Redukční rošt vyrobený z chromované oceli.
Do úschovny
Do úschovny
Nerezové opláštění, regulace výkonu. Vhodný pro indukční hrnce a pánve o průměru od 120 do 260 mm.
Do úschovny
Elektrický sporák se 4 hořáky s policí o síle 10 kW od firmy Stalgast s indexem 979500 s konstrukcí z nerezové oceli. S bezpečnostní pojistkou. Dále je vybaven šestistupňovou úrovní provozu, lidověnou horní stěnou.
Do úschovny
Elektrický vařič, dvouplotýnkový, 2K2500, Bartscher 150310 o rozměrech 535×225×90 mm, varná plocha SCHOTT CERAN. Dvě plotýnky s výkonem 2,5 kW o průměru 155 mm a 190 mm.
Do úschovny
Indukční vařič IK 35dps, Bartscher 105854 O rozměrech 510×485×65 mm vyroben vyroben z plastu v černé barvě. Má 3 topná pole pokrytá sklem. Výkon je 3,4 kW/220-240 V, a váha 6,11 kg. Zařízení využívané cateringovými společnostmi, restauracemi a bary se zahradami s grily a bufety, díky širokému teplotnímu rozsahu od 60°C do 240°C. Bude se také dobře hodit doma, když během slavností a oslav budete potřebovat další topnou plochu.
Do úschovny
Vlastnosti zařízení – plynový sporák: dvoukorunový plynový hořák, které rovnoměrně zahřívají dno nádoby a zvyšují efektivitu využití plynu, podle potřeby lze použít hořák o výkonu 3,4;5,0;6,5; nebo 8,0 kW, bezpečnostní ventil odpojující plyn v případě zhasnutí plamene, možnost nastavení tzv. “šetrného plamene”, možnost nastavení tzv. “šetrného plamene”, elektrický zapalovač obsluhuje jak sporák tak i troubu, vyndavací desky hořáků usnadňují čištění, smaltované rošty, trubková plynová přípojka ½ palce, použity regulovatelné nožičky, možnost připojení na zemní plyn G 20 (GZ-50) nebo G 30 (propan, propan-butan PB), Lw – (GZ-35), Ls – (GZ-41,5), Vlastnosti zařízení – trouba: bezpečnostní ventil odpojující plyn v případě zhasnutí plamene, trubková plynová přípojka ½ palce, rozmezí teplot 50-275 °C, výkon trouby 4 kW, objem trouby PG-1 4 x GN 1/1, vnitřní rozměry trouby (mm): š: 530 h:450 v: 300, trouby jsou vyrobeny z odolné nerezové oceli .
Do úschovny
Indukční vařič IK 35SK, Bartscher 105837 O rozměrech 340×445×115 mm vyroben z oceli. Má velkou topnou plochu pokrytou sklem, která je zabezpečena, o průměru 228 mm. Výkon je 3,5 kW/230 V, a váha 7,2 kg. Zařízení využívané cateringovými společnostmi, restauracemi a bary se zahradami s grily a bufety, díky širokému teplotnímu rozsahu od 60°C do 240°C. Bude se také dobře hodit doma, když během slavností a oslav budete potřebovat další topnou plochu.
Do úschovny
Indukční vařič od firmy Stalgast, katalogové číslo 770351, výkon 3,5 kW. Je vybaven skleněným dotykovým ovládacím panelem se samostatným časovačem, keramickou pracovní plochou, filtrem pro zachycení nečistot ze vzduchu, automatickou detekcí velikosti hrnce – přizpůsobení topné plochy podle velikosti hrnce (2 zóny), 3 úrovně rychlého nastavení v závislosti na provozním režimu: 1/10/20 pro výkon nebo 50/140/240 pro teplotu, 20 úrovní provozu pro režim příkon a teplota (od 1-20). Provoz s nastavenou teplotou 50-240°C (regulace po 10°C). Provoz se stálým příkonem 10-20 úroveň (úroveň 1-9 impulsivní provoz). Možnost práce s časovačem 001-479 min (nastavení po 1 min). Opláštění z nerezové oceli. Doporučený průměr používaných hrnců Ø 120 – Ø 320 mm. Bezpečnostní mechanismus proti přehřátí. Vždy používejte hrnce určené pro indukci. Vařič je ideální pro restaurace, hotely, kanceláře, během různých školení a také pro domácí hospodářství.
