Mycí technika pro hotely a restaurace

Každa kuchyň a gastroprovoz musí být udržovány v čistotě a hygieně. Pořádek v gastronomických zařízeních pomaha udržet vhodný profesionální mycí program. Proto oddělení ostatní potravinářské stroje nabízí i velkokapacitní myčky nádobí, máme myčky průběžné, profi myčky černého nádobí, barové myčky na sklo, na talíře – dvouplášťové, jednoplášťové nebo podstolové. Kromě toho v naší nabídce naleznete sterilizátory nožů a prosvětlovače vajec. Nadto v nabídce najdete podstavce pod myčky a dávkovače mycích prostředků. Dodáváme i koše do myček nádobí a skla, koše na sklo s příhrádkami, a koše na sklenice, taliře, příbory.

číst dál >

Regenerace vody

Pro ochranu myček, kávovarů a konvektomatů proti vodnímu kameni jsou určené profesionalní změkčovače vody. Úprava vody pro myčky zajistí její dlouhodobou životnost a maximální čistotu mytého skla. Změkčení vody je taky doporučeno pro přímou výrobu nápojů. V Gastromania.CZ nabízíme automatické, poloautomatické, a také manuální změkčovače vody. Dodáváme i tabletovou regenerační sůl do úpraven vod a velkých průmyslových myček. V e-shopu najdete i praktické filtry na vodu, které zlepšují čistotu a chuť pitné vody, a samozřejmě taky náhradní filtrační vložky. Navíc máme také ukazatele množství vody a leštičky na příbory a sklo.

Profesionální baterie

V široké škále výrobků zařazených v oddělení ostatní kuchyňské přístroje naleznete i vodovodní baterie: dřezová baterie, sprchové kuchyňské baterie a stojánové baterie. Stojanové pákové baterie jsou především vhodné v gastronomických umyvárnách pro hrubé čištění nádobí před mytím v myčce.

Příslušenství pro hygienu gastro provozů

Do všech typů stravovacích provozů nabízíme také kuchyňské drtiče odpadu neboli odpadové drtiče, a taky lapače tuku neboli separátory tuku a odlučovače tuku užitečné v gastronomii, velkokapacitních kuchyních a gastroprovozech.

Vybavení mycího segmentu – co bude potřeba?

V každé profesionální gastronomické provozovně by mělo být vyhrazeno místo pro mycí segment – místo určené k umývání špinavého nádobí: talířů, skleniček, hrnců, pánví a podobného gastronomického vybavení. Pro menší provozovny je postačující pořídit dvoukomorový dřez, který usnadní mytí špinavého nádobí. Pokud ale vlastníte o něco větší gastronomickou provozovnu, jako například restauraci, bar, kavárnu, hotelovou restauraci, cukrárnu nebo pekárnu, pak je investice do profesionálního mycího zařízení rozhodně lepší řešení, které Vám ušetří spoustu času a námahy. Vybavení mycího segmentu to jsou mezi jinými také gastronomické myčky nádobí, změkčovače vody – gastronomické vodní filtry, koše a nástavce pro myčky nádobí, specializované plnění, příslušenství pro oplach a baterie, zařízení pro leštění skleniček, separátory tuků a škrobu, profesionální UV lampy, mlýnky a drtiče odpadu. Vyplatí se investovat do kvalitního vybavení, které je vyrobeno z prvotřídních materiálů. Lze pak zaručit, že nám takovéto vybavení poslouží mnoho let a bude spolehlivé. V tomto článku bychom se chtěli více věnovat gastronomickým myčkám nádobí a filtraci vody. Pokud se chcete dozvědět více, neváhejte dočíst až do konce!

Profesionální myčky nádobí pro gastronomii, které prostě musíte ve své provozovně mít!

Zcela základní zařízení pro jakoukoliv gastronomickou provozovnu je profesionální myčka nádobí. To je důležité zejména v případě velkých restaurací či barů, které každý den obslouží opravdu velké množství zákazníků. Na co si dát pozor při nákupu profesionální myčky nádobí? Zde je několik tipů, které Vám zaručeně pomohou! Ze všeho nejprve je třeba zjistit, jaké typy gastronomických myček jsou dostupné na trhu. Existují tři základní typy: univerzální myčky nádobí, které jsou perfektní pro mytí veškerého nádobí – talířů, příborů, sklenek a také hrnců a pánví, dále myčky na skleněné nádobí, které už podle názvu napovídají, že byly přizpůsobeny tak, aby co nejprecizněji umyly veškeré sklenky, číše na víno nebo speciální sklenky na alkoholické nápoje (používané hlavně v barech nebo kavárnách), a takzvané průchozí myčky nádobí, které jsou vhodné pro veškeré nádobí (jsou rychlejší a efektivnější, a proto se hodí pro hotelové restaurace nebo cateringové firmy). Při rozhodování, která profesionální myčka se hodí nejvíce, je třeba také vzít pod úvahu její výkon, typ napájecího zdroje, velikost, specifikace čerpadla, nebo způsob dávkování mycích prostředků. Všechny tyto parametry je třeba dobře zvážit a přizpůsobit tak, aby zvolená myčka byla tou nejvhodnější volbou právě pro Vás. Gastronomická myčka nádobí je totiž investicí na delší dobu.

Změkčovače vody pro gastronomii

Změkčovač vody pro gastronomii, to je profesionální kuchyňské vybavení, které uschopňuje obyčejnou vodu pro následné používání. Využívá se v mnohých gastronomických provozovnách. Zařízení se vyznačuje pozoruhodně jednoduchou stavbou, a díky velmi pevné konstrukci zaručuje prvotřídní kvalitu. Hlavním úkolem tohoto zařízení pro úpravu vody, je snižovat tvrdost vody a zabraňovat tak usazování vodního kamene v různých kuchyňských spotřebičích jako například – rychlovarné konvice, kávovary a také gastronomické myčky nádobí. Zařízení pro úpravu vody jsou na trhu dostupné v různých velikostech – lze si vybrat z různých objemů, průměrů, výšek i šířek. Díky širokému výběru si můžete být jistí, že zvolený změkčovač vody bude přesně odpovídat Vašim požadavkům. Na trhu jsou dostupné rovněž specializované solné tablety pro úpravu vody a pryskyřicové náplně do změkčovačů vody.