Školení na víceúčelové zařízení Ribot

Ribot je víceúčelové zařízení, které je vhodné do zařízení, jako je pekařství, cukrářství, gastronomie a během výroby zmrzliny, sorbetů a dalších výrobků. Toto zařízení velmi usnadňuje práci, zjednodušuje pracovní postup, díky kterému lze vyrábět recepty, které jsou náročné na přípravu díky čemu se vytrácejí z nabídky zařízení.

Popis zařízení

Stroj Ribot italské společnosti TELME je vyroben z vysoce kvalitní nerezové oceli. Ocel je odolná vůči mechanickému poškození, vysokým i nízkým teplotám, vůči korozi a lze ji také snadno udržovat v čistotě. Mísa stroje je vyrobena taktéž z nerezové oceli, nádoba li lisovaný monolit. Mísa je vyrobena z jednoho kusu nerezové oceli, díky čemuž na míse nenalezneme žádné spoje, nebo sváry. Tím ji lze snadno čistit a také nedochází k adhezi (tedy k přilnavosti, či k zachycování) surovin na jejích stěnách. Touto technologií, zároveň i s těmito rozměry, požadavky a nároky dokáží takto vyrobit mísu pouze dvě firmy na celém světě.

Stroj má čtyři kolečka, které jsou vybaveny brzdami, díky čemu je ulehčena manipulace a následně je zajištěna i stabilita stroje během procesu práce. Víko jak na mísu, tak i na výpustní trychtýř, jsou vyrobeny z průhledné směsi plastu a polykarbonátu.Tato směs je odolná vůči vysokým i nízkým teplotám a lze ji snadno udržovat v čistotě. Víka nám zabraňují možné kontaminaci jak díla, tak i výsledného produktu, ale i urychlují proces práce. Horní víko na mísu je s otvory, které umožňují samovolný únik páry, která vzniká během pracovních procesů. Víko u výpustního trychtýře zabraňuje nechtěnému úniku výrobku, ale směřuje ho dolu.

Víka jsou s bezpečnostní pojistkou, která je na magnet, znamená to, že pokud nejsou správně zavřená víka, spustí se alarm a je okamžitě pozastaven pracovní postup. Horní víko má také silikonové těsnění. Výpustní otvor stroje je s dvířky a rukojetí, které jsou taktéž odnímatelné, která nám usnadňuje otevírání, či jejich zavírání. Stroj má odnímatelnou pracovní plochu, na kterou lze umístit nádobu, do které chceme vléváme hotovou směs. Nádobu tedy nemusíme držet, či pokládat na zem. Tuto pracovní plochu lze zavěsit do dvou pozic vyššího či nižšího postavení.

Sdílení tepla

Sdílení tepla či chladu probíhá pomocí spirály, která je umístěna na vnější straně mísy. Proces ohřívací je prováděn pomocí glykolu, který lze snadno zahřívat a také zchladit. Proces chlazení je prováděn pomocí vody. Veškeré nastavení stroje se provádí pomocí jednoduchého intuitivního dotykového displeje. Stroj lze snadno a rychle demontovat, a tím i udržovat v potřebné čistotě. K tomuto pomáhá i sprcha, která je součástí stroje, lze s ní snadno omýt zařízení, nebo do něj nalít vodou.

Možnost použití

V tomto víceúčelovém stroji lze připravovat těsta například piškotové i odpalované, ale i náplně, polevy, krémy, čokoládu, zmrzliny, sorbety, rizoto, polévky, omáčky, karamel, pudinky, majonézu, marmelády a džemy, šlehačky, ale lze i nasekat ořechy, nebo ovoce a zeleninu, a mnoho dalších surovin a pokrmů. Lze v něm tedy šlehat, míchat, sekat, vařit na páře, ale i ve vodě například metodou Sous-vide, pasterizovat, a v neposlední řadě i ohřívat a zchlazovat.

Stroj vhodný do cukráren, pekáren, gastronomických kuchyní, a dalších gastronomických zařízení. Ribot tedy značně usnadňuje práci během výroby a šetří čas obsluze. Protože veškeré procesy probíhají podle jasně zadaných postupů, které jsme předem zadali do daného programu. Je schopen nahradit dosud nemyslitelné pracovní postupy během výroby, toto vše lze uskutečnit bez narušení organoleptických vlastností použitých surovin.

Funkce

Stroj lze nastavit přesně dle potřeb klienta, lze jej regulovat a to v nastavení teploty v rozmezí od -20 do +110ºC. Dále pak v počtu otáček s možností regulace od 0 do 500 za minutu, ale i směru otáček (ve směru či protisměru hodinových ručiček). Nastavení času každé pracovní fáze s možností od 1 do 999 minut. Vše se dá navolit na dotykovém displeji, kde po zapnutí, se objeví 4 hlavní skupiny programů. A to čokoláda, gastronomie (vaření), zmrzliny a pekařství/cukrářství. Pod každou skupinou jsou další pojmenované programy, které jsou v základu již předem nastavené, ale lze i nastavit vlastní programy dle potřeby.

Program lze měnit i během práce, a to například v počtu otáček, či směru otáček, ale i teploty. Také lze i přeskakovat nebo předem ukončit fáze u programu. Míchadlo nemá postavené lopatky kolmo, ale jsou postaveny šikmě. Díky čemu dojde k lepšímu promíchání potravy, kdy dochází k nadzvedávání směsi směrem k lopatce, a následně k propadnutí díky gravitační síle zpět dolů. Lopatky nejsou rovné, ale jsou se zakřivením doprostřed mísy. Čímž díky čemu je docíleno nasměrování padající suroviny do středu, tím je docíleno rychlejší zahřátí či zchlazení celého díla.

Stroj je také nastaven tak, že po skončení programu se míchadlo točí protisměru hodinových ručiček, což značně usnadňuje vyprazdňování mísy spolu s šikmě postavenými lopatkami, které oproti míchání ve směru hodinových ručiček nenadzvedávají, ale naopak tlačí hotové potravu směrem dolů a usnadňuje tak vyprazdňování mísy.

K financování tohoto stroje, lze použít i dotace, pokud firma splňuje stanovené podmínky.

Přidej komentář

Údaje označené (*) jsou povinné Vaše údaje budeme zpracovávat v souladu s našimi Zásady ochrany osobních údajů.