Do úschovny
Indukční vařič IK 20, Bartscher 105820 O rozměrech 285×340×60 mm vyroben z plastu. Má topné pole pokryté sklem, které je zabezpečeno, o průměru 210 mm. Výkon je 2 kW/230 V, a váha 2,5 kg. Zařízení využívané cateringovými společnostmi, restauracemi a bary se zahradami s grily a bufety, díky širokému teplotnímu rozsahu od 60°C do 240°C. Bude se také dobře hodit doma, když během slavností a oslav budete potřebovat další topnou plochu.
Do úschovny
Indukční sporák Model 2000. Velmi tenké stěny (32mm) s ocelovým rámem. Plocha z keramického skla. Dotykový panel.
Do úschovny
Plynový sporák s 5 hořáky a s konvekční troubou od firmy HENDI ze série Kitchen Line s indexem 225707 s rozměry 90×65,5×90 cm. Tento model je vhodný do menších kuchyní. Sporák je vyroben z nerezové oceli a je na zemní plyn, v sadě jsou i trysky na propan-butan. Složení hořáků je 3× 3kW, 1× 1,8 kW, 1× 3,5 kW. Sporák je s elektrickým zapalovačem, teplotními ventily a třídílným roštem. Trouba je elektrická 2,7 kW a je na gastronádoby GN 1/1. Má dva ventilátory, termostat od 100 do 275°C, časovač, díky hornímu topnému tělesu s výkonem 2,5 kW lze grilovat. Trouba je osvětlená a se dvěma rošty s velikostí GN 1/1.
Do úschovny
Indukční vařič vyrobený z odolného plastu, pro menší gastronomické provozy. Digitální regulace výkonu, teploty a času, ochrana proti přehřátí. Vhodný pro indukční hrnce a pánve o průměru od 120 do 260 mm.
Do úschovny
Plynový sporák 1K1050, Bartscher 1054503 O rozměrech 410×540×180 mm vyroben z litiny. Má 1 hořák s vložkami a ručním zapalováním, které je zabezpečeno. Regulační tlak v tomto zařízení je 50 mbar. Výkon je 10,5 kW a váha 4,8 kg. Zařízení využívané cateringovými společnostmi, restauracemi a bary se zahradami s grily a bufety.
Do úschovny
Plynový sporák BGH 600-520, Bartscher 1519811 o rozměrech 900×600×900 mm. Ocelový sporák s 5 hořáky, roštem a troubou s provozními teplotami od 50°C do 250°C. Poháněn zemním plynem 20 mbar, příkon 11,3 kW. Díky prohloubením a zaobleným rohům se výrazně snižuje šance vylití vařených tekutin a zvyšuje tak snadnost a pohodlnost při čištění. Pevná a odolná konstrukce zaručuje dlouhou životnost zařízení. Trouba je vybavena osvětlením, funkcí gril, funkcí rozmrazování, cirkulací horkého vzduchu a funkcí horní a spodní topné těleso. Dveře mají dvojité sklo, hořáky elektronické zapalování. Součástí balení jsou 2 rošty, plech na pečení, trysky na propan (50 mbar) a trysky na zemní plyn L (20 mbar).
Do úschovny
Do úschovny
Vestavná indukční deska. Topná plocha z černého křišťálového skla. Deseti kroková regulace výkonu, vybavená elektronickou ochranou proti přehřátí. Dotykový panel a LED displej.
Do úschovny
Stolní sporák – indukční a dvojitý, od firmy Hendi, model 5000 D, je ideální pomocník do každé gastronomické provozovny. Sporák je vybaven dotykovým panelem, regulací příkonu a teploty – 10 úrovní. Příkon levé ohřívací plochy: 1800 W nebo 2000 W, při zapnuté funkci BOOSTER. Příkon pravé ohřívací plochy: 1500 W nebo 1700 W, při zapnuté funkci BOOSTER. Teplotní rozsah: od 60°C do 240°C. Ideální pro indukční hrnce a pánve s průměrem dna od 120 – 230 mm. Funkce TIMER (časovač) od 0 do 180 min. Sporák má elektronickou pojistku zabezpečující před přehřátím. Hodí se pro různé gastronomické provozovny, exhibiční kuchyně, cateringové firmy, kanceláře a také do domácnosti.
