Firma Silikomart vyrábí širokou škálu inovativních produktů pro cukrářský, pekařský a gastronomický průmysl, které jsou vhodné i pro domácí použití. Vyznačující se jejich sofistikovaným designem a vynikající kvalitou silikonu vyrobeného v Itálii. Silikonové formy od firmy Silikomart jsou vhodné jak k pečení, tak i k výrobě nanuků a zmrzlin, ale i čokoládových výrobků a výrobě želatinových výrobků. Touto cestou si získali celosvětové uznání mezi cukrářskými profesionály, ale i u domácích amatérů v oblasti pečení na vyšší úrovni. Silikomart lze zjednodušeně charakterizovat jako společnost specializující se na kuchyňský silikon, známý a velmi ceněný v Itálii, ale i po celém světě. Jejich katalog nabídky obsahuje několik tisíc produktů, které mají významný dopad na dnešní cukrářský trh. Všechny produkty firmy Silikomart lze zakoupit v obchodě Gastromania.

číst dál >

Silikomart a použití profesionálního silikonu v kuchyni

Použití silikonu v kuchyni, ale i v cukrářství poskytuje vynikající výsledky a výhody, které nelze ignorovat. Díky své pevnosti, stabilnosti a teplotní odolnosti lze silikon používat v šikém rozmezí teplot, a to od – 60 ° C do + 230 ° C. Silikon je také extrémně pružný materiál, odolný vůči stárnutí a především je nepřilnavý. Od svého založení Silikomart vždy nabízí svým zákazníkům výrobky s nejvyšší kvalitou, proto je veškerá výroba přísně kontrolována a prováděna v Itálii za použití nejlepšího materiálu na trhu a to stoprocentního kapalného platinového silikonu. Je to vysoce kvalitní materiál, který splňuje veškeré požadavky na styk s potravinami, je zcela netoxický, bez zápachu a bez chuti. Ve srovnání s jinými typy silikonu je platinový silikon nejčistší a je schopen zaručit absolutní nedostatek vlivu na chuť, chemické složení a vůni potravin. Dále neosahuje žádné toxické prvky, má nejnižší obsah těkavých látek, proto je používán i v lékařství, kde jsou ještě přísnější požadavky na kvalitu a čistotu. Společnost klade velký důraz na to, aby zákazník měl vždy spolehlivý a kvalitní produkt, který splňuje všechny potřebné standardy. Bezpečnost, kvalita a účinnost v kombinaci s neobvyklou stylistikou nabízených produktů činí společnost Silikomart pravým specialistou ve svém oboru.

Silikomart produkty

Roky investic a výzkumu, stejně jako neustálá spolupráce s cukráři na světové úrovni, měly dopad na nabízené produkty a nové linky, které mohou poskytnout tipy a tak pomoci všem nadšencům vaření stejně jako těm, kteří se blíží k tomuto novému světu. v současnosti má firma Silikomart patent EASY CREAM, to je technologie vyvinutá pro výrobu zmrzliny a předkrmů na tyčinkách pomocí silikonových forem, které mají další vynikající funkčnosti. Po výrobcích, na které se vztahuje patent v portfoliu společnosti Silikomart, najdete také :

  • Balení série Mecado – což jsou profesionální krabice v mnoha barevných kombinací určené pro těstoviny.
  • Sérii vícebarevných Hula Up svačiny (předkrmy), sušenky, pralinky a dezerty.
  • Produktová řada Stecco Flex – jsou sady silikonových forem na zmrzliny a předkrmy na tyčince.
  • Mini Stick silikonové formy na malé předkrmy a dezerty na tyčinkách.
  • Série produktů Cookie Flex – jsou sady silikonových forem určené k výrobě ledových sendvičů (ruská zmrzlina), oplatků a dezertů složených z více vrstev.
  • Série Formagel jsou silikonové formy určené k výrobě zmrzlých dezertů.
  • Řada Cono FLex jsou silikonové sady forem pro výrobu zmrzlin ve tvaru kužele a předkrmů kuželovitého tvaru.
  • Řada Torta Flex jsou silikonové formy určené k výrobě dortů a nanukových dortů.
  • Řada Mico Flex jsou silikonové formy určené k výrobě pralinek, želé, čokolády a malých předkrmů na bázi želatiny.
  • Výrobky Curve Flex jsou silikonové formy určené k výrobě menších zaoblených dezertů a želé.
  • Řada Sushi FLex jsou silikonové formy určené k výrobě vícevrstevných dezertů a předkrmů.
  • Série silikonových forem o velikosti podle standardu pečení 60 × 40 cm.
  • Expository a boxy na dezerty a předkrmy.
  • Sady silikonových forem pro dezerty s neobvyklými tvary.
  • Silikonové cukrářské rohože, které dávají tvar dezertům a čokoládě.