Mlýnky na maso pro gastronomii

Mlýnky na maso, které jsou používány jak v domácnostech, tak i v gastronomických zařízeních. Své uplatnění najdou například v restauracích, jídelnách, cukrárnách, pekárnách, ale také například v masném průmyslu, ale i dalších odvětví, kde se zpracovává ovoce a zelenina. Zařízení slouží k mletí masa, vnitřností, ryb, ale i k mletí ořechů a semen. Většina mlýnků je konstruována, tak že surovina určená k mletí se vkládá do mlýnku přes otvor umístěného na zařízení. Odtud je tlačena za pomoci šneku až k noži a sítům s požadovaným otvorem.

Za pomoci mlýnků na maso můžeme docílit nejen mletí masa. Lze ho použít i k přípravě například paštik, nebo k přípravě karbanátků, italských lasagní, mexického burita, amerických hamburgerů, řecké musaki, tataráku, ale také k mletí ořechů, a v neposlední řadě i náplní do dezertů. K požadovanému výkonu mletí, s potřebnou hrubostí díla je nutné použít správně zvolená síta do mlýnků.

číst dál >

Mlýnky – Jaké jsou rozdíly?

V závislosti od požadavků na mlýnek, je nutné vybrat takový, který splňuje dané kritéria, a to v závislosti od toho, zda bude používán v domácnostech, nebo v gastronomických zařízeních. Malé mlýnky, například ruční, ale i elektrické využívány v domácnostech, nejsou vhodné k nepřetržité práci. Pokud potřebujete mlýnek s výkonem od 50 kg/h musíte zvolit profesionální zařízení nejlépe s výkonem několika set kilogramů za hodinu. Doporučujeme zvolit zakoupení takového zařízení, které má potřebný hodinový výkon a také na možnost nabízeného příslušenství. Mlýnky na maso se dělí podle i podle použitého systému složení zařízení. Ve standardním systému typu ENTERPRISE je zařízení vybaveno následovně: šnek, nůž a síto. Rozšířená verze tohoto systému je označována také pod názvem UNGER 3, dodatečně tento systém obsahuje i síto s ledvinovými otvory, které značně usnadňuje mletí a to tím, že tento nůž dokáže maso před požadovaným mletím rozporcovat na menší kousky masa, tak aby lépe bylo namleto. Nejvíce rozšířená verze mlýnku na maso je označována jako UNGER 5, který je složen ze: šneku, síta s ledvinovými otvory, nožem, sítem a díle je navíc přidán další nůž a síto. Díle lze mlýnky na maso rozdělit na samo chladící ( mají umístěn chladící systém) a zařízení bez dodatečného chlazení.

Největší průmyslové mlýnky na maso, můžou být dodatečně vybaveny i hydraulickými zvedáky vozíků na maso, separátory k oddělování zbytkových kostí, chrupavek a šlach od masa. Ale některé velkokapacitní mlýnky umožňují mletí zmrzlého masa a to při teplotě do – 10 C. Objem nádoby u těchto mlýnku je v rozpětí od 300 do 1000 kg, dále jsou vybaveny otvorem (hrdlem) a to s průměrem od 160 do 250 mm. Profesionální mlýnky na maso používané s masném průmyslu jsou také vybaveny možností regulace otáček. Nejnovější možnosti používané k průmyslovému mletí masa je zařízení umožňující drcení zmrzlých kusů a zároveň jejich mletí. Toto zařízení je tedy vhodné rozbití zmrzlých bloků masa a to až do váhy 30 kg a o teplotě do -25 C a poté následuje samotné mletí masa.

Mlýnky na maso – co to je?

Mlýnky k mletí masa to není nic jiného než mlýnek, který se umísťuje většinou na pracovní plochu, je to zařízení, které slouží hlavně k mletí masa. Jsou hojně využívány v gastronomických zařízeních. Hlavní prioritou dodavatelů je nabídnout takové zařízení, které je velmi výkonné a precizní, což se týče hlavně namletí surovin na požadovanou hrubost a to hlavně bez použití fyzické síly, tak jak tomu bylo u jejich předchůdců a to ručních mlýnků.

Mlýnky na maso v nabídce na Gastromania.cz

V naší nabídce naleznete kompletně vybavené mlýnky na maso a to od různých dodavatelů. Mezi tyto dodavatel lze zařadit firmy jako je například: Hendi, Stalgast, nebo RM Gastro. Tyto mlýnky od těchto firem patří k nejpopulárnějším a jsou i vhodné do profesionálních zařízení. V naší nabídce také naleznete méně oblíbené, nebo spíše žádané a to průmyslové, které taky mají v sobě obsažené chladící zařízení, tak aby bylo zamezeno přehřátí zařízení během jeho práce. Takováto zařízení mají velmi vysoký hodinový výkon, který spíše vyžadují větší podniky, nebo přímo masný průmysl. V případě jakýkoliv otázek, či nejasností neváhejte kontaktovat naše pracovníky, kteří Vám rádi pomohou s výběrem zařízení, podle Vašich požadavků.

Náhradní díly na mlýnky na maso na Gastromania.cz

Naše firma spolupracuje s různými dodavateli, kteří mají ve své nabídce také mlýnky na maso nebo firmami, které se specializují na dodávání náhradních sítek do mlýnků, a to jak těmi moderními, tak i těmi zánovními. Dále nabízejí i náhradní šneky, nože a mnoho dalších náhradních dílu, ze kterých je složen mlýnek na maso, ale i další gastronomická zařízení a příslušenství. Jestli máte zájem o koupi jakéhokoliv náhradního dílu, kontaktujte servisní oddělení Gastromania.cz, kde Vám rádi pomohou a poradí.

Servis a čištění mlýnků na maso

Mlýnky na maso jsou podobně jako všechna zařízení určené do gastronomických zařízení, ale i do průmyslových podniků, pokud splňují dané požadavky co se týče výkonu. Jako každé zařízení i mlýnek musí být pravidelně a správně čištěn, a to shodně s návodem a v závislosti na požadavcích provozu. Díky pravidelnému čištění a kontrole mlýnku, ale i dalších zařízení lze předejít zranění obsluhy. V případě mlýnků na maso je nutné pravidelně kontrolovat ostří nože, pokud zjistíte poškození, nebo zjistíte, že nůž není ostrý doporučujeme jeho výměnu. Také doporučujeme pravidelnou servisní kontrolu, kterou provede osoba k tomuto vhodná, pokud takovouto osobu neznáte, kontaktujte naše pracovníky na Gastromania.cz, kde Vám s tímto rádi pomohou, nebo zodpoví případné dotazy týkající se jakéhokoliv zařízení.

Shlédněte naší širokou nabídku různorodého zařízení a příslušenství, v případě dotazů, či nejasností se kontaktujte s našimi pracovníky.