Do úschovny
Většina technologických procesů v gastronomii spočívá v tepelném zpracování produktů. K takovým procesům během práce v profesionální kuchyni patří: blanšírování, sušení, pečení a smažení. Tyto procesy nastanou během tepelné výměny – tedy jsou úzce svázané s energetickou výměnou. Pohyb tepla je možný pouze tehdy, kdy existuje teplotní rozdíl mezi zdrojem tepla (např. nahřátá elektrická plotna) a příjemcem (např. nerezový hrnec). Známe tři druhy tepelné výměny:
Nejvíce populárními stroji pro tepelné zpracování potravin je profesionální gastro sporák, velkokuchyňské vařidlo, vařiče a sporáky s troubou
Vybavené jsou hořáky, skládající se z trysek, ventilu z knoflíkem, směšovačem plynu se vzduchem a hořáku (litinová násada s otvory na plamen). Velmi často se stává, že hořáky mají dvoukorunový nebo tříkorunový plamen. V moderních sporácích se používá mnoho bezpečnostních opatřeních před výbuchem plynu např.: bimetalické nebo elektromagnetické, které uzavírají přívod plynu v případě, že plamen zhasne. Profesionální plynové sporáky a vařidla jsou nejčastěji vybaveny 4 plynovými hořáky o výkonu od 1 do 9 kW, ale existují zařízení s 2, 6, 8 nebo také s 12 hořáky. Vařič definujeme jako stolní zařízení s jedním hořákem.
Vybavené jsou varnou deskou, většinou vyrobené z litiny, které nazýváme “elektrické plotýnky”. Tyto plotny se skládají standardně z topné spirály s litinovým krytem do kterého se přenáší teplo. V závislosti od výkonu spirály dělíme desky na standardní a rychle ohřevné. Ty poslední jsou nejčastěji označené červenou tečkou ve středu. Dle tvaru elektrické plotny dělíme na kulaté, obdélníkové a čtvercové. Profesionální elektrické plotny často jsou vybaveny termovypínačem – po nahřátí na danou teplotou nastává odpojení z napájení a po vychladnutí plotýnky jeho znovu zapojení. Takové to řešení výrazně snižuje spotřebu energie. Existují také plotny vybavené čidlem reagující na přítomnost nádobí. Výkon jednotlivých elektrických plotýnek se pohybuje v závislosti od modelu od 1 do 6 kW a je standardně dodatečně regulován pomocí termostatu. Elektrické plotny vyžadují zvláštní péče obsluhy – nemůžeme jej rychle zchladit – např. polít studenou vodou (mohou prasknout z důvodu velké rozdílné teploty), je nutné je pravidelně čistit a natírat speciálním konzervačním přípravkem.
Sklokeramické sporáky jsou vybaveny hladkou keramickou deskou, která odolá velkému zatížení – žáruvzdorného skla o tloušťce kolem 4 mm. Na desce jsou vyznačeny ohřevné zóny, pod kterými se nachází topné spirály vyzařují teplo. Sporáky se sklokeramickou deskou mají mnoho moderních řešení:
Využívá se zde speciální druh keramické desky, které na pohled vypadá úplně stejně jako sklokeramická deska. Rozdíl mezi nimi je však zcela zásadní pokud jde o zdroj tepla – zdrojem tepla není topná spirála ale samotné dno hrnce nebo jiné nádobí na indukci. V tomto případě elektrický proud proudící v cívce nacházející se pod keramickou deskou vyvolává střídavé, spirálové magnetické pole, které vyvolává vibrace v elektricky vodivém dnu nádoby, které díky elektrickému odporu nádoby se mění na teplo. Podmínkou používání indukčního ohřevu je použití nádobí, hrnců, pánví nebo rendlíků se speciálním, hrubým dnem, v kterém je feromagnetický materiál a díky elektrickému odporu se hrnec zahřívá. Výhodou indukčních zařízení je zejména jejich účinnost přenosu tepla, rychlý ohřev, rovnoměrnost ohřevu a v neposlední řadě úspora energie. V porovnání se sklokeramickými deskami se úspora pohybuje kolem 25%, a časově ušetříte při vaření kolem 30%. Indukční desky mohou být však nebezpečné pro osoby s kardiostimulátorem – magnetické pole vytvářené indukční deskou může nabourat prací stimulátoru srdce.
Profesionální gastronomické přístroje jsou v zásadě vždy vyrobeno z velmi kvalitní nerezové ocel, která splňuje normy pro styk z potravinami. Gastro sporáky mají opláštění z nerezové oceli a také zesílenou konstrukci pro velké zatížení. Profesionální sporáky můžeme navíc rozdělit na:
Dodatečně všechny sporáky můžeme rozdělit také dle dodatečných funkcí.
Jestli v naši nabídce se Vám nedaří najít zajímavý pro Vás stroje – zavolejte, společně najdeme stroj, který bude splňovat vše co od něj čekáte.
Přihlaste se k odběru našeho newsletteru,
budeme Vás informovat o aktuálních novinkách a slevách.
+420 593 035 134
info@gastromania.cz
Pracovní doba:
pondělí – pátek: 8:00 – 16:00
Gastromania.cz 2011-2019. Všechna práva vyhrazena.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Přečíst si víc.