezové oceli) umožní rychlé a přesné drcení ledu a také zajistí bezpečnost osoby, která s tímto nástrojem manipuluje, aniž by se při úderech poškodil;
  • mít rukojeť přizpůsobenou tvaru ruky - pouze výrobek navržený v souladu s ergonomickými zásadami umožní bezpečné uchopení nástroje, a tím i účinné drcení ledu. Nástroj s ergonomickou rukojetí vám při drcení ledu nevypadne z ruky a bude zcela bezpečný pro každého, kdo jej používá;
  • být certifikován pro styk s potravinami - každý nástroj určený pro styk s potravinami by měl být testován na kvalitu, mechanické vlastnosti a chemické složení a na základě toho by měl být certifikován Státním zdravotním ústavem. Pouze takový výrobek zajistí naprostou bezpečnost nápojů prodávaných zákazníkům;
  • získat certifikát shody CE - každý výrobek by měl mít kromě certifikátu pro styk s potravinami získat také prohlášení o shodě CE. Takový dokument potvrdí, že vybraná bodec či jehla splňuje evropské požadavky a může být prodávána v evropských zemích.

Všechny naběračky na zmrzlinu, které jsou k dispozici v našem obchodě, splňují výše uvedené požadavky a byly navrženy s ohledem na funkčnost a odolnost - stačí se tedy zaměřit na výběr správného modelu.

Kde všude se sekáčky na led hodí?

Ruční drtiče ledu a další příslušenství pro ruční drcení ledu jsou vhodné zejména pro malé provozovny, kde je důležitý každý centimetr prostoru. Těžko by se tam vešly elektrické nebo dokonce ruční stroje na přípravu ledu, které by zabíraly spoustu místa. V takovém případě jsou ideální ruční drtiče ledu, které lze dokonce snadno uložit do jakékoli zásuvky. O tomto výrobku mohou uvažovat i zákazníci s většími provozovnami - těm ruční sekáčky na led umožní rozbít opravdu velké bloky ledu na menší kousky ještě před jejich vložením do elektrického nebo ručního drtiče ledu.

Náš obchod nabízí kompletní barové vybavení - nejen zařízení na drcení ledu, ale také kávovary, mixéry a další barmanské příslušenství. Pokud byste měli s výběrem vybavení jakékoli potíže, neváhejte se na nás obrátit - pomůžeme vám vybrat to správné vybavení pro jakoukoli gastronomickou provozovnu!